Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 10.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Med smučarskimi tekači je bil pred letom dni v ospredju prestop Anamarije Lampič med biatlonce, ta pomlad pa prinaša nepričakovano spremembo med vodilnimi, ki skrbijo za to zimsko športno panogo pri nas.

Avtor: Dare Rupar

Dve skladbi s praznovanja 30. obletnice oddaje Izštekani, velekoncerta z naslovom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah.

Avtor: Jernej Sobočan, Katja Stojnić

08:30
Novice

V tej epizodi odgovarjamo na zvito vprašanje poslušalca Jana. Zanimalo ga je, ali imajo kače lahko skoliozo oziroma ukrivljeno hrbetnico, zato Radiovedni zavijemo v svet teh mesojedih plazilcev.

Avtor: Ajda Kus

Na Odprtem prvenstvu Francije v tenisu sta znana oba finalista, današnji dan pa v Parizu prinaša ženski finale. Posvetimo se tudi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah in končnim odločitvam kajakašev in kanuistov v Pragi.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice

Najbrž ga ni junaka, ki ne bi že kdaj za volanom začutil t. i. spomladansko utrujenost, nekaterim se razvleče tudi na druge letne čase. Ko smo aktivni udeleženci v prometu, zna biti taka utrujenost zelo neugodna, tudi nevarna. Malo pobrskajte po spominu in hitro se boste spomnili, da vas je že kdaj med vožnjo nadlegovala - vsem žal ne uspe, da bi do konca vožnje obdržali odprte oči. Praktično ga ni recepta, ki bi nas obdržal budne, razen morda krajšega odmora z drmežem. Da spomladanska utrujenost obstaja, potrjuje tudi Andrej Brglez.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Sobotni program na Valu 202 posvečamo 100-letnici Slovenskega etnografskega muzeja, najstarejše etnološke ustanove, ki hrani več kot 40 000 predmetov, povezanih s slovenskim, pa tudi zunajevropskim ozemljem. Ob okrogli obletnici v muzeju že vse od začetka leta pripravljajo vrsto priložnostnih dogodkov z vrhuncem, ki sledi 22. junija. Tudi Val se je zapodil med stalne in nove razstave v muzeju. V sobotnem popoldnevu vam postrežemo tudi z reportažo iz muzejskih depojev, podamo se na stoletno zgodovino sistematičnega zbiranja predmetov, vse skupaj pa začinimo tudi s prav posebnim zvočnim kvizom.

11.10 SEM 100: Prispevek o sistematičnem zbiranju muzejskih predmetov
12.00 SEM 100: Pogovor z direktorico Slovenskega etnografskega muzeja Natalijo Polenec
13.00 SEM 100: Reportaža iz muzejskih depojev
13.45 SEM 100: Nova stalna razstava v SEM 'Človek in čas'

Avtor: Veronika Gnezda, Miha Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:30
Novice
13:30
Novice

Reški glasbenik Boris Štok, nekoč (tudi) član zasedbe Quasarr, je lani izdal album številka 3. Vedno znova sodoben pop, pri katerem vztraja že več kot desetletje, in prepoznavna interpretacija. Ta mu je leta 2013 prinesla tudi nagrado hrvaške glasbene industrije, takrat je namreč posnel duet z Josipo Lisac z naslovom Ljubav. Ta in najnovejša Gdje prestajem ja in počinješ ti na Valu 202.

Avtor: Andrej Karoli

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Uničenje vodne pregrade Kahovka na jugu Ukrajine bo imelo katastrofalne učinke na premike min na prizadetem območju, je v sredo posvaril Rdeči križ. Gre za še eno od nevarnosti, ki po razlitju vode iz jezu grozijo okoliškim krajem. Ogromna bo škoda v kmetijstviu, okoliško ozemlje pa bo potrebovalo leta, da si opomore. Pri strokovnjakih za gradnje visokih pregrad na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo smo se pozanimali, za kako razsežno katastrofo gre.

Avtor: Maja Ratej

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:38
Obvestila

Sobotni vrhunec Roland Garrosa v Parizu je ženski finale, medtem ko so se v Pragi v slalomu na divjih vodah za najvišja mesta pomerili še kanuisti. Izide prepletemo z zanimivostmi pred osrednjim dogodkom večera. V Istanbulu se bosta v velikem finalu nogometne Lige prvakov pomerila Manchester City in Inter.

Avtor: Marko Pangerc

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nogometna klubska sezona na najvišji ravni se bo sklenila s carigrajskim finalom med Manchester Cityjem in Interjem. Tekmo z oglašanji pospremimo v večeru na Valu 202.

Avtor: Marko Cirman

Zadnja sprememba: 09.06.2023 15:10:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt