Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 12.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na svetovnem prvenstvu rokometašic se bodo z današnjimi tekmami začeli četrtfinalni boji. Slovenija je bila za osmerico najboljših malce prekratka, je pa v Skandinaviji izpolnila cilj ter si zagotovila olimpijske kvalifikacije.

Avtor: Marko Pangerc

Pavza jo je odnesla z Vala 202 in jo na Val tudi prinesla. Maja Ava Žiberna je pred dobrim letom dni z enosmerno letalsko vozovnico odpotovala v Južno Ameriko. Pustila je službo, oddala stanovanje, našla varstvo za psa in se odpravila na potovanje, ki bi ga zaradi večnega čakanja na »idealni jutri« skoraj zamudila.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro s sila preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki povezuje vse te odgovore. Sodelujete tako, da pokličete na 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

S tekmami 6. kroga se bo končal skupinski del elitne lige prvakov, po katerem bodo znane ekipe, ki bodo lov za sveti gral v klubskem nogometu nadaljevale v končnici februarja prihodnje leto.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Zlato, ki velja za precej dolgočasno naložbo, se v zadnjih tednih vsekakor ne izkazuje kot taka. Cena za 31,1-gramsko unčo je v začetku decembra presegla 2100 ameriških dolarjev, to pa je največ doslej. V primerjavi z začetkom decembra 2018 je porastla za več kot 70 odstotkov ter tako presegla ameriški delniški trg, ki pa je na dolgi rok praviloma precej donosnejši. Bi morale biti plemenite kovine sestavni del vsakega portfelja? Gosta oddaje sta dr. Miha Dominko z Inštituta za ekonomska raziskovanja v Ljubljani in Irena Moro, direktorica družbe Moro.

Avtor: Rok Kužel

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Podnebna konferenca Združenih narodov COP28, ki letos poteka v Dubaju, se preveša v sklepno fazo. V torkovem Vročem mikrofonu bomo skupaj z našo posebno dopisnico Špelo Novak in Barbaro Kvac iz društva Focus komentirali izplen konference, ki je letos k udeležbi pritegnila rekordno število naftnih lobistov in na splošno ne vzbuja optimizma, da bo svet kmalu napravil korenitejši korak naprej pri zajezitvi segrevanja ozračja. Postrežemo tudi z najnovejšimi dognanji, ki jih glede hitro spreminjajočih se podnebnih vzorcev prinaša znanost, in preverimo, ali bo težko pričakovani sklad za izgube in škodo dejansko zaživel.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Radio je posebnež med mediji, njegova podoba je skrita za besedami in glasovi, ki jih interpretirajo. Program Ars med njimi izstopa. O njem pripoveduje novi dokumentarni film Ars Amirja Muratovića.

Avtor: Tesa Drev Juh

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Namizni tenis je ena najuspešnejših športnih panog pri nas. V popoldanskih športnih minutah se posvetimo razvoju mladih namiznoteniških igralcev pri nas.

Avtor: Miha Trošt

Skupina Young the Giant je po petih albumih in trinajstih letih neutrudnega koncertiranja izdala prvo živo ploščo Live Across America.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V Celju domuje skupina Trium, ki združuje starejše in mlajše glasbenike. Po predkoronskem prvencu Puzzle so možje našli dovolj moči ter ustvarili novo glasbo na plošči Sence na Luni. V besedilih se dotikajo različnih življenjskih stanj ter odnosov med ljudmi in do sveta, ki nas obdaja. Vsakdo slika svojo sliko in piše svojo zgodbo, morda bodo njihove zanimive tudi za naše poslušalstvo. Več pa pevec Mirko Videčnik in kitarist Roman Nussdorfer.

Avtor: Jernej Vene

V Gazi umirajo civilisti, Joe Biden svari pred neposrednim spopadom zla in ameriške vojske, ki zastopa globalno dobro. Preden se hinavsko prepustimo dobrim željam božiča, premislimo samo idejo vojne. Pojasnili si bomo, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da se nam vojna, ki včasih divja tudi v našem imenu, zdi normalen pojav.

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 11.12.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt