Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 15.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V športni zgodbi se posvetimo najuspešnejši rodbini kanuistov pri nas, družini Hočevar, ki na olimpijskih igrah nastopa že od leta 1972.

Po svetu živijo številni Slovenci z izvirnimi zgodbami, zanimivimi izkušnjami in drugačnim pogledom na svet in domovino. Ob četrtkih zjutraj jih gosti Mitja Peček.

08:30
Novice

Po kolesarski dirki po Sloveniji, ki se nadaljuje z etapo med Žalcem in Ormožem, se začenja evropsko prvenstvo košarkaric. Prva nasprotnica Slovenije je Velika Britanija.

09:30
Novice

Med dvema največjima kolesarskima dirkama, po Italiji in Franciji, še dirka po Sloveniji. Val 202 je s terenskim studiem neposredno ob progi, tokrat v Ormožu. Z živim radijskim programom ponudimo prenose najzanimivejših trenutkov, intervjuje, podkast Tour 202, tudi življenjske zgodbe iz lokalnih okolij.

10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila

Po siloviti eksploziji in porušitvi jezu Nova Kahovka, ki je v južni Ukrajini na reki Dneper zadrževal 19 kubičnih kilometrov ali za skoraj pet Tržaških zalivov vode, so obsežni deli pokrajine še vedno poplavljeni, več deset tisoč ljudi pa razseljenih. V tokratni Frekvenci X pri strokovnjakih za visoke vodne pregrade preverjamo, kako zahteven gradbeni podvig so jezovi in katere porušitve jezov so odmevale v zgodovini. Posvetimo pa se tudi nekaterim največjim orjakom med jezovi na svetu. Poslušajte nas ta četrtek ob 12h.

Gostje:

dr. Andrej Kryžanowski, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
dr. Matjaž Četina, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Nina Humar, predsednica Slovenskega nacionalnega komiteja za velike pregrade

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Isobel Cockerell je tehnološka novinarka neprofitne novičarske organizacije Coda Story, ki ima novinarske pisarne po vsem svetu. Obravnavajo specialistične teme, ki jih vidijo kot podvodne tokove kriz, ki določajo naš čas. Zato obravnavajo dezinformacije, avtoritarno tehnologijo in vojno proti znanosti.
Za Odbito do bita Isobel razmišlja o pomenu novinarstva v času vseprisotnih spletnih mnenj in o spletnih družbenih medijih, ki odlično uspevajo kljub težavam in škandalom, ki jim ni videti konca.
Naj resne medijske organizacije iz protesta zapustijo Twitter? Ali osebno zaupa družbenim omrežjem? In s kom bi šla raje na kavo – Elonom Muskom ali Markom Zuckerbergom?

V najnovejši epizodi kolesarskega podkasta podrobneje o končani drugi etapi dirke po Sloveniji, vnovič z gostom, ki je bil eden od junakov prve izvedbe dirke.

Slovenske košarkarice domače evropsko prvenstvo začenjajo s tekmo proti reprezentanci Velike Britanije. Kako uspešne bodo v uvodu, izveste v večeru na Valu 202.

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

V glasbenem delu oddaje bomo prisluhnili prvencu hišne zasedbe večera spoken worda in hiphopa Speakers Corner, ki domuje v Brixtonu, Londonu. Torej, Speakers Corner Quartet s plato Further Out Than The Edge. Poleg tega kar nekaj novega jazza saksofonista Knoela Scotta (Sun Ra Arkestra), bobnarja Yussefa Dayesa ... In košček starega jazza, saj je pravkar izšla ponovna izdaja zbirateljskega albuma Goes To Africa With Love. The Southern University Jazz Ensemble ga je posnel leta 1971.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt