Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 6.10.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Nogometaši Olimpije so se v konferenčni ligi predstavili domačemu občinstvu. V 2. krogu rednega dela evropskega tekmovanja so gostili moštvo Slovana iz Bratislave.

*V Jezikanju z razvojno psihologinjo dr. Kajo Hacin Beyazoglu razmišljamo o komunikaciji z malčki in otroki. Kako usmerjamo njegovo pozornost, kako ga nazivamo, kdaj ga popravimo oziroma ponudimo polnopomensko besedo?

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Na Japonskem se nadaljujejo olimpijske kvalifikacije za slovenske odbojkarje. Z vklopom v živo preverimo dogajanje na prizorišču v Tokiu in se posvetimo še konferenčni ligi v nogometu, v kateri je Olimpija gostila Slovana iz Bratislave, ter prihajajoči sezoni najmočnejše hokejske lige na svetu, v kateri bo v dresu moštva Los Angeles Kings igral Anže Kopitar. Slovenski hokejski zvezdnik je za moštvo iz kalifornijske metropole prvič zaigral na današnji dan pred sedemnajstimi leti.

09:30
Novice

Slovenski odbojkarji so na dobri poti, da si zagotovijo nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Na kvalifikacijskem turnirju v Tokiu jih po štirih zmagah čaka reprezentanca Združenih držav Amerike, ki na turnirju prav tako ne pozna poraza.

10:30
Novice

Jutri se bo z enodnevno klasiko po Lombardiji končala letošnja kolesarska sezona na najvišji svetovni ravni. Eno izmed odkritij sezone, ki se končuje, je tudi 29-letni Američan Sepp Kuss, ki je od letos novo ime na seznamu zmagovalcev tritedenskih dirk. Že nekaj let je znano, da ima kolesar iz Kolorada tudi slovenske korenine, ob njegovi zmagi na Dirki po Španiji pa smo se nekoliko podrobneje posvetil raziskovanju slovenskih genov na najvišji stopnički.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Italija je še vedno ena glavnih vstopnih točk za begunce, po novem dogovoru pa bodo članice Evropske unije, ki se bodo znašle pred velikim migracijskim pritiskom, lahko zahtevale solidarnostno in finančno pomoč, s premestitvijo migrantov v druge članice povezave vred. Tudi v Vatikanu je ta mesec pestro dogajanje, saj papež gosti pomembno škofovsko sinodo, kmalu pa bodo tradicionalno za en oktobrski dan turistom na ogled ponudili starodavne katakombe…Iz Rima se nam bo ob 12.00 oglasil dopisnik Janko Petrovec.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Tradicionalno petkovo glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Ko je že kazalo, da bo teden z odstopom generalnega državnega tožilca Draga Škete zaradi vožnje pod vplivom alkohola postregel z malo šolo integritete, smo ugotovili, da lahko načelno ravnanje v izjemno centrifugalnem tednu hitro utone v pozabo. Medtem ko nam je ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik demonstirala odločen boj za ohranitev ministrskega stolčka kljub slabemu vtisu zaradi nekaterih političnih potez, je za dodatno dimno zavezo pred etičnimi zdrsi poskrbel premier Golob s svojo odločnostjo – z odstavitvijo dveh ministrov. Kajti v politiki gre včasih prej kot za dejanja za ustvarjanje vtisa – dobrega ali slabega. Od dobrega ali slabega vtisa pa je po večini odvisno preživetje v politični krajini – pogosto veliko bolj kot od dejanj in ravnanj.

Vremenska napoved za konec tedna.

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenskim odbojkarjem v olimpijskih kvalifikacijah v Tokiu ostajata le še dve tekmi, ki bosta odločilni za prvo uvrstitev na tekmovanje pod petimi krogi. V zgodovinske knjige slovenskega športa se skušajo zapisati tudi reprezentanti v dvoranskem nogometu, ki lovijo svojo prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Popoldanske minute pa hkrati namenimo še sklepu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Vsi najboljši sezono končujejo v Franciji.

Večerni spored ob 18.25.

Gostimo domačega pevca, kantavtorja, producenta, beatmakerja, ki je pred tremi leti izdal mini album Human Os, septembra letos pa dolgometražnega z naslovom Princ. Kaj se skriva za to prispodobo in o čem govori skladba Refleks.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Založniška tehnikalija potrjuje, da je za raperja, oba izhajata iz razvpitega Comptona, delo Hit Me When U Leave The Klub: The Playlist drugi zaporedni kolaborativni album. Tyga je poleg dosedanjih sedmih solisitčnih (zadnji tak je bil Legendary, 2019) pred osmimi leti enega enakovredno zastavil skupaj s pevsko R&B mašino Chrisom Brownom, YG pa je bil (ob šesti solističnih, poslednja iz te serije je predlanska izdaja I Got Issues) predlani sorazmerno uspešen v navezi s kolegom Mozzyjem. Tako Tygin kot tudi YG-jev opus sodita v komercialno zelo prebojno sfero. Verjamem, da nihče od njiju ne bi bil užaljen vsled sodbe, da ju pri ustvarjanju prej kot vsebina žene oblika. Sklado s tem je tudi pričujoči izdelek malček plehek. A tudi take stvari pridejo še kako prav, sploh ob plesno navdahnjenih petkovih večerih. sicer v Galeriji poleg vrlih Losangalevcev vsi preostali nastopajoči izdatno pripomorejo k i precej višji nteligenčni izpovedni ravni rubrike. Odličen albumski prvenec ima naš Tschimy, ki se predstavi kot poetičen, a vendar brutalen kritik metropolitskih razvad. Headie One in K-Trap v paru dodata nekaj trpkih retrospektivnih. Z odliko se izpostavi Romy (članica indie benda The XX), saj njen solo album Mid Air do sedaj še ni uspel pošteno zaviti na galerijski menu. Medtem ko bosta Doja Cat in Diddy podaljševala vrenje svojih slavnih povratniških albumskih novosti, pa bo spet na delu lestvični prvak tedna Rod Wave, prav tako Kamničan Mlin ter za nameček še švedski veteranski elektornik Mikal..

Ta konec tedna se bodo v RH 202 vrtele sveže elektronske kreacije domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. V prvem delu oddaje bomo med drugim predstavili nekaj osveženih klubskih uspešnic, prihaja tudi del nedavno izdanega albuma priljubljenega italijanskega proizvajalca melodične elektronike Anyme, z novimi izdelki pa se bodo predstavili tudi Bob Moses, Vintage Culture, The Martinez Brothers in Dom Dolla.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt