Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 22.9.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah se začenjajo boji za odličja v posamični konkurenci. Za medalje se bodo v Londonu najprej pomerili kanuisti.

Avtor: Tomaž Langerholz

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah se začenjajo boji za odličja za kanuiste in kanuistke. Slovenski tabor bo v polfinalu v Londonu zastopalo sedem čolnov. Posvetimo se še nogometu in slovenskim nogometašicam, ki nastope v krstni sezoni lige narodov odpirajo proti Čehinjam.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

V času naglega tehnološkega razvoja je v umetnosti vedno bolj pereče vprašanje avtorstva, sploh takrat, kadar je avtor ali izvajalec lahko umetna inteligenca, ali pa, kot boste slišali v današnji Glasbeni zgodbi, robot.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na sedežu Združenih narodov v New Yorku so se na začetku tedna na 78. zasedanju Generalne skupščine ZN zbrali svetovni voditelji. Zato bomo v 18. vzporedniku poklicali našega ameriškega dopisnika Andreja Stoparja, ki nam bo razložil, kaj je in še bo najbolj zaznamovalo tokratno zasedanje in kaj je prineslo izredno zasedanje Varnostnega sveta, katerega nestalna članica bo kmalu tudi Slovenija. Kako so si vloge na stalnem predstavništvu pri OZN razdelili naši diplomati in kaj je novega v ‘gerontološki vojni’ med Bidnom in Trumpom?

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Damjan Zorc.

Avtor: Damjan Zorc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Kako uspešni so bili slovenski kanuisti na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah in kako dobro so slovenske nogometašice začele nastope v ligi narodov, preverimo v popoldanskih športnih minutah, v katerih se posvetimo še olimpijskim kvalifikacijam v odbojki.

Avtor: Jurij Jeromen

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Štajerski indie nostalgiki po prvem stadinskem nastopu predstavljajo novi single, svežo ploščo ima Mitski, z novim albumom pa so ta teden presenetili The National.

Avtor: Žiga Klančar

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Avtor: Matjaž Ambrožič

22:00
RH 202

Ta konec tedna bomo v RH 202 predstavili nekaj svežih elektronskih kreacij, med katerimi izpostavljam dva izjemno zanimiva skupna projekta kjer so moči združili priznani ustvarjalci plesne elektronike Franky Wah, John Digweed in Nick Muir ter Purple Disco Machine, Duke Dumont in Nothing But Thieves. Petkov večer pa bodo tokrat krasili tudi domači elektronski ritmi, prihajajo Alva Recek, Helga Neuer, MM17 in Symann Ulix.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 22.09.2023 18:30:10

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt