Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 18.11.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Za alpske smučarke v hitrih disciplinah se letošnja sezona svetovnega pokala začenja v Zermattu, kjer so imeli prireditelji na ledeniku pod Matterhornom precej težav s slabimi vremenskimi razmerami. Tekmovalke se bodo pomerile na dveh smukih. V konkurenci je tudi Ilka Štuhec, ki je bila v pretekli sezoni ena od najuspešnejših v tej disciplini, več točk je zbrala le Italijanka Sofia Goggia.

Avtor: Igor Tominec

18. novembra 1993 je Nirvana posnela nastop za MTV-jevo oddajo Unplugged, ki naj bi jo predvajali mesec dni pozneje. V newyorškem studiu Sony Music Studios sta se skupini pridružila kitarist Pat Smear in violončelistka Lori Goldston, skupina pa je izbrala seznam skladb z manj znanim materialom ter "coverji" pesmi izvajalcev, kot so Lead Belly, David Bowie, Meat Puppets in The Vaselines. Prihodnje leto, nekaj mesecev po Cobainovi smrti, je nastop izšel kot album v živo. Z albumom MTV Unplugged in New York, ki je zasedel vrhove lestvic po vsem svetu, je Nirvana dosegla najvišjo prodajo v prvem tednu in še danes velja za enega najboljših koncertnih albumov vseh časov.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Kljub temu, da so temperature v zadnjih dneh za večino prenizke za skok v morje, se Radiovedni odpravljajo prav tja. Zakaj se nam zdi, da je morje modro, če pa je voda prozorna?

Avtor: Ajda Kus

Slovenska nogometna reprezentanca lovi novo uvrstitev na veliko tekmovanje. V predzadnjem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo se je v Koebenhavnu pomerila z Dansko. Ob odzivih po dvoboju z nekdanjo evropsko prvakinjo se posvetimo še alpskemu smučanju in jadranju. Za smukačice se sezona začenja na ledeniku pod Matterhornom na švicarsko- italijanski meji , kjer je v konkurenci tudi Ilka Štuhec, slovenska jadralska reprezentanca pa na tekmovanju za zlati pokal v Španiji nadaljuje boje z najboljšimi na svetu.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Kitajci drugače dojemajo trg električnih vozil. Imajo drugačna pričakovanja in imajo številne proizvajalce električnih avtomobilov, ki so tudi občutno cenejši kot pri nas. V nadaljevanju se zapeljemo z električnim nissanom, v katerem za proizvodnjo električne energije skrbi bencinski motor in pa z Audijevim modelom RS3, ki lahko drvi po dirkalni pisti ali pa služi kot družinski prevoznik.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V založbi Slovenskega doma Zagreb je izšla knjiga o slovenskih taboriščnikih v najbolj brutalnem ustaškem taborišču. V prvi poglobljeni raziskavi u usodi Slovencev v NDH, ki vključuje podatke o več kot 400 taboriščnikih, več kot 300 jih je v Jesenovcu tudi umrlo, je opisan del grozovite zgodovine, ki ga prejšnja država z namenom preprečevanja mednacionalnih konfliktov ni želela preveč izpostavljati.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice
13:30
Novice

V rubriki se spominjamo nemškega avtorja in pevca Ria Reiserja. Med drugim je pisal glasbo za film, gledališče in opero. Veljal je za angažiranega ustvarjalca in prezgodaj padlega angela nemškega rocka.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovensko nogometno reprezentanco po dvoboju z Dansko v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo čaka le še domača tekma proti Kazahstanu. Nogometne minute pa obogatimo z alpskim smučanjem in dvojnim sobotnim tekmovalnim sporedom.. Smučarke so se v Zermattu pomerile v smuku, smučarji v slalomu v Gurglu.

Avtor: Miha Trošt

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Dva zvočna obiska Južne Afrike, s časovnim strojem se odpeljemo pol stoletja nazaj in se ob koncu oddaje vrnemo v Mehiko. Sibussile Xaba, Teun Creemers, Le Orme ter Rodrigo y Gabriela, pa so imena, ki vam krajšajo sobotni večer.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 17.11.2023 19:00:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt