Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 11.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Istanbulu se je s finalom elitne lige prvakov med Manchester Cityjem in Interjem končala nogometna klubska sezona.

Avtor: Marko Cirman

Britanski glasbenik, kitarist in pevec zasedbe The Kinks Ray Davies je pred osmimi leti prejel nagrado legende Londona za izjemne dosežke in pomen v britanski pop kulturi.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo vrhunce finala Lige prvakov, s katerim se je končala nogometna klubska sezona, in odzivom slovenskih odbojkarjev po novem dvoboju Lige narodov na Japonskem.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice

V sedmi sezoni se spet podajamo okoli sveta. Ob vodki verjetno najprej pomislimo na to, da ta žgana pijača izvira iz Rusije, kar še posebno draži Poljake. A kot menijo nekateri, ne glede na to, ali so prvi vodko destilirali v Rusiji ali na Poljskem, največ so k prepoznavnosti te pijače prispevali Američani. Razširjeno mnenje je tudi, da je narejena iz krompirja, a v resnici je je večina izdelana iz žit, predvsem koruze in pšenice, tradicionalno žito za izdelavo vodke v vzhodni Evropi pa je še vedno rž. Vodka je tudi edina žgana pijača, ki jo lahko izdelamo iz česar koli, kar imamo na voljo, mora pa biti kmetijskega izvora.

Avtor: Veronika Gnezda

10:30
Novice

Maša Jazbec je že pred desetletjem v Trbovlje pripeljala najbolj naprednega humanoidnega robota, skoraj popolnega dvojnika človeškega profesorja Ishigure. Po doktoratu iz robotike na Japonskem in predavateljstvu v Linzu, se je vrnila v Zasavje. Deluje v podjetniškem inkubatorju Katapult, raziskuje vpliv robotike in ostalih sodobnih tehnologij na življenja ljudi, prepleta znanost in umetnost, z robotkama Evo in Lili gostuje po številnih šolah in domovih starejših.

Razmerja med človeško in umetno inteligence se tudi zaradi Chat GPT-ja nevarno spreminjajo, a še vedno so v naših rokah, četudi človeka najbolje spoznaš, če poskušaš narediti njegovo kopijo. “Nihče ne razume osamljene popolnosti mojih sanj,” je Maša Jazbec, tudi prejemnica Jakopičevega priznanja, zapisala ob robu razstave o sintetičnih organizmih.

V nekoč rudarskih Trbovljah ob razcvetu visokotehnoloških konceptov in podjetij načrtujejo mesto akrobatov in prihodnosti. Za ljudi in robote. Z robotičarko, raziskovalko in intermedijsko umetnico Mašo Jazbec tudi o tem, kako ustvarja origamije, zakaj je pomembno branje znanstvene fantastike, kaj bo počela nova robotnica hobotnica in zakaj bi Johnny Cash lahko bil tudi iz Trbovelj.

Avtor: Luka Hvalc

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

S finalom elitne Lige prvakov se je končala nogometna klubska sezona, nogometnih tekmovanj pa pred poletnim premorom še ni konec. Pred slovensko reprezentanco sta nova kvalifikacijska dvoboja za uvrstitev na Euro 2024 v Nemčiji. Pomerila se bo s Finsko in Dansko. Medtem odbojkarska reprezentanca v boju za napredovanje na svetovni lestvici uspešno nastopa na prvem turnirju lige narodov na Japonskem.

V nedeljskem popoldnevu se posvetimo še teniškim bojem v Parizu, na Roland Garrosu se tradicionalno končujejo z moškim finalom, prihajajoči teden pa prinaša še pomembni tekmovanji na naših tleh. Za kolesarje se bo v Celju začela dirka po Sloveniji, za košarkarice pa Evropsko prvenstvo.

Avtor: Uroš Volk

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 10.06.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt