Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 31.5.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski državni prvaki, košarkarji Olimpije, se v polfinalni seriji jadranske lige merijo z beograjskim Partizanom. Nasprotnik je redni del tekmovanja končal na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja in s predstavami navduševal tudi v Evroligi.

Avtor: Franci Pavšer

Sašo Avsenik. Lahko bi bil bobnar, pa ni smel imeti dolgih las. In ostale anekdote.

Avtor: Katja Stojnič, Andrej Karoli

08:30
Novice

Prvo predvajanje nove domače glasbene produkcije.

Avtor: Andrej Karoli

Po uvodni tekmi polfinalne serije jadranske lige v Beogradu so košarkarji Olimpije v Stožicah gostili Partizan. Odzive po dvoboju ponudimo v dopoldanskih športnih minutah.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Od 1. junija bodo v Sloveniji za uporabnike medkrajevnega javnega potniškega prometa na voljo prenovljene enotne IJPP vozovnice pa tudi nove vozovnice »Slovenija«. Najbolj zanimiva za večino uporabnikov bo mesečna vozovnica, ki bo stala 70 evrov na mesec, omogočala pa bo neomejeno uporabo avtobusov in vlakov po vsej državi. Komu bo ta novost prišla najbolj prav, kaj to pomeni za obračunavanje nadomestil za prevoz na delo, bomo zdaj javni medkrajevni promet uporabljali bolj pogosto? To je nekaj vprašanj, ki jih bomo zastavili vodji sektorja za javni potniški promet na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo Matjažu Vrčku.

Avtor: Miha Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na Pohorju naj bi zraslo 56 vetrnih elektrarn. Kako je mogoče, da investitor načrtuje vetrnico samo 150 metrov stran od bivalnega objekta? Zakaj postavljanje pred dejstvo ni pravi pristop pri pridobivanju zaupanja v vetrno energijo?

Avtor: Goraz Rečnik

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Eva Pavli bo v oddaji predstavila svojo najnovejšo skladbo Bleda modra pika, ki je nastala v produkciji s Hyu-jem in za katero je dobila navdih v znanem govoru Carla Sagana "The Pale Blue Dot".

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V tokratni seriji oddaj Mimogrede – s šilcem po svetu predstavljamo žgane pijače z vseh koncev sveta. Naši kriteriji so zelo ohlapni, saj smo do zdaj predstavili nekatere najbolj razvpite in prodajane destilate na svetu pa tudi manj prepoznavne posebneže, kot sta denimo brinjevec in danes applejack. Applejack je tradicionalna, a že skoraj pozabljena pijača ameriških pionirjev, ki so jo nekoč pridobivali na nenavaden, primitiven način, v tem tisočletju pa doživlja pravo renesanso. Kaj imata skupnega jabolčni brendi in applejack, izvemo v najnovejši oddaji Mimogrede – s šilcem po svetu.

Avtor: Švalj Mihael

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Odprto prvenstvo Francije, ki prvič po 19-ih letih poteka brez Rafaela Nadala, je z dvoboji uvodnih krogov v polnem razmahu.

Avtor: Marko Pangerc

Samo drugi je - navadno res - bolj mehak. Nadaljevanje vpadljivega opusa londonske soul-popevkarice s prepoznavno sanjavim iGen glas(k)om še uspeva ohraniti pristen premierni vtis izpred dveh let. Arlo Parks je svojim še vedno lepo zvenečim novim songom dodala celo peščico značilno ameriških prvin. Pretočnost ljubke albumske uspešnice zato ni kritična, njena bistrost pa.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 31.05.2023 14:00:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt