Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 23.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Sezona evropskega pokala se bo kmalu prevesila v drugo polovico. V tej se bodo boji za mesta, ki vodijo v končnico, še zaostrili. Košarkarji Olimpije so po vseh težavah s poškodbami in neuigranostjo ekipe od končnice za zdaj precej oddaljeni.

Avtor: Marko Polak

Ekonomistka Tina Kastrevc se je že med študijem odpravila v tujino. Dobro polovico zadnjih 11 let na tujem je preživela v švicarskem Zürichu, nekaj časa pa tudi na Portugalskem, Nizozemskem in v Veliki Britaniji. Zaradi preobremenjenosti in utrujenosti, ki sta pogosti posledici dela v svetu visokega finančništva, se je lani odločila vzeti leto odmora in raziskovati slabše uhojene poti na koncih sveta, ki jih še ni poznala. Z nahrbtnikom je prepotovala del Južne Amerike in Afrike ter preromala t. i. Jakobovo pot, v mednarodnem okolju znano kot El Camino. Oktobra se je preselila nazaj v Slovenijo.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Rokometaši Celja bodo v 8. krogu elitne lige prvakov gostovali na Madžarskem, pri Veszpremu. Gre za zahtevno gostovanje pri ekipi, ki je doslej izgubila le enkrat, slovenski prvaki pa v letošnji sezoni elitnega tekmovanja še vedno lovijo prvo zmago. Sezono evropskega pokala bodo danes zvečer nadaljevali kamniški odbojkarji, medtem ko se košarkarji Olimpije vračajo domov iz Londona, v katerem so se v 8. krogu tekmovanja pomerili z ekipo Lions.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice
10:30
Novice

Pred dnevi je bila organizirana akcija Slovenija piha nula nula, ki naj bi voznike spodbudila, da ne bi pijani sedali za volan, a se je znova izkazalo, da vsi ne napihajo nula nula. Kje smo na zemljevidu pitja alkohola, zakaj ga ni dobro piti in kako je nevaren za volanom? O tem se bo Janez Martinčič tokrat pogovarjal z doktorico psiholoških znanosti Majo Roškar z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Vodik je najmanjša, najlažja in najbolj razširjena molekula v vesolju. A v naravi ga samega po sebi skoraj ne najdemo, pridobiti ga je treba iz vode ali fosilnih goriv, kot so plin, premog in nafta. Potem ko se že lep čas uporablja za raketno gorivo, ga zdaj spodbujajo tudi kot čisto in varno alternativo nafti in plinu za ogrevanje in prevoz. Vodik je zadnja leta postal vroča politična tema, vlade po svetu, pa tudi Evropska unija, zanj namenjajo milijarde, toda ali je ves ta hrup res upravičen? Je res najboljša podnebna rešitev?

Gosta bosta dr. Tomaž Katrašnik s fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in Tilen Sever iz Steklarne Hrastnik.
Strokovni sodelavec bo dr. Matej Huš iz Kemijskega inštituta.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Kadar novinar Boštjan Videmšek obleče neprebojni jopič, pomeni, da bo spet stopil v blato tega sveta. Z veteranom vseh vojn zadnjega četrt stoletja skupaj brodiva po človeku, človeštvu in njega manj aromatičnih posledicah. Lažje ga je imeti rad kot razumeti. Človeka in Boštjana.

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Nabor tekmovanj v ekipnih športih z žogo na najvišji ravni se bo nocoj razširil še za odbojkarsko ligo prvakov, v kateri bo slovenske barve znova branil ACH Volley. Ljubljansko moštvo v uvodnem krogu čaka zahtevno gostovanje v Trentinu pri eni najboljših ekip. Ob odbojki se bomo v popoldanskih športnih minutah posvetili še jadralskemu tekmovanju za zlati pokal v Španiji, na katerem v izločilnih bojih nastopa slovenska reprezentanca.

Avtor: Marko Cirman

Če z debitantskim albumom osvojiš vrhove vseh lestvic in dobiš vse mogoče glasbene nagrade, je najpogumnejša odločitev posneti drugega. Ameriška glasbenica Alicia Keys, ki izvaja neo soul in ritem in bluz, je dobri dve leti za prvencem Songs In A-minor občinstvu ponudila The Diary of Alicia Keys.

Avtor: Andrej Karoli

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti. Nina bo tokrat gostila Marijo Skočir, sokuratorko dvojne razstave Slovenske umetnice v letih od 1850 do 1950. Razstava v Mestnem muzeju v središče pozornosti postavlja 22 slikark in kipark, ki so ustvarjale v prvi polovici 20. stoletja. V Jakopičevi galeriji so predstavljene arhitektke in fotografinje.
Borja pa bo tokrat vrtel novo ploščo Atlântico estonskega multiinstrumentalista Mishe Panfilova in kompilacijo japonske nove (elektronske) glasbe osemdesetih in devetdesetih let Japan Vibrations, ki jo je pripravil japonski DJ Alex from Tokio. Poslušali bomo tudi dva projekta švedskega novega džeza in hudo obetavno napoved sodelovanja kitarista Fabiana do Nascimenta in saksofonista Sama Gendela.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 23.11.2023 02:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt