Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 8.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Med ljubitelji odbojke odmeva prestop Nika Mujanoviča, ki se je iz Kamnika preselil v Monzo. Devetnajstletnik je k italijanskemu predstavniku prestopil brez dovoljenja svojega kluba in domače zveze, Mednarodna odbojkarska zveza pa je odločila v prid igralca, ki je medtem že zaigral za svojega novega delodajalca in postal četrti Slovenec z nastopom v letošnji sezoni močnega italijanskega prvenstva.

Avtor: Boštjan Reberšak

V seriji oddaj o glasbenem ustvarjanju v narečju Uršula in Tadej tokrat gostita Tomaža Hostnika, ki ustvarja v škofjeloščini.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Pred slovenskimi rokometašicami je najzahtevnejši izziv na svetovnem prvenstvu. Pomerile se bodo z gostiteljicami Norvežankami in to na tekmi, ki bo odločala tudi o potnicah v izločilne boje. Poleg rokometnih minut v oddaji podrobneje še o svetovnem pokalu v biatlonu. Karavana se je s severa Evrope preselila v Hochfilzen v Avstrijo, kjer bo ob tekmah v sprintu in zasledovanju tudi nova preizkušnja štafet.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

Sneg je že prekril gorski svet, a lepote zasneženih gora obiskovalcem prinašajo tudi številne pasti. Snega sicer ni veliko, več kot meter šele nad nadmorsko višino 2000 metrov, a nevarnosti na gornike v visokogorju kljub temu prežijo na vsakem koraku. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je nevarnost proženja snežnih plazov zdaj tretje stopnje po evropski petstopenjski lestvici, torej znatna. Zimski obisk gora zaznamujejo tudi nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče, specifične snežne razmere, pogosto tudi močan veter, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje o njeni uporabi. Na to so v tem tednu ob začetku zimske sezone v naših gorah na Pokljuki opozorili tudi pri Planinski zvezi Slovenije.

Avtor: Romana Erjavec

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Vatikanu letos advent ni posvečen samo čakanju na božič, ampak tudi skorajšnjemu koncu »sojenja stoletja« proti kardinalu Becciuju in drugim goljufom, ki so poneverili, oprali in zapravili več sto milijonov evrov. V Firencah je ob vrhunskem srečanju neofašistov celo desna premierka Giorgia Meloni ugotovila, da ji ti pri izpolnjevanju političnih ciljev bolj škodijo kot koristijo. Pa še o italijanskih prazničnih razvadah, dobrih možeh in dvolični čarovnici Befani, ki takoj po novem letu ločuje pridne od porednih.

Avtor: Damjan Zorc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Maja Ratej

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Svetovni pokal v biatlonu se nadaljuje v Hochfilznu, kjer so se tekmovalke in tekmovalci pomerili v sprintu, alpske smučarke pa so v sosednji Švici, v Sankt Moritzu, odprle sezono v hitrih disciplinah, in sicer v superveleslalomu. Uvrstitve slovenskih predstavnikov prepletemo z nastopi plavalcev in plavalk na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Romuniji.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

The Stroymachine je posebna skupina na domači glasbeni sceni, ki se je letos nanjo vrnila z novim albumom Renesonanza in ga pred kratkim predstavila v ljubljanski Cukrarni. Na njem je, kot pravijo člani zasedbe, sama unikatna, do zadnjega vijaka privita avtorska glasba, polna različnih zvočnih krajin.

Avtor: Neja Jerant

Blockbusta zveni sila posrečeno in obenem silovito. Toda legendarni hopeči raper Busta Rhymes se na novem albumu predstavlja kot vse kaj drugega kot pompozno hrumeč, kaj šele zlovešč. Ducat in pol različnih likov, ki jih na Blockbusti pooseblja Busta, tako ponuja sijajno priložnost tej in prihodnjim Galerijam, da prepoznavnega hiphoparja spoznamo malodane tudi kot šepetalca uspavank. Busta Rhymesa na tokratni galerijski predvajalni listi s posameznimi songi podprejo še kolegi Mike, JID, Drake in J.Cole, vroči Jack Harlow ter domačina v paru, to bosta debitant Wera Bestrd in Emkej. Uvodno s pravkar izdanega albumskega prvenca pristavijo ljubljanski über-eklektiki Masaž.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V večeru z oglašanji pospremimo nastop slovenskih rokometašic, ki se na svetovnem prvenstvu v Trondheimu merijo z gostiteljicami Norvežankami.

Avtor: Marko Pangerc

Ta konec tedna bomo v RH 202 postregli nekaj izjemnih novosti iz sveta elektronske glasbe. Prihaja remiks letošnjega singla avstralske pevke Kylie Minoque, ki ga je izdelal britanski producent ShadowChild, slišali bomo še čisto svež izdelek Sonnyja Fodere, barve slovenske elektronike bosta tokrat zastopala Wawda & Mulo, v drugem delu oddaje pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji organskih in afro house ritmov, kajti v goste prihaja eden od opaznejših proizvajalcev tega žanra Pippi Ciez.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 08.12.2023 09:25:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt