Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 21.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je s tekmo proti Kazahstanu končala kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji.

Avtor: Boštjan Janežič

Ena najboljših slovenskih odbojkaric Iza Mlakar je pri 24 letih presenetljivo končala kariero in se posvetila študiju medicine. Dve leti pozneje pa se je izkazalo, da je bil konec pravzaprav le pavza.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro s sila preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki povezuje vse te odgovore. Sodelujete tako, da pokličete na 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Dopoldanske športne minute namenjamo včerajšnjima dogodkoma v Stožicah. Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za uvrstitev na EP 2024 končala s tekmo proti Kazahstanu, še pred nogometno tekmo pa so košarkarji Olimpije v sosednji dvorani v jadranski ligi gostli beograjski Partizan.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice
10:30
Novice

Nova epizoda Tečajnic se ukvarja z vzajemnimi skladi, ki so dokaj preprost način investiranja za vse, ki nimajo časa ali znanja, da bi poiskali ustrezne individualne finančne instrumente. Tudi pri tej obliki investiranja velja pravilo razpršitve. Kakšno je torej idealno razmerje sredstev, ki jih vložimo v delniške in obveniške sklade? V oddaji tudi o zadnje čase vse bolj priljubljenih ETF-skladih. Ti so praviloma cenovno ugodnejši od klasičnih vzajemnih skladov, a tudi bolj tvegani. Gosta oddaje sta dr. Miha Dominko z Inštituta za ekonomska raziskovanja v Ljubljani in Goran Djuratović iz družbe za upravljanje Generali Investments.

Avtor: Rok Kužel

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V občini Gorenja vas - Poljane so četrti dan po poplavah našteli 210 plazov, do zdaj so jih sanirali nekje deset odstotkov. V prvih dneh so bila od sveta odrezana cela naselja, zdaj, v sicer zelo veliki občini po površini, ki ima veliko stranskih dolin in 380 kilometrov cest, ni dostopa le do štirih hiš. Nekaj časa so bili odrezani tudi domačini v dolini Hrastnice na Škofjeloškem. A tam ni samo poplavljala Hrastnica, v kraju Sveta Barbara se je za hišo sprožil 150 metrov dolg plaz, ki zdaj miruje, sanacija pa bo dolgotrajna.

Avtor: Veronika Gnezda

V občini Gorenja vas - Poljane so četrti dan po poplavah našteli 210 plazov, do zdaj so sanirali približno enega od desetih. V prvih dneh so bila od sveta odrezana cela naselja, zdaj, v sicer zelo veliki občini po površini, ki ima veliko stranskih dolin in 380 kilometrov cest, ni dostopa le še do štirih hiš. Nekaj časa so bili odrezani tudi domačini v dolini Hrastnice na Škofjeloškem. A tam ni samo poplavljala Hrastnica, v kraju Sveta Barbara se je za hišo sprožil 150 metrov dolg plaz, ki zdaj miruje, sanacija pa bo dolgotrajna.

Avtor: Smrekar Aleš

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Na Gospodarskem razstavišču bo potekal Slovenski knjižni sejem, ki so mu letos dali naslov Besedo besedi, za gosta pa izbrali mesto Šoštanj in državo Srbijo.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se ob nogometnem sprejemu slovenskih nogometašev, ki so se uvrstili na evropsko prvenstvu v Nemčiji, posvetimo še začetku nove sezone svetovnega pokala v biatlonu in slovenski ženski rokometni reprezentanci, ki je tik pred odhodom na svetovno prvenstvo na Norveškem.

Avtor: Mojca Breskvar

Avstrijska pevka Miriam Hufnagl je prejela kar nekaj prestižnih nagrad pri naših severnih sosedih in letos nastopila na uglednem nemškem festivalu Reeperbahn.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Kljub desetletjem negovanja prodornega glasbenega izraza Vlado Kreslin ne počiva. Sadove zadnjih petih let ustvarjanja je uvrstil na ploščo Kje si bla doslej. Ob visokem osebnem jubileju s stalnimi sodelavci odpira vrata v svoj svet tudi mladim imenom. Na plošči je mesto našlo nekaj novosti, nekaj zanimivih sodelovanj, nekaj priredb in nekaj koncertnih posnetkov. Obširno pa o vsem glavni akter.

Avtor: Jernej Vene

Kot sem obljubil, debato o trpljenju telet za okus našega zrezka razširjamo na ljudi. Ljudi v tej epizodi sicer ne bomo jedli, bomo pa tako kot v primeru slastnega zrezka skupaj poiskali prikladne izgovore, zakaj na hierarhični lestvici izkoriščanja človeka po človekovo ni nič hudega, če kobalt za naše pametne telefone v Afriki kopljejo otroci, če nam ceste gradijo legalno zasužnjeni Albanci, če v napol suženjskem razmerju z delodajalci, bankami in hišami na lizing eksistiramo tudi sami.

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 21.11.2023 14:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt