Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 16.9.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Končuje se 78. kolesarska dirka po Španiji. Predzadnja etapa tekmovalcem ponuja zadnjo priložnost za napredek v skupni razvrstitvi, boj za sam vrh pa je že dalj časa odločen. Nizozemsko moštvo Jumbo Visma je bilo razred zase, saj je osvojilo prva tri mesta.

Avtor: Dare Rupar

Siddharta je v sredinem jutranjem koncertu pri Andreju odprla novo sezono. Natančno dvajset let po koncertu na stadionu za Bežigradom v Ljubljani je preigrala del albuma RH-, ki prav tako praznuje dvajset let. Po več kot petletnem diskografskem premoru pa smo končno slišali tudi dve novi skladbi.

Avtor: Andrej Karoli, Katja Stojnič

08:30
Novice

Vsako leto ljudje po svetu porabimo več kot 36 milijard sodčkov nafte. Ker je v vsakem sodu nekaj več kot 158 litrov nafte, to z drugimi besedami pomeni, da bi lahko s porabljeno nafto napolnili več kot 2 milijona olimpijskih bazenov letno. Najbolj znano je, da črno zlato porabljamo pri transportu, v avtih, tovornjakih, vlakih, letalih in ladjah. A uporabno ga tudi za gretje domov, iz petrokemičnih snovi, pridobljenih iz nafte, je narejena večina plastike in gradbenih materialov, pa tudi številni kozmetični izdelki, recimo šminke, maskare in vlažilne kreme. Če jo vsakodnevno uporabljamo za toliko različnih namenov, kdaj je bo zmanjkalo? To zanima mladega Patrika, odgovarja pa prof. dr. Aleksander Zidanšek s Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Avtor: Neža Borkovič

V dopoldanskih športnih minutah se ogrejemo pred tremi današnjimi dogodki. Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Rimu čaka tekma za tretje mesto proti Franciji, kolesarji bodo na predzadnji etapi dirke po Španiji še poskušali pridobiti kakšno mesto v skupni razvrstivi, večerne ure pa nam ponujajo nogometni derbi domačega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice

Zadnja desetletja smo bili vajeni, da so novinarji (pa tudi obiskovalci) vsako leto obiskovali ene in iste avtomobilske salone in tam videli, kaj se nam na avtomobilskem področju v bližnji prihodnosti obeta novega. Zdaj tega tako rekoč ni več.. To je bilo videti in čutiti na Münchenskem salonu, kjer je lahko predvsem strokovna javnost na enem kraju doživljala promocijo novih avtomobilskih rešitev, tehnologij, komponent, na drugem kraju v središču Münchna pa so zgradili velike odprte razstavne prostore, kjer so potekali razni dogodki in testne vožnje. Med obema središčema pa naj bi potekala testna proga za vozila sodobnih novih čistih tehnologij. Torej čisto drugačen koncept, ki ga je zaznal tudi Andrej Brglez.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila

Po mestih so v zadnjih letih zelo popularni tako imenovani coworking prostori, ki ponujajo kratkoročne in dolgoročne najeme prostorov tistim, ki jih potrebujejo za delo na daljavo oziroma sta jim dovolj le miza in računalnik. Manj pa je prostorov, ki ponujajo možnost izposoje ali uporabe različnega orodja za delo z lesom, tekstilom ali drugimi materiali. Z angleško ustreznico jih imenujemo comaking prostori. Tak je Werksalon na Dunaju. Tam lahko svoje rokodelske, mizarske in tekstilne izdelke ustvarja, kdor koli si želi.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice
13:30
Novice

Anna Vaverkova velja za zelo obetavno ime na češki indie pop sceni. V Pragi rojena glasbenica, ki zadnja leta živi in ustvarja v Berlinu, je letos izdala nov album z naslovom Pozdravy z Polepšovny.

Avtor: Jernej Sobočan

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V sobotnem popoldnevu spremljamo predzadnjo etapo kolesarske dirke po Španiji in zaključek evropskega prvenstva v odbojki. Slovenci se v Rimu za bronasto odličje merijo proti olimpijskim prvakom Francozom.

Avtor: Luka Dolar, Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Izvajalci z nekaterih najpomembnejših letošnjih glasbenih festivalov v Sloveniji, s poudarkom na izjemni Drugi godbi.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 16.09.2023 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt