Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 22.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Razmerja moči se v domačih dvoranah niso bistveno spremenila. Hokejisti Olimpije so tudi v letošnji sezoni osrednji favoriti za nov naslov državnih prvakov. Pvenstvo, v katerem v članski konkurenci nastopajo le štirje klubi, pa so letos pozitivno popestrili Celjani, ki obenem nastopajo tudi v alpski hokejski ligi.

V seriji Najemniki danes gostuje saksofonist in tudi sicer instrumentalist Jani Šepetavec. Glasbeni pečat mu je vtisnil Freddie Mercury, ob skoraj vsaki priložnosti pa mora odigrati temo Pink Panther. In še vse vmes.

08:30
Novice

V rokometno obarvani oddaji minute namenjamo pozornost slovenski ženski reprezentanci, ki opravlja zadnje treninge pred odhodom na svetovno prvenstvo na Norveškem in rokometašem Gorenja, ki so v 4.krogu evropske lige gostovali v Španiji.

09:30
Novice
10:30
Novice

Kakšen šef je Vlado Kreslin? In kdo so glasbeni sopotniki na njegovi večdesetletni karierni poti? Zakaj je izziv sodelovati z mlajšimi, manj izkušenimi? Maruša in Andrej na poti na koncert spoznavata dinamiko Malih bogov, končata na naključni poroki in klepetata z danes uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, ki hranijo prigode s snemanj in sodelovanj.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Napad Hamasa na jug Izraela 7. oktobra se ni zgodil v vakuumu, je pred časom poudaril generalni sekretar OZN Antonio Guterres. Tudi grozljiva humanitarna katastrofa, ki jo spremljamo v Gazi, pa tudi nasilje na Zahodnem bregu, imata svoj zgodovinski in politični kontekst. Več kot 70-letna rana nerešenega palestinsko-izraelskega konflikta na Bližnjem vzhodu vpliva tako na odnos med Zahodom in muslimanskim svetom kot tudi na geopolitično stabilnost celotnega sveta.
O mednarodnopravnem in zgodovinskem kontekstu sedanje vojne na Bližnjem vzhodu v tokratnem Vročem mikrofonu.
Gost Nataše Štefe bo politolog mednarodnih odnosov, docent na Fakulteti za managment Univerze na Primorskem in strokovnjak za Bližnji vzhod, dr. Primož Šterbenc.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Dvojec se je vrnil na sceno z novim singlom, ki so ga inspirirale estetike 70. let prejšnjega stoletja, orkestralne uspavanke in lo-fi glasba.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Meg Stuart zase pravi, da je prebivalka sveta. Rojena v New Orleansu, šolana v Los Angelesu, kariero je začela v New Yorku, zdaj pa živi razpeta med Berlinom in Brusljem. Kako se je koreografinja in plesalka, rojena v družini gledališčnikov, znašla v svetu pliejev, improviziranja, nagibov telesa in kaj točno zanjo pomeni izražanje skozi premikanje? Kako nastopati tudi pred občinstvom, ki ne razume tvojega dela, in zakaj mora biti plesalec vseskozi v gibanju, potovati in iskati nove načine izražanja in sodelovanja, pove v novi epizodi Evrope osebno.

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Košarkarji Olimpije bodo zvečer v Londonu skušali prekiniti niz porazov v evropskem pokalu in zabeležiti prvo zmago v letošnji sezoni tekmovanja. Na svojo novo sezono pa so pripravljeni nordijski kombinatorci, ki nastope, enako kot smučarski skakalci, začenjajo na severu Finske.

Če gre zaupati velikanu R&B-popa, nov trend zapoveduje duhovnost na anfetaminih. Chris Brown je za naslovno prispodobo svojega enajstega albuma izbral povzetek iz učbenika joge, medtem ko produkcijska spoliranost njegovih songov in vztrajanje pri opisih eksplicitnih prizorov ostajajo. Med dvaindvajsetimi Brownovimi svežimi uspešnicami jih je neposredno za na sluznico dejansko primernih le kakih sedem. Prvi indikatorji potrjujejo, da album 11:11 izjemoma ne bo postala komercialna super-uspešnica. Je pa omenjenih se sedem tako veličastnih, da jih Cederama pač mora zajeti.

Večerni spored ob 18.25.

Slovenska nogometna reprezentanca se je četrtič uvrstila na veliko tekmovanje. Uvrstitev na EP 2024 je v nabito polnih Stožicah potrdila z zmago nad Kazahstanom. To je na največjem slovenskem stadionu spremljala tudi ekipa nogometnega podkasta Žoga je okrogla z voditeljem Luko Petričem na čelu, ki je z gostom Denisom Šmetom razglabljala o ključnih igralcih na odločilni tekmi, izpolnitvi otroških sanj vratarja Jana Oblaka, zmagovitem zadetku Benjamina Verbiča in na podlagi izkušenj s svetovnega prvenstva leta 2006 ugotavljala, da bo v Nemčiji prihodnje leto izjemno navijaško vzdušje.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt