Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 3.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Letošnja sezona svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se začenja v Augsburgu v Nemčiji, kjer izkušeno slovensko reprezentanco dopolnjuje mlajša generacija kajakašev in kanuistov.

Avtor: Franci Pavšer

Skladbi z albuma Exodus, ki ga je Bob Marley izdal prav na današnji dan leta 1977 in ki velja za eno najboljših plošč 20. stoletja.

Avtor: Katja Stojnić, Jernej Sobočan

08:30
Novice

Da porabimo preveč plastičnih vrečk, je še vedno vsem znano dejstvo. Da je za njihovo proizvodnjo potrebna le sekunda, za razgradnjo pa kar 12 milijard 622 milijonov 780 tisoč 800 sekund, kar je enako 400 letom, pa je že mogoče malo manj znan podatek. Ampak katero vrsto vrečke lahko dlje recikliramo in je zato do okolja prijaznejša?

Avtor: Kaja Ravnak

Za slalomiste na divjih vodah se sezona svetovnega pokala začenja v Augsburgu, medtem ko svojo v diamantni ligi atletinje in atleti nadaljujejo v Firencah. Ob dosežkih slovenskih tekmovalcev na obeh prizoriščih se posvetimo še vrnitvi prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja, ki po poškodbi začenja trening na kolesu.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice

O testu dvanajstih otroških koles z 20-palčnimi kolesi različnih cenovnih razredov, ki ga je opravila AMZS. To so kolesa, s katerimi otroci naredijo korak dlje v smeri odraslosti in tudi neodvisnosti od staršev. Ena izmed ugotovitev testa pravi, da je kar pet dražjih otroških koles zaradi varnostnih pomanjkljivosti dobilo slabšo oceno. Torej je test znova dokazal, da visoka cena ne zagotavlja nujno večje kakovosti. Podrobneje razloži odgovorni urednik Motorevije Blaž Poženel.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Letos mineva 300 let od rojstva tirolskega zdravnika in naravoslovca Joannesa Antoniusa Scopolija. Občina Idrija je letošnje leto na pobudo Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, Prirodoslovnega muzeja Slovenije in Muzejskega društva Idrija razglasila za Scopolijevo leto. Po študiju medicine v Innsbrucku in na Dunaju ga je razsvetljenska cesarica Marija Terezija leta 1754 kot zdravnika poslala v Idrijo, ki do takrat še ni imela svojega zdravnika. Nad tem Scopoli sier ni bil prav preveč navdušen. Zakaj ne in zakaj je Scopoli veljal za začetnika znanosti v Sloveniji, razložita dr. Jože Bavcon, vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, in raziskovalka dr. Blanka Ravnjak.

Avtor: Veronika Gnezda

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Idriji, na poti ob Rakah, je zasajen Scopolijev spominski vrt, ki je pravi spomenik idrijske botanične dediščine in je posvečen ne le prvemu zdravniku v Idriji Joannesu Antoniusu Scopoliju, ampak vsem zdravnikom, farmacevtom, botanikom in raziskovalcem, ki so nadaljevali Scopolijevo delo v Idriji. Po njem nas popelje Tinka Gantar, skrbnica vrta iz Muzejskega društva Idrija.

Avtor: Nina Brus

12:30
Novice
13:30
Novice

Predstavljamo skladbi z novega albuma 29-letne portugalske pevke Maró. Ljubitelji Evrovizije se je spominjate z lanskega izbora v Torinu, ko je svojo domovino zastopala s skladbo Saudade, saudade.

Avtor: Jernej Sobočan

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:38
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo izidom uvodne tekme svetovnega pokala slalomistov na divjih vodah v Augsburgu in domačemu košarkarskemu prvenstvu. Finalna serija se po četrtkovi prvi tekmi v Domžalah seli v Ljubljano.

Avtor: Mojca Breskvar

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 03.06.2023 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt