Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 7.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

S tekmo desetega kroga proti Hapoelu iz Tel Aviva so košarkarji Olimpije vstopili v drugo polovico letošnje sezone evropskega pokala. Ob dozdajšnjih neuspehih je končnica tekmovanja povsem nerealen cilj.

Avtor: Marko Polak

V še eni netipični Globalni vasi se odpravljamo na prav poseben potep: skupaj z Rokom Jelovčanom, ki se je po osmih mesecih pravkar vrnil v domače kraje, podoživljamo njegovo 13.000-kilometrsko kolesarsko (!) pot od Turčije do Indije. V intervjuju pripoveduje o tem, kaj ga žene na take ekstremne ture, in z nami deli nekaj svojih najzanimivejših izkušenj.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Slovenske rokometašice so drugi del svetovnega prvenstva na Norveškem začele s tekmo proti Južni Koreji. V tem delu turnirja najboljših ekip sveta se bo boj za končnico in mesta v četrtfinalu še zaostril, vse bolj oddaljeni od končnice evropskega pokala pa so košarkarji Olimpije, ki so v drugi del evropske sezone vstopili s tekmo proti Hapoelu iz Tel Aviva.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Avtomobilsko prometne minute so namenjene novostim na avtomobilskem trgu, tako svetovnim predstavitvam kot tudi novim avtomobilom, ki so na voljo kupcem v Sloveniji.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Impostor syndrome v slovenščini najpogosteje imenujemo sindrom prevaranta, pojavlja se tudi poimenovanje sindrom vsiljivca. Gre za psihološki konstrukt, katerega značilnost so občutki dvomov o lastni sposobnosti, kompetentnosti in inteligentnosti, čeprav objektivni dosežki kažejo nasprotno. Kakšni so znaki in občutki ob tem sindromu, kako je povezan s perfekcionizmom, kaj menijo psihologi in psihiatri, v kolikšni meri gre za konstrukt novodobne družbe kapitalizma in vplivnežev.

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Eden bolj radikalnih izumov tega sveta je zagotovo alpinizem. In Viki je njegov največji zastopnik. Vsaj kvantitativno, čeprav bi kvante planinskih krogov temu lahko oporekale. Še vedno je edini naše gore alpinist, ki je stal na desetih osemtisočakih in kar nekajkrat videl smrt čisto od blizu. Pa veliko življenja je videl.

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se podrobneje posvetimo rokometni ligi prvakov in ekipi Celja, ki bo nocoj gostovala pri sloviti Barceloni. V Romuniji pa se nadaljujejo slovenski nastopi na evropskem prvenstvu v plavanju v kratkih bazenih.

Avtor: Nina Smole

Can't Slow Down Lionela Richieja je mešanica sladkih ljubezenskih balad, hitrih plesnih pesmi in melodij, ustvarjenih za radijske postaje. Richie, njegovi glasbeni producenti, avtorji tega albuma in njegova založba Motown Records so želeli, da bi bil ta album velika uspešnica, kar se je tudi zgodilo.

Avtor: Jernej Vene

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

V glasbenem delu oddaje tokrat na obratu zasedba Koma Saxo, ki jo vodi švedski kontrabasist Peter Eldh, z novim albumom Post Koma, prvenec britanske raperke Sanity, novi album čikaške zasedbe Resavoir, že 20. epizoda serijalke Jazz Is Dead in sveži projekt kanadskega beatmakerja oziroma hiphopovskega producenta Elaquenta.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 07.12.2023 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt