Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 8.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

S finalom v Pragi med Fiorentino in West Ham Unitedom se je sklenila druga sezona Konferenčne lige v nogometu.

Avtor: Aljaž Golčer

Žana Kovačiča je kot 22-letnega "zabave željnega mulca" prijatelj prepričal, da gre z njim živet na Kanarske otoke. Zgodilo se je v hipu: pustil je takratno punco, se poslovil od domačih, pripravil kovčke in šel. Po treh mesecih je pod močnim vplivom domotožja začel resno dvomiti o svojih odločitvah in po nekajmesečni avanturi so ga dvomi privedli nazaj domov. A le za kratek čas. Prav dolgo namreč doma ni zdržal, njegov drugi poskus s Fuerteventuro pa se je vendarle obnesel. Zdaj je lastnik enega tamkajšnjih hostlov.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Narobe razumljena besedila rojevajo zanimive interpretacije sicer poznanih pesmi.

Avtor: Uršula Zaletelj

V Pragi se je s finalom med Fiorentino in West Ham Unitedom sklenila druga sezona Konferenčne lige v nogometu. Ob analizi finala se posvetimo še odbojkarski Ligi narodov na Japonskem in tekmi Slovenije proti Bolgariji.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Pred večernim koncertom ob 30-letnici legendarne oddaje preverjamo vaše poznavanje Izštekanih.

Avtor: Aleš Smrekar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Uživanje na glasbenih koncertih ima svoje čare, občutka avtentične interakcije ne more nadomestiti nobena tehnologija. Živi glasbeni performansi nas močno pritegnejo, tako pri nastopajočih kot pri občinstvu sprožijo posebne občutke. Kaj se takrat dogaja v naših možganih, kako na nas vpliva učinek množice, kakšni muzikološki momenti nas prepričajo in zakaj je ubiranje “izštekanih” poti tako privlačno.

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Kompleks Križank je ena osrednjih arhitekturnih znamenitosti ter kulturnih prizorišč naše prestolnice. Take, kot jih poznamo danes, so dokončno prenovili in odprli 10. junija 1955. Prenova Križank je bila Plečnikovo zadnje delo, samo ureditev prostora pa so pozneje dograjevali tudi drugi arhitekti. Na dan, ko bo v Križankah velik koncert Izštekanih 30, nas bo že v popoldnevu tja pospremila Nina Zagoričnik.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Odštevanje do Izštekanih 30 z izštekano glasbo, vsebinami, povezanimi z legendarno oddajo Izštekani na Valu 202, ter skoki v slovensko glasbeno zgodovino, tudi v leto 1993, ko so se rodili Izštekani.

Avtor: Andrej Karoli, Jernej Sobočan

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Popoldanske športne minute namenjamo košarki. Slovenska ženska reprezentanca s tekmama proti Črni gori končuje priprave pred domačim evropskim prvenstvom, v izenačenem finalu državnega prvenstva pa se bosta še tretjič pomerila domžalski Helios in Olimpija.

Avtor: Sandi Škvarč

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Odštevamo zadnje minute do koncerta Izštekanih 30, s katerim praznujemo okroglo obletnico naše legendarne oddaje. Izštekana glasba, izštekane zanimivosti ter predkoncertna mrzlica neposredno iz Križank.

Avtor: Maruša Kerec, Katja Stojnić

Vrhunec praznovanja 30-letnice legendarne radijske oddaje s koncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah.
Petnajst eminentnih izvajalcev: Silence, Vlado Kreslin, Urša Mihevc (Fed Horses), Gregor Strasbergar (MRFY), Hamo, Boris Kokalj (Kokosy), Jure Lesar, Klemen Klemen, Jardier, Vazz, Tomi M (Siddharta), Severa in Gal Gjurin, Slon in Sadež, Saša Vipotnik (AKA Neomi) in Borut Marolt (Niet). Ter več kot petnajstčlanska spremljevalna glasbena zasedba Smrdel Brothers Collective, ki se je zbrala posebej za to priložnost. Rezultat bo vsekakor nadvse izštekan!

Avtor: Jure Longyka

Zadnja sprememba: 08.06.2023 02:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt