Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 1.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Nogometaši Olimpije so v predzadnjem, 5. krogu skupinskega dela konferenčne lige gostili francoski Lille, vodilno moštvo svoje skupine, ki si je že pred prihodom v Ljubljano zagotovilo igranje v končnici. O možnostih za napredovanje in krstni sezoni slovenskih prvakov na evropskem tekmovanju pa podrobneje v današnji jutranji športni zgodbi.

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake. Gostja tokratne epizode o glasbenem ustvarjanju v narečjih je narečjeslovka dr. Tjaša Jakop.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

V dopoldanskih športnih minutah podrobneje o tekmi nogometašev Olimpije, ki so v 5. krogu konferenčne lige gostili francoski Lille, o nastopu kamniških odbojkaric v Ligi prvakinj in o tem, kako so svetovno prvenstvo na Norveškem začele slovenske rokometašice.

09:30
Novice
10:30
Novice

Spoznavamo šport, kjer kraljujeta domišljija in spontanost, kjer so športniki profesionalci v soočanju z nepredvidljivim. Njihov cilj je jasen: iz predlogov občinstva brez scenarija in pripomočkov uprizoriti ali komičen ali tragičen, zagotovo pa edinstven prizor. Govorimo o improvizacijskem gledališču, katerega tradicijo pri nas že 30 let ohranja vseslovensko prvenstvo v improvizaciji – Impro liga. Ekipa je ob 30-letnem jubileju pripravila pester festivalski program, ki se je to sredo v Menzi pri Koritu na Metelkovi končal s finalno tekmo med improvizatorji prve generacije spontanega gledališča pri nas. Več o pomenu in predvsem dosledni aktualnosti impro gledališča povedo igralci in gledalci sami.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slovenska pobuda za natančnejše označevanje izvora medu je na dolgi in ovinkasti poti do morebitne končne direktive, o njej so te dni razpravljali tudi na enem izmed odborov v Evropskem parlamentu. V Bruslju pa so že zelo natančni podatki o navzočnosti tako imenovanih večnih kemikalij v pitni vodi. Voda, zrak in okolje bodo tudi v ospredju razprav na svetovnem podnebnem vrhu COP 28 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. S kakšnimi izhodišči je tam Evropska unija? Tudi o tem v pogovoru z našim bruseljskim dopisnikom Igorjem Juričem.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Karavana smučarskih skakalcev se je iz Finske preselila na Norveško, v Lillehammer, kjer bodo sezono svetovnega pokala začele še smučarske skakalke. Biatlonci medtem svojo še vedno nadaljujejo s pestrim sporedom tekem na Švedskem, v oddaji pa še izveste, zakaj se na bele strmine še ni vrnila povratnica v svetovnem pokalu alpskega smučanja, Meta Hrovat.

Večerni spored ob 18.25.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Po spektakularno eksperimentalno inovativnem obračunu s producentom JPEGMafio (aprilski album Scaring The Hoes) se zimzeleno ustvarjalni detroitski raper Danny Brown vrača s šetim solo albumom. Ta ni ravno vizionarsko vratolomen, a kljub temu vsebuje vsaj dva para izdatno pikrih, pikrih v pesmi in besedi, kar pomeni produkcijsko eksotično-fluidnih in psihiatrično-(ne)- zrelih. Atlantčan 2 Chainz naključno vnovič nastopi dvakrat, južnoafriška starleta Tyla pač prvič. Med elektroniki kot premiernež navišje poleti Bristolčan Otik.

V prvi decembrski oddaji RH 202 bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji s tehnoelementi in progresivnimi zvoki začinjenega housa, ki ga že od zgodnjih 90-ih prejšnjega stoletja spretno meša in proizvaja večkrat nagrajeni britanski producent in didžej Steve Lawler.
Pred njegovim gostujočim setom pa prihaja tudi nekaj svežih domačih elektronskih ritmov, ki jih bodo predstavili Brtinzz, GT ter prekaljeni slovenski producent Sare Havliček, tokrat s svojega novega projekta Van Disco.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt