Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ponedeljek, 27.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Uršula Zaletelj

06:30
Novice

Z VN Valencie se je končala sezona svetovnega prvenstva motociklistov. V kraljevskem razredu MotoGP so tudi letos prevladovali dirkači italijanskega proizvajalca motociklov Ducatija, h kateremu bo prestopil tudi eden najboljših dirkačev vseh časov, Španec Marc Marquez, ki je vse dosedanje uspehe dosegel na Hondi.

Avtor: Marko Polak

V drugem delu podkasta Šala za starše bomo danes prisluhnili strokovnjakinji za prehrano, Ani Zrimšek, ki smo jo spoznali že prejšnji teden, ko smo skupaj uvajali gosto hrano. Tokrat se sprašujemo, kakšen je vzgojni vidik prehranjevanja in zakaj je pomembno, da sedimo skupaj za isto mizo, daleč stran od zaslonov in drugih motečih elementov? Pa tudi o pošiljanju aviončkov proti ustom in samo še eni žlički za atija in mamico.

Avtor: Uršula Zaletelj, Maja Stepančič

08:30
Novice

“Danes je dvakrat prosil za solato,” pravi vzgojiteljica. Starši se čudijo, saj je doma še pogleda ne. “S čim jo pa zabelite?” previdno vpraša mama. Izkaže se, da z enakimi sestavinami kot doma. Le nekaj je drugače. Kaj? Da je solata na mizi v vrtcu!

Avtor: Uršula Zaletelj

Pretekli konec tedna so zaznamovala tekmovanja na snegu. Alpske smučarke so se prvič v sezoni pomerile na severnoameriškem snegu, na Finskem pa so se začela tekmovanja v nordijskih smučarskih disciplinah.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Rok Kužel

10:30
Novice

Brez tesnejšega sodelovanja staršev, učiteljev in strokovnjakov, dejavnejše vključenosti in boljšega nadzora nad uporabo družbenih omrežij, videovsebin in videoiger bo obvladovanje nasilja na spletu nemogoče, menijo številni strokovnjaki, ki so tudi o nasilju med otroki in mladostniki spregovorili na nedavnem 9. kongresu psihologov Slovenije. Spletno nasilje je namreč vse pomembnejši del življenja mladih, narašča že zaradi razširjenosti uporabe interneta in družbenih omrežij in je med otroki in mladostniki že postalo javnozdravstveni problem.

Sogovorniki:
Žiga Damjanac, Pediatrična klinika Ljubljana
dr. Peter Janjušević, specialist klinične psihologije s Svetovalnega centra Ljubljana
Katja Kurnik Mesarič, Interna klinike UKC Ljubljana
Tjaš Debeljak, psiholog s službe za otroško psihiatrijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani
Maja Korošec, Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov Zdravstvenega doma Velenje

Avtor: Mateja Brežan

Med tremi kandidati za Ime tedna poslušalci glasujejo za tistega, za katerega menijo, da si je s svojim dejanjem ali dosežkom zaslužil njihov glas.

Avtor: Rok Kužel

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Rok Kužel

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Ravnikarjevem letu predstavljamo tri zgodbe o ustvarjalnosti in dediščini arhitekta Edvarda Ravnikarja. V prvi zgodbi smo predstavili kompleks Trga republike, nadaljujemo pa z zgodbo o njegovih skicah in risbah, ki predstavljajo Ravnikarjev fantazijsko bogat notranji svet. Nekatere med njimi lahko doživimo na razstavi Iskanja v risbi, spoznanja v misli v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma, kjer so zaživele v novi, povečani obliki, odtisnjene na tkanino in obešene na strop.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V prejšnjih treh epizodah smo se sprehodili skozi bogato svetovno in slovensko zgodovino hiphopa, v četrtem delu pa Matjaž Ambrožič - Ambro, Mare Godnjavec - Jizah in Borja Močnik - Borka razglabljajo o sedanjosti in prihodnosti hiphopa, ki letos praznuje 50 let.

Avtor: Klara Zupančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V Las Palmasu se je končalo jadralsko tekmovanje za zlati pokal, na katerem je nastopila številčno močna slovenska reprezentanca, v popoldanskih športnih minutah pa še preverimo, kako se košarkarji Krke v 9. krogu jadranske lige merijo s slovito beograjsko Crveno zvezdo.

Avtor: Mojca Breskvar

Higher ni kantri album. Higher je zbirka res dobre muzike, ki jo izvaja glasbenik, ki je zrastel v kantri glasbi. Chris Stapleton s petim albumom, ki mu lahko očitam le dolžino, oziroma, moral bi biti še daljši.

Avtor: Andrej Karoli

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Pred letom dni je ameriška pevka do potankosti ponovila legendarni koncert Boba Dylana in ga zdaj izdala kot uradni album.

Avtor: Žiga Klančar

Zadnja sprememba: 26.11.2023 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt