Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 5.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Za slovenske rokometašice se je s tekmo proti Francozinjam sklenil prvi del svetovnega prvenstva na Norveškem. Slovenke se iz Stavangerja selijo v Trondheim, kjer bodo lovile končnico turnirja. Nasprotnice v drugem delu tekmovanja oziroma za četrtfinalni vstopnici bodo Avstrijke, Južne Korejke in gostiteljice Norvežanke.

Avtor: Marko Pangerc

Ljudje, ki so si vzeli premor. Od službe, okolice, načina življenja.

Avtor: Miha Švalj

08:30
Novice

Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu na Norveškem izpolnile svoj prvi cilj in se zanesljivo uvrstile v drugi skupinski del turnirja, v katerem se bo začel lov za mesti v četrtfinalu. Dopoldanske športne minute bodo izdatno rokometno obarvane še z nadaljevanjem sezone velenjskih rokometašev v evropski ligi in začetkom evropskega prvenstva v plavanju v kratkih bazenih v Romuniji.

Avtor: Igor Tominec

09:30
Novice
10:30
Novice

15 let je minilo to poletje, odkar je bila registrirana spletna domena bitcoin.org. 31. oktobra leta 2008 pa je bil objavljen znanstveni članek z naslovom o peers-to-peer elektronski denarni sistem. V začetku naslednjega leta je zaživelo rudarjenje kriptovalut. Kako dobro danes poznamo kriptovalute in predvsem bitcoin oziroma tehnologijo v ozadju? Svoj čas je veljalo, da se mora vlagatelj takoj, ko se o kriptovalutah začnemo pogovarjati pri vulkanizerjih in v frizerskih salonih, umakniti. Že dolgo časa to ni več predmet vsesplošne debate. Je čas, da stopimo na vlak?

Gosta:
- dr. Miha Dominko, Inštitut za ekonomska raziskovanja v Ljubljani
- Andrej P. Škraba, ekonomist in poznavalec blockchain tehnologije

Avtor: Rok Kužel

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Pred skoraj natanko štirimi meseci se je Slovenija zbudila v povsem novo poglavje sodobne zgodovine naravnih nesreč in človeške solidarnosti. Vsak kraj, občina in regija so glede na razmere in možnosti ubrale nekoliko drugačno pot krpanja materialnih in čustvenih ran in iskanja pomoči za sanacijo. Mi smo obiskali le eno od mnogih, kamniško občino, kjer so izjemno razdejanje poleg poplavnih voda povzročile hudourniške naplavine in številni plazovi. Kako se s posledicami soočajo predvsem tisti, ki se še ne morejo vrniti domov ali pa bodo potrebovali nadomestno rešitev? Kako so iskali in kako dojemali prejeto in ponujeno pomoč? Zakaj so se nekateri celo odločili, da se za čim prejšnjo postavitev novega doma otroci nehajo šolati? V zadnjem Vročem mikrofonu o odpravljanju posledic ujm v jesenki seriji oddaj pa nas bo še posebej zanimalo, kakšno lekcijo iz solidarnosti, a tudi iz problemov nadzora nad zbiranjem in razdeljevanjem humanitarne pomoči smo dobili kot družba?

Avtor: Jana VIdic

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Muzeju novejše zgodovine Celje je še do 8. februarja na ogled kulturnoantropološka razstava o pogubnih navadah in boljših praksah, o tem, kar počnemo vsi in počnemo vsak dan, naslovljena Stran pa ne bomo metal. Razstava spomni na ponovno uporabo stvari, na to, da se stvari lahko popravi ali shrani. Ideja za razstavo je prišla iz evropskega projekta Throwaway, ki ga koordinira Hiša evropske zgodovine iz Bruslja. Tam so pripravili razstavo o smeteh, v Celju pa so šli v drugo smer in obiskovalcem razstave pokazati, da se da tudi drugače, kot samo smetiti.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Ženska nogometna reprezentanca v 6. krogu lige narodov gostuje pri vodilni ekipi skupine, pri reprezentanci Češke. Večer prinaša še derbi državnega prvenstva v hokeju na ledu med Jesenicami in Olimpijo. Prvi dvoboj večnih tekmecev v letošnjem prvenstvu gostijo železarji.

Avtor: Dare Rupar

Letošnji decembrski koncert Izštekanih 10, ki ga v Kinu Šiška tradicionalno prireja Val 202, je bil posvečen Vladu Kreslinu. Velikan slovenske muzike, ki združuje zvrsti in generacije, letos praznuje 70 let. Le nekaj dni po rojstnem dnevu in izidu novega albuma se mu je poklonilo več kot ducat izvajalcev.

Avtor: Klara Zupančič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Duet RomaChild sestavljata izkušeni bobnar Roman Ratej in multiinstrumentalist ter producent Martin Štibernik. Na EP Matador sta uvrstila glasbo, ki prepleta različne žanre. S pozitivno energijo in predanim muziciranjem ustvarjata unikaten zvok. Veliko pozornosti sta namenila močnim kitarskim zvokom in strastnim, optimističnim ter pomenljivim besedilom.

Avtor: Jernej Vene

Hotena nevednost je pojem, ki ga je avtor Toplovoda srečal v pogovoru dr. Tomažem Grušovnikom. Poiščete ga lahko v podkastu Mihilizem na v aplikacijah, na val202.si in na YouTube. Gre preprosto za to, da nekaj veš, hkrati pa prav to zanikaš, da lažje preživiš. Recimo podnebne spremembe in takšne malenkosti. Kaj podobnega dobro vemo, pa se delamo, da ne vemo, da nas ne peče vest?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 05.12.2023 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt