Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 26.5.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na Bledu se je začelo evropsko prvenstvo v veslanju. V nekdaj paradni slovenski olimpijski športni panogi se bo na Gorenjskem pomerilo več kot tisoč tekmovalcev in tekmovalk iz štiridesetih držav.

Avtor: Uroš Volk

Po teoretičnem uvodu v prevzemanje besed z nemškega govornega področja se lotevamo še prakse. Največ te prakse seveda najdemo v kuhinji in delavnici. Obdelamo vse, od župa do "šfraufencigarja".

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Pred kolesarji na dirki po Italiji je predzadnja etapa v Alpah, četverico slovenskih čolnov pa na domačem evropskem prvenstvu v veslanju čakajo kvalifikacijske tekme. Prvi adut reprezentance je lahki skifist Rajko Hrvat, zmagovalec uvodne tekme letošnjega svetovnega pokala.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

O glasbenikih, ki so zavrnili različne, finančno mamljive ponudbe. Od The Doors, ki so zavrnili oglaševalce, prek zavrnjene ponudbe za vnovično združitev The Smiths, pa vse do Lady GaGa, ki je zavrnila politike.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našim italijanskim dopisnikom Jankom Petrovcem govorimo o aktualnih temah:
– poplave in razlogi za tako pogoste naravne nesreče v Italiji,
– most med Kalabrijo in Sicilijo,
– vladno kadrovanje,
– Dirka po Italiji (Giro) in preostali družbenokulturni dogodki ta teden pri naših zahodnih sosedih.

Avtor: Damjan Zorc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Namig, kako preživeti prosti čas, bo priporočila Gaja Naja Rojec, ki zadnja leta vodi in koordinira projekt Knjižnica pod krošnjami.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Teden bo v Petkovi centrifugi zaokrožil, komentiral ter ožel Luka Hvalc.

Avtor: Luka Hvalc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Z odzivi in utrinki se posvetimo razpletu 19. etape kolesarske dirke po Italiji s ciljem visoko v Dolomitih in izkupičku slovenskih veslačev v kvalifikacijah domačega evropskega prvenstva na Bledu.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Leon Michels je ujel kapitalca. Hkrati je Black Thought, prepoznanvni glas večnih The Roots, svojim spomeničarskim verzom našel varen pristan. El Michels Affair so newyorški cinematiki ali jazz kolektiv, ki snuje predvsem scensko glasbo – občasno pa sodeluje tudi z raperji. Zvočna gramatika kolaborativnega albuma Glorious Game se je zelo prilagodila slovitemu hiphoparju. Če se je ritmika, kot pojasnjujejo avtorji, iz analogne prevedla v vzorčno, pa je izrazitih soul trenutkov, skupaj z bogatim naborom preostalih spremljevalnih vokalov povsem dovolj, da se Black Thought lirično razcveti kot že dolgo ne. Slovita elektronika Plaid sta enako kot domačinski (Ok) .travnik ali pa Minnite na predvajalni listi tudi zato, da čisto po svoje mehčajo termiko galerijskega kompleta.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V zadnji majski epizodi RH 202 bomo ob številnih tujih elektronskih novostih predstavili tudi tri domače, ki jih prinašajo Vanillaz, Groove Aspect in na novo nastali slovenski trio More Tender Love. V prvem delu tokratnega druženja bomo slišali tudi sveže ritme prekaljenih glasbenih ustvarjalcev, kot so Yotto, Tensnake, SG Lewis in Andrea Oliva, v drugem delu oddaje pa nas bo z enournim miksom melodične elektronike počastil vse opaznejši slovenski producent in didžej Luka Bratina, umetniško Eskape.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 26.05.2023 09:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt