Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 8.10.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Teden enodnevnih kolesarskih klasik na italijanskih cestah se je končal z najslovitejšo dirko po Lombardiji, s katero se je obenem končala letošnja sezona kolesarstva na najvišji ravni.

Avtor: Igor Tominec

Mineva 35 let od dneva, ko je irska rokovska zasedba prvič dosegla vrh lestvice malih plošč v Združenem kraljestvu. In pozneje to ponovila še šestkrat.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Martina Sebök je mlada nevrokirurginja, ki je svoj novi dom našla v švicarskem Zürichu. Mesto jo zaradi Züriškega jezera, restavracij in pogleda na Alpe spominja na našo prestolnico, le cene so v "švicarski Ljubljani" še toliko bolj zasoljene ...

Avtor: Mitja Peček

Slovenske odbojkarje na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Parizu čaka le še ena tekma. Zadnji nasprotnik na Japonskem je Srbija. Srečanje lahko pospremite v dopoldnevu na Valu 202.

Avtor: Boštjan Reberšak

Slovenski odbojkarji olimpijske kvalifikacije na Japonskem končujejo proti Srbiji. Ob oglašanju s prizorišča dopoldanske športne minute namenimo še koncu kolesarske sezone na najvišji ravni in sezoni svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice
10:30
Novice

Paul Lendvai se je rodil leta 1929 na Madžarskem. Kakor pripoveduje, je postal novinar in pozneje v madžarskem režimu končal v zaporu. Bil je brez službe in na koncu rehabilitiran. Ko se je zgodila madžarska revolucija leta 1956, se je odločil, da zapusti domovino. Prek Varšave je leta 1957 prispel na Dunaj, kjer se je ustalil. Dve leti pozneje je postal avstrijski državljan. Dvaindvajset let je bil dopisnik za londonski Financial Times. Nato pa je pisal za različne nemške in avstrijske časopise. Ustanovil je mednarodno revijo Europäische Rundschau, ki je objavljala tudi prispevke slovenskih avtorjev. Potem pa je postal urednik v zunanjepolitičnem uredništvu ORF, odgovoren za vzhodno Evropo. Pozneje je bil nekaj časa direktor, potem pa se je upokojil. Vsak teden napiše kolumno za liberalni avstrijski časnik Der Standard, večkrat na leto pa gostuje na televiziji v diskusijah o razmerah v Evropi. Napisal je skoraj 20 knjig. Ob tem je zelo vesel, da je ena izmed knjig, Orban – Novi evropski avtokrat, prevedena tudi v slovenščino.Paula Lendvaia sta sredi poletja na obrobju Dunaja obiskala Luka Hvalc in Gašper Andrinek. Pri 94-ih letih je pronicljiv in brezkompromisen govorec, ki preudarno in mirno odgovarja na kakršna koli vprašanja. O Madžarski, Orbanu, slovenski osamosvojitvi, Janezu Janši, Rusiji in Ukrajini, Evropski uniji ter o tem, da sta najpomembnejši stvari v življenju svoboda in mir. Ter nekaj sreče.

Avtor: Gašper Andrinek, Luka Hvalc

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Kocjan

12:30
Novice

Med spremljanjem dogodkov, ki vključujejo pokal narodov v motokrosu, košarkarsko tekmo Krke proti beograjskemu Partizanu in krog državnega nogometnega prvenstva, bodo nedeljsko popoldne dopolnjevale reportaže in analize dogodkov, ki so zaznamovali teden. Slovenski odbojkarji so zgodovinsko prvo uvrstitev na olimpijske igre lovili v Tokiu, kolesarska elita se je pomerila na sloviti enodnevni klasiki, dirki po Lombardiji, ob pestrem dogajanju pa je precej pozornosti požel še prestop Primoža Rogliča k ekipi Bora Hansgrohe. V Belgiji se je končalo svetovno prvenstvo v športni gimnastiki, v Franciji sezona v slalomu na divjih vodah. Pogled pa radijska športna ekipa usmeri tudi v prihajajoče dogodke, med katerimi je začetek nove sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL, v kateri že 17 let igra slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Avtor: Marko Polak

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 07.10.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt