Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 9.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Sezona svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se nadaljuje v Pragi, kjer bodo slovenski kajakaši in kanuisti skušali popraviti vtis po uvodni tekmi sezone v Augsburgu.

Avtor: Tomaž Langerholz

Občutljive teme v medijih zahtevajo občutljiv način poročanja. Kdaj neki dogodek poimenujemo z dejanskim imenom in kdaj je bolje uporabiti evfemizem. Gostja: Katja Zabukovec Kerin iz Društva za nenasilno komunikacijo.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Odzive iz tabora slovenske ženske košarkarske reprezentance po prijateljski tekmi s Črno goro prepletemo z zanimivostmi s tretje tekme finala državnega prvenstva med Heliosom in Olimpijo.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Utrinki s koncerta Izštekanih 30, ki je pomenil vrhunec praznovanj ob 30-letnici naše legendarne glasbene oddaje. Na odru ljubljanskih Križank se je zvrstilo 15 eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so ob spremljavi izvrstnega kolektiva pod vodstvom bratov Smrdel pripravili 30 izbranih skladb. Predrugačenih, izštekanih, nepričakovanih ... kar je bistvo Izštekanih.

Avtor: Jernej Sobočan

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tudi v Nemčiji ni vse tako harmonično, idilično in složno, kot se nam zdi na daleč. Pri nas je dežja kvečjemu preveč, tam pa vladata vročina in suša. Po silovitih gozdnih požarih zdaj ognji gorijo tudi na ulicah Leipziga, kjer protestira skrajna levica. Po drugi strani se skrb zbujajoče krepi priljubljenost skrajne desnice. Ljudje se poleg ostre razdvojenosti bojijo še visoke inflacije, pa tudi morebitni spolni škandal z načrtnim zlorabljanjem mladih rokeric jim ne pusti mirno spati. V 18. vzporednik se nam oglasi naša dopisnica Polona Fijavž.

Avtor: Damjan Zorc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Danes nam bo idejo za branje povedala Nika Gabrovšek, producentka in programska svetovalka Klovnbufa, mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa. Letošnji festival, ki bo že 16. po vrsti, se bo začel ta ponedeljek s celodnevnim programom na Kongresnem trgu in v parku Zvezda v Ljubljani. Priporočamo obisk. Kaj pa nam torej v branje priporoča Nika Gabrovšek, producentka in programska svetovalka Klovnbufa?

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna. Tokrat bo to storil Aleš Smrekar.

Avtor: Aleš Smrekar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Sezona svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se nadaljuje v Pragi, kjer bodo slovenski kajakaši in kanuisti skušali popraviti vtis iz uvoda sezone v Nemčiji. Športniki invalidi pa se odpravljajo prav v nemško prestolnico, ki bo v drugi polovici junija gostila Poletne svetovne igre.

Avtor: Marko Polak

Večerni spored 18.25

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

20:00
Ožigosano

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

21:00
Galerija

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna bomo v RH 202 med drugim slišali nekaj predelanih klubskih in radijskih uspešnic iz prejšnjega tisočletja, ki so jih dostavili EDX, FREY in Joris Voorn. V melodične elektronske vode nas bodo popeljali tudi Franky Wah, Cristoph, Trance Wax in Azzecca, v drugem delu oddaje pa nas bo z enournim miksom izbranih tech house ritmov opremil slovenski producent in didžej David Babič, umetniško SMOKS.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 08.06.2023 18:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt