Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 3.10.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Ob nedavnem državnem prazniku, Dnevu slovenskega športa, je Banka Slovenije izdala nov zbirateljski kovanec in počastila pomemben dogodek za našo državo. Gre za prvi zlati olimpijski medalji, ki sta ju osvojila veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec.

Slovenci dve tretjini dnevnih poti opravimo z avtomobilom in verjetnost, da se nam med vožnjo zgodijo kake manj običajne stvari, je kar velika. Od poroda, do enega od štirih koles kombiniranega vozila, ki odleti in pristane v bližnjem lokalu, pa do tega, da te sredi ceste ustavi medvedka in se postavi na zadnje noge. Imate tudi vi kako podobno prigodo?

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro s sila preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki povezuje vse te odgovore. Sodelujete tako, da pokličete na 01 475 2 202.

Nova ovira slovenskih odbojkarjev na poti v olimpijski Pariz je bila danes zjutraj reprezentanca Finske. Odzive po tekmi prepletemo s pričakovanji in ciljih košarkarjev Olimpije, ki po jadranski ligi sezono začenjajo še v Evropskem pokalu.

09:30
Novice
10:30
Novice

V drugem delu serije Svoboda na nitki izpostavljamo dobre plati ukvarjanja s tekstilom. V sodobnem času se je namreč namen tekstilnega dela premaknil od izpolnjevanja človeških potreb k izpolnjevanju psiholoških, duhovnih in socialnih potreb. Kakšna je dobrobit repetitivnega meditativnega dela za naše zdravje, kako s tem pomagati poškodovanemu okolju in kako so lahko tekstilne skupnosti prostor sprejemanja in integracije migrantov? Gostja je tekstilna umetnica, oblikovalka in terapevtka Jasmina Ferček, govorimo pa tudi s tremi tujimi ljubiteljicami tekstila z izjemnimi zgodbami. Sogovornice so Lisa R. Garlock, Katy Emck, Rachael Matthews.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Od pomladi 2020, ko se je začela pandemija covida-19, je doživelo področje organizacije dela ogromen preobrat, po mnenju strokovnjakov celo največjega po industrijski revoluciji. Delež hibridnih oblik dela vztrajno narašča, po podatkih za ameriški trg se je število podjetij, ki vključujejo delo od doma, od leta 2019 celo podeseterilo. Kljub temu pa tradicionalno delo na delovnem mestu še zdaleč ni zastarelo, zbuja pa nova vprašanja socialne pravičnosti. Bodo hibridne dela postale nova stalnica in kaj s psihološkega in socialnega vidika to prinaša s seboj?

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V Kulturnicah predstavimo mlad kvartet dveh violin, flavte in klavirja Con anima. Akademsko izobražene glasbenice komentirajo trenuten odnos ljudi do klasične glasbe, predstavijo svoje začetke in nas spustijo na eno izmed svojih jutranjih vaj.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Prvi oktobrski teden prinaša drugi krog nogometne Lige prvakov, nocoj izstopa tekma med Napolijem in Real Madridom.. Posvetimo pa se še kolesarstvu in drugi enodnevni jesenski klasiki v Italiji. Gre za dirko treh dolin Vareseja, na kateri se za zmago spet borita oba slovenska asa, Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Pevec iz 80-ih let je izdal obsežno zbirko nastopov na BBC in drugih izvedb svojih uspešnic v živo.

Večerni spored ob 18.25.

Četrta plošča zasavskih rokerjev Bohem nosi pomenljiv naslov Proti toku. Fantje in dekle z njim opišejo svoje glasbeno delo, ki je samosvoje, zvesto svojemu zvoku in liriki, ki se ne ozira na vedno spreminjajoče se smernice v popularni glasbi. V novi glasbi se je skupina Bohem povsem razgalila, pokazala svojo najnežnejšo plat in zaplula na potovanje od razvrata do ljubezni. O plošči več kitarist Simon Šubic.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt