Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 30.9.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Slovenski odbojkarji lovijo zgodovinsko uvrstitev na olimpijske igre. Lov za eno izmed dveh vozovnic v Pariz, ki sta na voljo na kvalifikacijskem turnirju v Tokiu, so začeli proti Tuniziji.

Avtor: Boštjan Reberšak

Dve skladbi z Jutranjega koncerta pri Andreju, ki je gostil Andraža Hribarja. Pevca, ki je med drugim predstavil delček svojega osmega studijskega albuma z naslovom Neskončno.

Avtor: Katja Stojnić

08:30
Novice

Ko pogledamo v nebo, včasih na njem vidimo letalo. Včasih to letalo za seboj pušča sled. In včasih lahko to sled vidimo še nekaj ur po tistem, ko letala že zdavnaj ni več. Zakaj? Odgovor imajo Radiovedni. Pripravila jih je Ajda Kus.

Avtor: Ajda Kus

V Tokiu se je začel olimpijski kvalifikacijski turnir za odbojkarje. Slovenija je lov na eno izmed dveh vozovnic za Pariz začela proti Tuniziji, pozneje pa bodo največje ovire pomenille reprezentance Srbije, ZDA in gostiteljice Japonske. Utrinkom po uvodni tekmi dodamo zanimivosti s tekme hokejistov Olimpije, ki so v Tivoliju gostili ekipo iz Predarlske.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice

Čeprav se zadnje čase, kar zadeva teme s področja mobilnosti, ukvarjamo predvsem s tem, kako bi vse dali na elektriko in pokopali vse drugo, pa v ozadju še vedno tečejo raziskave in napredujejo projekti, ki naj bi nas zapeljali v naslednje stopnje avtonomne vožnje. O vmesnikih v vozilih, zakaj jim tako rečemo, kakšna je njihova vloga in kakšna bo v prihodnosti, s prof. dr. Jako Sodnikom s fakultete za elektrotehniko v Ljubljani. Zapeljali bomo Fiat 500x in 500x »zgoraj brez« in prenovljenega Škodinega karoqa.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Kdo bo postal ime meseca: Irena Matko Lukan, urednica zbirke Čebelica, Lea Rems, raziskovalka z ljubljanske fakultete za elektrotehniko, Maša Pavoković, ki že dolga leta vodi Špil ligo, ali Ivana Djilas, gledališka režiserka, pisateljica in publicistka?

Avtor: Boris Žgajnar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Več kot 12 tisoč let, pred vsemi stroji, so bile ženske tiste, ki so sešile vse, kar je imelo človeštvo oblečeno. Včasih je bilo to nujno, danes pa v zahodnem svetu pomeni tudi vrsto sprostitve, zdravljenja in integracije manjšin. Tokrat zgodovinski pregled v prvem od dveh delov.

Avtor: Neža Borkovič

12:30
Novice
13:30
Novice

Glasba skupine Seeed je urban, voluminozni in kozmopolitski pop z berlinskim odnosom in vplivi od Londona do Lagosa. Konec devetdesetih let se je brez velikih načrtov v Berlinu zbralo enajst glasbenikov, da bi skupaj igrali živo. V nasprotju z vsemi pravili verjetnosti je skupini Seeed uspelo priti na vrh s pozitivizmom in živim svetovljanstvom. Kako pomembno je to, še posebno danes, ni treba posebej poudarjati.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo kolesarstvu in dirki po italijanski pokrajini Emiliji - Romanji, na kateri bosta nastopila oba slovenska asa, Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Avtor: Miha Trošt

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Glasba, ki jo le redko kdaj ali nikoli ne slišite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 29.09.2023 14:40:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt