Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 1.10.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Pred dirko v Lombardiji se je kolesarska karavana ustavila v italijanski deželi Emiliji - Romanji, v kateri bosta na tamkajšnji dirki tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič v družbi nekaterih najboljših tekmovalcev sveta.

Avtor: Luka Dolar

Jack in Diana na vrhu, American Fool na vrhu. Štiri desetletja in leto po izidu najbolj priljubljenega in komercialno najuspešnejšega albuma ameriškega rokovskega kantavtorja Johna Mellencampa, American Fool.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Juan Žitnik bi se nam še pred nekaj leti oglasil iz Buenos Airesa, a ga je zaradi naraščanja kriminala zamenjal z mirnejšo Cordobo. Poleg kriminala ga muči tudi agresivna inflacija. Skratka, življenje v Argentini ni z vrtnicami postlano, ugotavlja v delu Globalne vasi, ki vam ga privoščimo še enkrat.

Avtor: Mitja Peček

Na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Tokiu se nadaljujejo boji najboljših moških odbojkarskih reprezentanc. Le dan po tekmi proti Tuniziji se je Slovenija pomerila s Turčijo. Odbojkarske minute prepletemo z rokometno Ligo prvakinj in gostovanjem krimovk na Danskem.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice

4. oktober je svetovni dan živali, saj na ta dan goduje sveti Frančišek Asiški, zavetnik živali, ki se je menda znal z njimi tudi pogovarjati. O sporazumevanju med človekom in psom v novi knjigi, ki bo izšla prav na dan živali, piše tudi akademik dr. Marko Snoj. Pes, ki živi s človekom, mora znati več jezikov: tistega, s katerim se sporazumeva s svojo vrsto in drugimi živalmi, telesno govorico in človeško, poznati pa mora tudi ime, ki mu ga je dal človek in ki je ena od vezi med človekom in psom. In prav pasja imena so glavna tema nove knjige z naslovom Imena slovenskih psov, ki jo je doktor jezikoslovnih znanosti Marko Snoj napisal kot spomenik živalim, ki so se pred 15.000 leti ali več odločile živeti v podrejenem in brezpogojnem sožitju s človekom.

Avtor: Veronika Gnezda

10:30
Novice

Univerzitetni profesor, nevroznanstvenik in endokrinolog, pa tudi pisatelj, popotnik in navdušen gornik. Pred začetkom študijskega leta bo ocenil kondicijo naše največje univerze, v kontekstu ljubezni pojasnil vlogo genetike in spolov na delovanje možganov, v popotovanju po različnih koncih sveta pa se ustavi tudi v trenutku zgodovinskih navdihov literarnega ustvarjanja.

Avtor: Boris Žgajnar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

V uvodu v jesen redne športne dogodke, med katerimi je tudi domače nogometno prvenstvo, obogatimo z najzanimivejšimi zunaj domačih logov. Živo bomo pospremili kolesarska asa Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, ki sta osrednja favorita za zmago na dirki po Emiliji - Romanji, vozovnico za olimpijske igre v Parizu na kvalifikacijskem turnirju na Japonskem lovijo odbojkarji, ki so navdušili na nedavnem evropskem prvenstvu, rokometašice Krima v Ligi prvakinj gostujejo na Danskem, v Belgiji pa se je začelo svetovno prvenstvo v športni gimnastiki. V nedeljskem popoldnevu usmerimo pogled še v prihajajoči teden, ki prinaša začetek evropskih tekmovanj v košarki. Olimpija bo vnovič edina slovenska predstavnica, nastopala bo v okviru tekem za evropski pokal.

Avtor: Uroš Volk

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 29.09.2023 15:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt