Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 23.5.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski hokejisti so s tekmo proti Kazahstanu končali nastope na svetovnem prvenstvu v Rigi in se po neuspešnem boju za obstanek poslavljajo od elitne skupine.

Oseba, ki opravlja službo. In služba, ki zaznamuje njeno življenje. Klepetamo z najrazličnejšimi sogovorniki, ki opravljajo najrazličnejše poklice. Kakšen je njihov delavnik, kaj jim gre na živce, kaj jih veseli? Pa, navsezadnje, tudi, kaj si mislijo o svetu, družbi in sploh vsem.

08:30
Novice

Medtem ko se je za slovensko hokejsko reprezentanco s tekmo proti Kazahstanu končalo svetovno prvenstvo v Rigi, kolesarji na dirki po Italiji vstopajo v zadnji, odločilni tekmovalni teden.

09:30
Novice
10:30
Novice

Misija leta 2020 ustanovljenega finskega podjetja Algorithmiq je v resnici podobna iskanju zrna mivke na plaži, pravzaprav iskanju zrna mivke na vseh plažah našega vesolja. Ob pomoči kvantnega računalništva skušajo učinkoviteje kot z obstoječimi metodami identificirati molekule, ki bi lahko pomagale pri razvoju zdravil, predvsem pa v začetni stopnji pospešile njihov razvoj. Podjetje Algorithmiq so ustanovili raziskovalci z univerze v Turkuju, njihov potencial je prepoznal tudi računalniški gigant IBM, ki jim omogoča dostop do najzmogljivejših kvantnih računalnikov. Kako deluje podjetje, kakšno platformo razvijajo, kdaj bi lahko njihovi izračuni pokazali konkretne rezultate?

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Beg kadra iz gostinstva je v zadnjih dveh letih po epidemiji koronavirusne bolezni postal še očitnejši. V javnost so pred kratkim pricurljale informacije, da želi premier Robert Golob že letošnjo turistično sezono reševati z delavci s Filipinov, kjer namerava vlada odpreti konzulat. Je to sploh lahko rešitev, glede na to, da slovenski turizem temelji na doživetjih, ki jih ponujajo slovenski običaji in tukajšnji prebivalci? Kako reševati zagato, s katero se spoprijemajo tudi v drugih gospodarskih panogah? V Vročem mikrofonu s predstavniki pristojnih ministrstev, Slovenske turistične organizacije, Obrtno-podjetniške zbornice in različnimi zgodbami turističnih delavcev.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Narobe obrnjen pisoar na podstavku, performans hoje v ravni črti, instalacija iz odpadnih materialov in platno, polito z barvo. Pa antični tempelj, renesančna freska, baročni kip in realistični portret. Kateri produkti človekovega kreativnega uma nosijo umetniško vrednost in kdo o tem odloča? Obstaja jasna in trdna meja med umetnostjo in obrtjo ali po drugi strani med umetnostjo in provokacijo? Je neki predmet, ki prestopi galerijski prag, samodejno umetniško delo? Lahko umetna inteligenca ustvarja umetnost? Zagrizemo v en delček širokega vprašanja – kaj je umetnost?

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Ob kolesarski dirki v Italiji, ki bo v zadnjem tednu dala končnega zmagovalca, se v popoldanskih minutah posvetimo še košarki in slovenskemu trenerju Jaku Lakoviču, ki je ekipo s Kanarskih otokov popeljal do naslova v evropskem pokalu.

Koncert ob izidu albuma Such is Life, posnet 16. marca 2023 v Orto baru v Ljubljani.

Večerni spored 18:25

Dekle in fantje iz skupine Metalsteel predstavljajo album Spomenik, na katerem so predelali skladbe slovenskih hard in heavy skupin iz osemdesetih in devetdesetih. Gre za poklon slovenskim skupinam, ki so jih poslušali kot osnovnošolci in so močno vplivale na njihovo ustvarjanje. Zgodba plošče je tudi medgeneracijska, saj na njej sodelujejo številni glasbeniki iz različnih generacij. Med njimi so člani takratnih zasedb in mlajši glasbeniki. Kitarista Benjamin Kic in Rok Tomšič vesta o tem veliko in še več.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt