Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 26.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

S tekmami na severu Finske se je razmahnila sezona športnih tekmovanj na snegu. Po alpskih smučarjih so sezono začeli še smučarski skakalci in tekači ter tekmovalci v nordijski kombinaciji. V športni zgodbi se osredinimo na pričakovanja in cilje v slovenski reprezentanci.

Avtor: Boštjan Reberšak

Bilo je 26. novembra pred 48 leti. Svet je spoznal Sex Pistols.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Tina Kastrevc je zadnjih enajst let preživela v Švici, na Portugalskem, Nizozemskem in v Veliki Britaniji. Ker je bila preobremenjena z delom v svetu finančništva, si je potem za leto dni oprtala nahrbtnik ter prepotovala Afriko, Južno Ameriko in prehodila Jakobovo pot. Nahrbtnikarstvo ponuja veliko prigod, pa tudi kakšno nezgodo.

Avtor: Mitja Peček

Smučarski skakalci so sezono 2023/24 začeli na severu Finske. Ob tem, kako dobro se je v uvodu nove sezone odrezala peterica slovenskih orlov, se posvetimo še nastopom alpskih smučark v Killingtonu. V veleslalomu so nastopile Ana Bucik, Andreja Slokar in Neja Dvornik.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice

Nadaljujemo s sedmo in tudi zadnjo v seriji oddaj o rokodelcih in rokodelskih spretnostih, ki jih premorejo mojstrice in mojstri tradicionalnih slovenskih obrti. Obiskali smo klekljarico, mojstrico prepletanja tisočerih niti prefinjene, ročno klekljane idrijske čipke.

Avtor: Boris Žgajnar

10:30
Novice

Število njegovih posedanj v močvirju je že za malenkost preseglo število noči, v katerih je Šeherezada pripovedovala napete zgodbe, a jasno je, da Markove zgodbe in razmisleki o deželi vsaj dveh hitrosti, tisočerih resničnosti in neštetih zanimivih ljudi in usod niti po naključju še niso presahnili. V natanko 35 letih od prvega reportažnega zapisa o vaškem starinarju iz Jakobskega Dola so se široki paleti raznolikih radijskih zvrsti pridružili še dokumentarni filmi, časopisne kolumne, besedila za gledališke predstave za otroke in odrasle, v zadnjih letih tudi knjige: roman, biografija in pred dnevi še zbirka Močvirij, prerez več kot 1000 glos, objavljenih na Valu 202. V studiu, kjer je začel svojo pot, Ježkovega nagrajenca, ustvarjalca v neštetih medijskih zvrsteh, predsednika kulturnega društva pa tudi glasbenika, motorista, morebitne reinkarnacije Alme Karlin, zagotovo pa častnega občana občine Zgornji Petrovci, Marka Radmiloviča, gosti Jana Vidic.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

Zadnja novembrska nedelja prinaša začetek svetovnih pokalov v nordijskih disciplinah. Na severu Finske so v novo sezono vstopili smučarski skakalci in tekači ter tekmovalci v nordijski kombinaciji. Pestro dogajanje v Ruki pospremimo v nedeljskem športnem popoldnevu in se posvetimo še koncu tekmovanj dirkačev formule ena in motociklistov ter odmevom po zgodovinski uvrstitvi nogometašev na evropsko prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto.

Avtor: Nina Smole

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 25.11.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt