Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 7.10.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Franciji se končuje sezona svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. V slovenskem taboru so bili letos uspešnejši kanuisti. Luka Božič je skupni zmagovalec sezone, medtem ko je Benjamin Savšek v Londonu postal svetovni prvak.

Avtor: Marko Pangerc

Sedmega oktobra 1979 je založba Factory Records izdala prvenec skupine Joy Division, singel Transmission. Pesem, ki je bila prvotno posneta leta 1978 za razpadli prvenec z njenim lastnim naslovom, je bila vnovič posneta v hitrejšem tempu in izdana kot singel brez albuma, nekaj mesecev po tem, ko je v trgovinah pristal prvenec skupine Unknown Pleasures. Leta 2007 je bila ta frenetična skladba uvrščena med 50 "največjih indie himen vseh časov" revije NME. Za njo še ena z omenjenega prvenca z naslovom She's lost control.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

To zanima 8-letno poslušalko Pio. Odgovor ji razloži pediatrična oftalmologinja Manca Tekavčič Pompe.

Avtor: Kaja Ravnak

Boji za olimpijski vozovnici na kvalifikacijskem turnirju v odbojki v Tokiu se vse bolj zaostrujejo. Slovensko reprezentanco čakata še dvoboja z gostiteljico Japonsko in Srbijo. Na zaključku svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Franciji sta še zadnji posamični preizkušnji, zadnjič v sezoni se bodo pomerili kanuistke in kajakaši, preverimo pa tudi utrip na italijanskih cestah, kjer se bo kolesarska elita pomerila na sloviti enodnevni klasiki po Lombardiji.

Avtor: Jure Jeromen

09:30
Novice

Škofja Loka je letos praznovala 1050 let od nastanka. Mesto kljub častitljivi starosti ne kaže pretiranih znakov utrujenosti. Nasprotno! O tem se bomo prepričali s številnimi zanimivimi sogovorniki. Med njimi bodo kapucin Jože Smukavec, organizator dogodkov Igor Drakulič, krajinska arhitektka Darja Matjašec, akademska slikarka Tina Dobrajc, večkrat nagrajeni ljubiteljski igralec Bojan Trampuš, lastnik in upravitelj mestnega kina, nekdaj pa tudi legendarni glas lokalnega radia Jože Oblak in številni drugi. Pridružite se nam v središču mesta ali pred radijskimi sprejemniki.

Avtor: Aleš Smrekar

10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila

Po porazu z z reprezentanco ZDA je naslednji tekmec Slovenije gostiteljica turnirja Japonska. Velika in še neizpolnjena želja slovenskih odbojkarjev je uvrstitev na olimpijske igre. Kako uspešni bodo, lahko slišite v popoldnevu na Valu 202.

Avtor: Boštjan Reberšak

12:30
Novice
13:30
Novice
14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V sobotnem popoldnevu se posvetimo današnjim dogodkom, ki so jih zaznamovali slovenski športni asi. Odbojkarji na kvalifikacijskem turnirju v Tokiu lovijo zgodovinsko uvrstitev na olimpijske igre. Odzivom po tekmi z gostiteljico Japonsko dodamo odzive slalomistov na divjih vodah, ki sezono končujejo v Franciji. Vse skupaj pa prepletemo z oglašanji z italijanskih cest, kjer se kolesarska smetana meri na enodnevni klasiki po Lombardiji. Med najožjimi favoriti za zmago sta Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Avtor: Uroš Volk

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 07.10.2023 05:15:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt