Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 25.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Ob progi v Radizelu, ki je v preteklosti gostila tudi dirke svetovnega prvenstva, so se ob 60-letnici tamkajšnjega društva zbrale legende slovenskega motokrosa.

Avtor: Marko Polak

Dve z razlogom

Avtor: Tomaž Purkart

08:30
Novice

Res je, da vsak sanja po svoje. A nekako velja, da sanjamo to, kar vidimo čez dan in kar imamo zakopano globoko v spominu in podzavesti. Nekateri sanjajo, da letijo, nekateri da padajo. Nekateri sanjajo v barvah, spet drugi v črno-belem spektru. Kako pa sanjajo slepi? Na vprašanje odgovarja dr. Zvezdan Pirtošek.

Avtor: Neža Borkovič

Zimska športna ponudba tekmovanj bo poslej bogatejša za smučarske skoke. 45. sezona svetovnega pokala se začenja na severu Finske. V Ruki bosta glavna slovenska aduta Anže Lanišek, tretji skakalec pretekle sezone, in Timi Zajc, ki je pred domačim občinstvom v Planici postal svetovni prvak.Ob bližajočem se koncu leta pa se bodo vrstile tudi slavnostne prireditve po posameznih športnih zvezah. Nagrade in priznanja za letošnje leto so že podelili na Atletski zvezi Slovenije.

Avtor: Jure Jeromen

09:30
Novice
10:30
Novice

Pred dnevi je bila organizirana akcija Slovenija piha nula nula, ki naj bi voznike spodbudila, da ne bi pijani sedali za volan, a se je znova izkazalo, da vsi ne napihajo nula nula. Kje smo na zemljevidu pitja alkohola, zakaj ga ni dobro piti in kako je nevaren za volanom? O tem se bo Janez Martinčič tokrat pogovarjal z doktorico psiholoških znanosti Majo Roškar z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Avtor: Janez Martinčič

Govori se, da so se včeraj nogometaši pred zgodovinskim uspehom na tekmi proti Kazahstanu vzorno štempljali. Naprava je nameščena nekje v katakombah stadiona v Stožicah, tam v tistih prostorih, kjer uborno rastlinje poganja iz betonskih tal; tako je Jankovićev spomenik končno dobil namembnost, saj se bodo morali v prihodnje štempljati tudi navijači – ker je navijanje po črkopisu slovenskega uradništva prav tako delo ...

Avtor: Marko Radmilovič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Nekaj utrinkov in izjav nagrajencv, prejemnikov stanovske nagrade Čuvaj/Watchdog medijskim ustvarjalcem, ki so v preteklem letu s svojim delom navdušili in pokazali, da v Sloveniji kljub nezavidljivim razmeram kakovostno novinarstvo še ni izumrlo.

Avtor: Ajda Kus, Mojca Jevšek

12:30
Novice
13:30
Novice

Hrvaška urbana neopop zasedba Pocket Palma z enim najbolj pričakovanih albumov pri sosedih – III.

Avtor: Andrej Karoli

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Med povsem sveže izdanimi knjigami, predstavljenimi na letošnjem knjižnem sejmu, je tudi knjiga Ivana Ilicha, na Dunaju rojenega rimskokatoliškega duhovnika, po očetu Hrvata, avstrijsko-ameriškega filozofa, družbenega kritika, teologa, antropologa in poliglota, ki je velik del življenja preživel na obeh ameriških celinah. Tudi na podlagi svojih lastnih izkušenj dela v različnih družbah in okoljih je razvil nekatere nekonvencionalne, samosvoje in pogosto za otopelo družbo precej radikalne in provokativne ideje in razmisleke o sistemih, ki vse bolj ukalupljajo družbe in z njimi slehernikov vsakdan. Več kot 50 let po izidu smo zdaj prvič dobili tudi slovenski prevod njegovega najbolj znanega dela z naslovom »Razšolanje družbe«, ki utečene načine in dosežke šolanja postavlja v povsem drugačno luč. Bi torej šole in vso družbo morali najprej razšolati?

Avtor: Jana Vidic

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Na severu Finske se začenja 45. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. V Ruki bo na prvi tekmi nastopilo pet slovenskih tekmovalcev. Pospremili bomo tudi tekmo alpskih smučark, ki so svojo sezono začele že pred dobrim mesecem dni. Ta se ob koncu novembra tradicionalno nadaljuje na severnoameriških prizoriščih. V Killingtonu je danes ženski veleslalom.

Avtor: Marko Polak

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Raznolikost tokratne oddaje namiguje na izvrstni balzam za ušesa. Keiko Matsui, Jambinai, Seckou Keita, Mangiaracino, Brandt Brauer Frick, Sheikhs Shikhats & B'net Chaabi.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 25.11.2023 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt