Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 27.9.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V Franciji je v teku 10. svetovno prvenstvo v ragbiju, ki sodi med najbolj spremljane športne dogodke na svetu.

Avtor: Uroš Volk

Andraž Hribar z bendom, 48 ur pred izidom novega, osmega studijskega albuma.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove slovenske produkcije

Avtor: VAL202

Po 2. krogu ženske nogometne lige narodov zanimivosti z gostovanja Slovenk v Bosni in Hercegovini prepletemo z olimpijskimi kvalifikacijami za odbojkarje. Za slovensko reprezentanco se v Tokiju začnejo konec meseca.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Čeprav to ne bi smela biti tabu tema, se je o spletni pornografiji doma s starši pogovarjala samo desetina otrok. Prav tako morajo starši biti previdni tudi pri tem, s kom pridejo otroci v stik med igranjem računalniških iger. Na 13. posvetu o e-zlorabah otrok smo se pogovarjali s sodelavko Točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si Ajdo Petek in Rokom Gumzejem iz centra pomoči pri prekomerni rabi interneta Logout.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z začetkom kurilne sezone se v naseljih poveča onesnaženost zraka, ki vpliva na zdravje prebivalcev. Ob kurjenju lesa ali lesnih peletov v majhnih kurilnih napravah se v ozračje sproščajo tudi prašni delci in škodljive snovi. Meteorologi opozarjajo, da v zimskih mesecih število delcev PM10 v zraku največkrat presega mejne vrednosti, strokovnjaki za javno zdravje pa izpostavljajo, da ima dihanje onesnaženega zraka lahko resne kratkoročne in dolgoročne posledice za zdravje. Kako torej pravilno kuriti, kako izbrati kakovostno gorivo, kako se zaščititi pred vplivom onesnaženega zraka? S strokovnjaki v Vročem mikrofonu ob 12.00 na Valu 202.

Avtor: Jan Grilc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Pretekli konec tedna se je v Veliki Britaniji sklenila sezona svetovnega prvenstva v motokrosu, najboljše tekmovalce pa čaka še Pokal narodov, ki ga motokrosisti enačijo z olimpijskimi igrami svoje športne panoge. Na prestižni dogodek v Franciji, ki spominja na ekipno svetovno prvenstvo, se pripravlja tudi slovenska reprezentanca, ki je morala še pred odhodom opraviti menjavo v ekipi. Popoldanske športne minute namenimo še rokometni ligi prvakov. Celjani v 3.krogu tekmovanja drevi gostujejo pri Magdeburgu.

Avtor: Marko Pangerc

Med hiper nežno ali izrazito baladno pop lahkotnostjo posebej izstopa prvi solistični album člana razvpitega korejskega boy-benda V-ja. Čeravno le pet- oziroma šest-songovski zamah predvsem pevski nastop azijskega, pa tudi globalnega idola z-generacije močno spominja na sled, ki jo je v popu v zadnjih sezonah pustil Harry Styles. Posebna zanimivost (mini) albuma Layover je udeležba hrvaško-slovenskega soul-pop dueta Freekind. Sara Ester Gerdelj in Nina Korošak-Serčič sta napisali večino gradiva. Pevec V je s pričujočim delom dosegel 2.mesto na ameriški lestvici.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Med spremljanjem tekme nogometnega državnega prvenstva med Domžalami in Muro se posvetimo prihajajočemu Pokalu narodov v motokrosu. Gre za najbolj prestižno dirko v sezoni, ki jo tekmovalci imenujejo olimpijske igre motokrosa. Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Franciji bo nastopila tudi Slovenija, ki je pred odhodom opravila menjavo v svoji postavi. Ob Timu Gajserju in Janu Pancarju bi moral slovenske barve braniti Jaka Peklaj, ki pa se je poškodoval na zadnji dirki sezone v Veliki Britaniji. Zamenjal ga bo Miha Bubnič, letošnji državni prvak v odprtem razredu. Z motokrosisti in selektorjem Sašem Kragljem se je po treningu o pričakovanjih in ciljih reprezentance, ki želi izboljšati svojo najboljšo uvrstitev doslej, 9.mesto iz leta 1998, pogovarjal Marko Polak.

Avtor: Aljaž Golčer in Marko Polak

Zadnja sprememba: 27.09.2023 02:50:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt