Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 24.5.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Z mitingom na Ptuju se je začela domača sezona kraljice športa na prostem. Na uvodnem mitingu je sodeloval prvi zvezdnik slovenske atletike, metalec diska Kristjan Čeh, ki ima tudi v letošnji sezoni visoke cilje.

Avtor: Boštjan Reberšak

Mi2, tokrat samo Tone in Jernej, o iztegnjenem sredincu, namenjenem usodi, ki bi lahko skupino odpeljala v močvirje res poceni glasbe, do ustvarjanja v digitalnem okolju in namiga, da zadnje še niso posneli.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierno predvajanje skladb domače produkcije.

Avtor: VAL202

Z mitingom na Ptuju se začenja sezona državnega prvenstva v atletiki na prostem, pred kolesarji na dirki po Italiji pa je pred vnovičnim vzponom na Alpe, ki bodo odločale o zmagovalcu dirke, danes nekoliko lažja, ravninska etapa.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Kakšna je prihodnost slovenske javne RTV po letu dni novinarske stavke v javnem zavodu? Po dveh letih pritiskov na novinarsko in uredniško neodvisnost? Kaj bi se moralo zgoditi, da bi se zapleteni klopčič številnih pravnih dilem, povezanih z uveljavljanjem zakona ter legitimnostjo vodstva in nadzornikov, le začel reševati? To je le nekaj vprašanj, na katera so domači in tuji strokovnjaki in poznavalci medijske krajine poskušali odgovoriti na Tribuni o RTV v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Avtor: Vidic, Kus, Borkovič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Po letu 1960 smo doživljali zime in poletja umetne inteligence, obdobja neuresničenih napovedi in leta izjemnih dosežkov. Umetna inteligenca, digitalizacija, avtomatizacija in velikanske količine podatkov prinašajo izzive, priložnosti in pasti. Tatjana Pirc je na nedavnem posvetu, ki so ga pripravili na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti, zbrala nekaj poudarkov, mnenj, napovedi in opozoril, pa še razlago Turingovega testa, ki ga je novejša različica jezikovnega modela Chat GPT opravila letos. Ta nas lahko veseli, hkrati pa tudi skrbi.

Avtor: VAL202

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem krajevno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Domači trio predstavlja drugi studijski album, sicer sedmo dolgometražno delo. V množici ljudi je drugi single z albuma, ki ga bodo predstavili 2. junija v Gali Hali.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Nekateri tekilo uvrščajo med najboljših pet žganih pijač, med katerimi imata svoje mesto tudi viski in rum. A v nasprotju z rumom, ki ga izdelujejo povsod, kjer raste sladkorni trst, je tekila lahko narejena le v Mehiki, in sicer samo v regijah, določenih z zakonom. Ena najbolj znanih je Jalisco s polji modre agave, edine, iz katere je lahko narejena mehiška nacionalna pijača. Drugače pa je pri mezcalu, ki je splošno ime za žgano pijačo iz agav. Podobno kot rum pa so tudi tekilo v Mehiki začeli izdelovati šele po prihodu Špancev, ki so iz Evrope prinesli kotle in znanje o izdelavi žganih pijač ter začeli destilirati staro azteško pijačo bogov, imenovano pulke.

Avtor: Veronika Gnezda

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Posvetimo se razpletu 17. etape kolesarske dirke po Italiji in slovenskim odbojkarjem, ki stopajo v tretji teden priprav za nastope v Ligi narodov.

Avtor: Tomaž Langerholz

Škotski popevkarski šampijon je drugi album gnetel tako dolgo, da mu je pred meseci že presedalo razlagati, kaj je na njem. Capaldijeva premisa je razumljiva. Od izida njegovega cenjenega prvenca so minila štiri leta, vmes je bila tudi pandemija. Zmagovalec je, kot je za veličastne balade značilno, to delo sestavil po preverjenem vzorcu, za nameček pa še z istim krogom sodelavcev kot album Divinely Uninspired to a Hellish Expert.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju na ledu se je v Tampereju in Rigi končal predtekmovalni del turnirja. Slovenija v Latviji ni izpolnila začrtanega cilja, da ostane med elito, v svoji skupini ni osvojila niti točke. V tretji epizodi podkasta se posvetimo odzivom in analizi slovenske reprezentance. Gosta, nekdanja reprezentanta Bojan Zajc in Gaber Glavič, ugotavljata, da je Risom šepala učinkovitost v napadu in da jim je predvsem primanjkovalo zbranosti ter energije v zadnjih, ključnih tretjinah tekem. So se pa sogovorniki (v razpravi so sodelovali poročevalca s prizorišča Boštjan Janežič in Marko Pangerc ter še član radijske športne redakcije Tomaž Langherholz) strinjali, da je bil svetla točka za prihodnost reprezentance mladi branilec Bine Mašič in da se je Slovenija v primeri s prejšnjimi nastopi med elito merila s hokejskimi velesilami celo najbolj enakovredno doslej.

Avtor: Boštjan Janežič in Marko Pangerc

Zadnja sprememba: 23.05.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt