Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 2.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Hamburgu bodo zvečer opravili žreb skupin, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu v nogometu; prihodnje leto ga bo gostila Nemčija. Na prizorišču žrebanja na severu države gostiteljice Luka Petrič razmišlja o možnih nasprotnikih Slovenije v skupinskem delu turnirja.

Avtor: Luka Petrič

Dve z razlogom.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Oceani imajo zelo velik vpliv na podnebje. Poleg tega, da v sebi skladiščijo veliko toplote, so pomemben naravni ponor ogljikovega dioksida. Radiovedni raziskujejo, koliko časa bodo oceani še sposobni shranjevati CO2 in kaj bo, ko tega ne bodo več sposobni. Odgovarjala bo klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

Avtor: Ajda Kus

Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu na Norveškem pred zahtevnejšim izzivom. Popoldne se bodo pomerile z Angolkami, ki so v uvodnem krogu turnirja namučile favorizirane Francozinje. Ob rokometu v oddaji podrobneje še o ženski nogometni ligi narodov in zadnji tekmi nogometašev Dobovca v letošnji sezoni lige prvakov v dvoranskem nogometu.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Vodja razvoja žarometov v Helli Saturnus Janez Nučič razloži, kako delujejo žarometi z LED-diodami ob pomoči matrične tehnologije. David Razboršek iz Zavoda Vozim opozarja, da skoraj vsaka tretja slovenska pesem normalizira pitje alkohola. Iniciativa Heroji furajo v pižamah stopa v sedmo sezono.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Kdo bo postal novembrsko Ime meseca: Andraž Slakan (aranžer, dirigent ter dolgoletni član umetniškega vodstva in vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile), Tomato Košir (mednarodno uveljavljeni oblikovalec vizualnih komunikacij), Maja Primic Žakelj (ena izmed pobudnic in prva, ki je vodila presejalni program zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb materničnega vratu ZORA) ali Miha Kovač, profesor na oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo na ljubljanski filozofski fakulteti?

Avtor: Boris Žgajnar

12:30
Novice

Štiri mesece po poplavah v Zgornji Savinjski dolini smo spet obiskali gasilce v Nazarjah, s katerimi smo se pogovarjali med avgustovsko hudo ujmo. Kakšne so razmere na pragu zime, kako gre obnova, je država že pomagala, kakšni so odnosi?

Avtor: Luka Hvalc

13:30
Novice

Los mejores años, skladba z istoimenskega mini albuma 19-letne venezuelske glasbenice Joaquine, ki je pesmi pisala že pri osmih letih, pri dvanajstih pa se je odločila, da bo postala pevka in avtorica. Lani je diplomirala na institutu Art House Academy & Abbey Road v Miamiju ter svetu predstavila svoje debitantske skladbe. Letos je bila na podelitvi latinskih nagrad grammy nagrajena kot najboljša nova izvajalka, bila pa je nominirana še v kategoriji za najboljši album pevke in avtorice. S tem je postala najmlajša izvajalka, ki je prejela to nominacijo. Nadvse obetavna Joaquina zdaj na Valu 202 še s skladbo Rabia.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

V zadnjem letošnjem filmskem ciklu v terminu Kinoteka na Televiziji Slovenija ob petkih zvečer si bomo lahko ogledali tri filme danskega režiserja Larsa von Trierja. O njem in njegovem opusu sta se v televizijski oddaji Televizorka pogovarjali urednica filmskega programa na TVS Ivana Novak ter režiserka in scenaristka, nekdanja urednica filmskega programa Slovenske kinoteke in dolgoletna selektorica programa filmskega festivala Kino Otok Varja Močnik.
Odlomek pogovora tudi na Valu 202.

Avtor: Ivana Novak

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Sobotno popoldne je športno obarvano. Z oglašanjem spremljamo slovenske športnike in športnice na različnih prizoriščih. Rokometašice se na svetovnem prvenstvu na Norveškem merijo z Angolkami, poleg tega se v tej skandinavski državi nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih. Biatlonci in biatlonke nastopajo v sosednji Švedski, medtem ko se alpski smučarji za točke svetovnega pokala bojujejo na severnoameriškem snegu. Na domačih prizoriščih pa bo v ospredju nogomet, Celjani v 17. krogu domačega prvenstva gostijo Koprčane.

Avtor: Aljaž Golčer

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Na začetku nekaj folklornih motivov, ki se bodo prelili v sodobno producirano tradicionalno godbo, za konec pa nekaj popolnoma drugačnega: kako mladina danes razume šestdeseta, sedemdeseta in osemdeseta. Catriona Price, Lankum, Mntana Wexhwele, Dave Okumu in Hmltd pa so izvajalci tokratne Glasbe svetov.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 02.12.2023 02:55:06

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt