Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 10.10.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na 10. svetovnem prvenstvu v ragbiju v Franciji se je končal redni del turnirja. V skupinah so prevladovale evropske reprezentance, med osmerico najboljših, ki bo izločilne boje nadaljevala konec tedna, pa je tudi manjše presenečenje.

Avtor: Marko Polak

Nadaljevanje pripovedi poslušalcev o neverjetnih dogodkih s cest, tokrat tistih iz tujine.

Avtor: Boris Kokalj

08:30
Novice

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Po domačem neodločenem izidu se bo še v gosteh pomerila s Španijo. Reprezentančni nogomet pa je tudi osrednja tema najnovejše epizode podkasta Žoga je okrogla. Konec tedna se bodo nadaljevale kvalifikacije za Euro 2024, Slovenijo v tem mesecu čakata dvoboja proti Finski in Severni Irski.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Povsem po naključju sta policista policijske postaje Maribor 2 Boštjan Zemljič in Žan Hliš rešila življenje mimoidočemu, ki se je na pločniku zgrudil prav v trenutku, ko sta ga opazila med službeno vožnjo. Ukrepala sta hitro in učinkovito, tudi zato, ker je to del usposabljanja policistov. Kljub temu človeka preplavi adrenalin, priznavata policista, ki sta se vseskozi zavedala, da če ne bosta oživljala, bo človek pred njunimi očmi vsako minuto bolj izgubljal možnost za vrnitev v normalno življenje.

Čeprav je srčni zastoj med pogostimi vzroki za smrt, bolezni obtočil (srca in ožilja) so v splošnem glavni vzrok smrti med moškimi in drugi najpomembnejši med ženskami, v Sloveniji še vedno nimamo posebnega registra teh primerov. Kako bi nam lahko koristil in kako so se pilotnega projekta lotili študenti medicine z mariborske medicinske fakultete?

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Raziskava Z zdravjem povezana vedenja v šolskem obdobju, ki so jo že šestič zapored izvedli na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pri mladostnikih, starih 11, 13, 15 in 17 let, kaže, da se je po pandemiji covida-19 zvišal odstotek mladostnikov s povišano verjetnostjo depresije, višji pa je tudi odstotek 17-letnih mladostnikov, ki so poročali o rednem doživljanju vsaj dveh psihosomatskih simptomov. Izsledke predstavi vodja raziskave Helena Jeriček Klanšček.

Avtor: Boris Žgajnar

12:30
Novice

Knjižnična zbirka Narodne in univerzitetne knjižnice je temeljna zbirka pisne dediščine slovenskega naroda. Matjaž Lulik, ki je v NUK skrbnik zbirke starih tiskov, pred kratkim pa je postal tudi vodja oddelka knjižničnih zbirk, nas bo popeljal v skladišča in trezor, kjer hranijo največje dragocenosti.

Avtor: Tatjana Pirc

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

12. oktobra v slovenske kinematografe prihaja celovečerni mladinski film Šepet metulja. Pred premiero smo se o sporočilu filma, izzivih med snemanjem in najlepših trenutkih ustvarjanja pogovarjali z režiserjem Alenom Pavšarjem, igralcema Laro Kolar in Elyesom Sambo ter glavnim igralcem Alijem Ogrizkom. Ali Ogrizek je 16-letni dijak z avtizmom, ki se je v igralski vlogi preizkusil prvič.

Avtor: Ajda Kus

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah preverimo kako so na prihajajočo zimsko sezono pripravljene slovenske alpske smučarke in potegnemo črto pod zelo uspešno sezono naših kolesarjev, Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča in Mateja Mohoriča, ki so navduševali na največjih letošnjih dirkah.

Avtor: Marko Pangerc

Francoska pevka, basistka in producentka je na radiu FIP v živo predstavila svoj album Lotus Glow.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Panda je prepoznaven, samosvoj ter inventiven slovenski bend, ki je ujel svoj trenutek v času in ki mu ga je z neobčutljivostjo za trenutne trende uspelo obdržati od leta 1986 do danes. Njeni člani in članica navdušujejo z izvirnim avtorskim ustvarjanjem, ki se ne obremenjuje z glasbeno usmeritvijo. Tega se držijo tudi na plošči Legenda in v posluh ponujajo nabor zanimivih skladb. O vsem novem pevka Nina Bauman in klaviaturist Andrej Pompe.

Avtor: Jernej Vene

Če menite, da trditev ne ustreza vašim pogledom, nam z argumenti vlijte optimizem. Če se strinjate, da smo v pasti, pojasnite svoja stališča in nam pomagajte poiskati izhod. V torek. Ob 21-ih, da ne bo pomote.

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 10.10.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt