Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 17.9.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Rimu se je končalo evropsko prvenstvo v odbojki, na katerem je slovenska moška reprezentanca vnovič potrdila, da sodi med najboljše ekipe na stari celini.

Avtor: Boštjan Reberšak

Po štirih desetletjih še vedno eden najboljših prvencev britanske glasbe. No Parlez.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Tokrat smo poklicali na Okinavo, samostojno otoško prefekturo v bližini Japonske, kjer je še danes približno 40.000 ameriških vojakov. Med njimi je tudi partner Tanje Albreht.

Avtor: Mitja Peček

V Rimu se je končalo evropsko prvenstvo v odbojki, na katerem je Slovenija vnovič pustila pečat. Podrobneje se posvetimo še domačemu nogometnemu derbiju. V Stožicah sta se pomerila večna tekmeca, Olimpija in Maribor.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice

Štopanje je že skoraj nišna cestna dejavnost, ki sčasoma, vsaj tako se zdi, izgublja popularnost. Nekaj dvigovalcev palca na črpalkah in avtocestnih uvozih pa vendarle še opazimo. Neizbrisljiv produkt štopanja, tako kot včasih, tudi danes ostajajo dobre zgodbe. Zbrali smo nekaj vaših.

Avtor: Boris Kokalj

10:30
Novice

Dr. Lumir Hanuš je vodilna avtoriteta na področju znanstvenega raziskovanja konoplje. Leta 1992 je prvi izoliral anandamid, to je snov, ki jo imamo v sebi in se v možganih veže na iste receptorje kot THC v konoplji. To snov, ki je odgovorna za homeostazo v telesu in je med drugim tudi v materinem mleku, so poimenovali po sanskrtski besedi za blaženost. Blaženost in radost tako znanstvenikov ob njenem odkritju kot po pričakovanem učinku. Hanuševo odkritje je pojasnilo delovanje kanabinoidnega sistema v telesu in dalo znanstveno podlago uporabi kanabinoidov v medicini. S 75-letnim češkim kemikom, ki že več kot tri desetletja živi in dela v Jeruzalemu, se bo o znanstvenem raziskovanju konoplje, kanabinoidih in njihovi rabi v medicini, pa tudi o plezanju, ljubezni ter otroštvu nekoč in danes pogovarjal Gorazd Rečnik.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

V nedeljskem popoldnevu se podrobneje posvetimo dogodkom, ki so zaznamovali prvo polovico meseca septembra. Podrobnejši analizi predstav slovenskih odbojkarjev, ki so na evropskem prvenstvu v Rimu vnovič pustili močen pečat, dodamo odzive po odigranem nogometnem derbiju večnih tekmecev, Olimpije in Maribora. Osrednja tema popoldneva je še kolesarska dirka po Španiji, ki se z etapo v Madridu zmagovito končuje za nizozemsko moštvo Jumbo Visma, v središču našega glavnega mesta gre h koncu teniški turnir, medtem ko motokrosist Tim Gajser na VN Italije že usmerja misli v prihodnjo sezono svetovnega prvenstva.

Avtor: Igor Tominec

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 16.09.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt