Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 8.4.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Še vedno nepopolna slovenska hokejska reprezentanca, brez igralcev iz nemškega prvenstva, je z zmago nad Avstrijo v sosedskem derbiju dobro začela priprave na svetovno prvenstvo elitne divizije, ki ga bosta maja gostili Latvija in Finska. Pred odhodom na sever Evrope prihodnji mesec bo Slovenija igrala še devet prijateljskih tekem, prihodnji dve proti Poljski.

Dve z razlogom, tokrat dve ob svetovnem dnevu Romov.

08:30
Novice

Atomske ure so izjemno točne. Po navadi se pri sestavljanju take ure uporabljajo atomi kemijskega elementa cezija. V najbolj točni atomski uri na svetu, ki so jo sestavili japonski znanstveniki in naj bi se v 16 milijardah let zmotila le za eno sekundo, pa so uporabili atome stroncija. Radiovedni ponujajo odgovor, kako take ure delujejo.

Ženska rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prvič pomerila z Italijo, pred odhodom na svetovno prvenstvo pa se bo predstavila še reprezentanca v judu.

09:30
Novice

Finska prestolnica ima učinkovit javni promet, ki temelji na prepletu tramvajev, vlakov, metroja in avtobusov. Vrhunska digitalizacija omogoča odlično dostopnost, javni upravljalec prometa pa se namerava celo povezovati s komercialnimi ponudniki, kot sta Uber in Bolt, saj je njegov končni cilj še večja učinkovitost prometa in manj avtomobilov v središču mesta. Česa se lahko naučimo iz finskega primera?

10:30
Novice

Laura Kovač je prva Rominja, ki je v občini Lendava dosegla univerzitetno izobrazbo. Poleg pedagogike je končala tudi študij sociologije. Zaposlena je na Ljudski univerzi Lendava, kot prostovoljka je učila tudi otroke v afriški državi Gambiji, pri nas pa je za svoje raziskave ter prizadevanja za vseživljenjsko učenje prejela tako priznanje Andragoškega centra Slovenije kot Miklošičevo priznanje Univerze v Mariboru.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Sobarica, fijakar, hišnik v centru kulinarike in turizma, animatorka v kinu, natakarji in vodje strežbe so le nekateri vse prevečkrat spregledani poklici v turizmu. Prav tem je namenjen projekt Vzemi si čas za nas, ki že tretje leto izpostavlja tiste delavce in delavke, ki morda nimajo neposrednega stika z gosti, a so v turizmu nepogrešljivi. Študenti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole so skupaj s kolegi iz Bleda in Maribora njihova doživetja predstavili na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, fotografije delavcev pa so zdaj javnosti predstavljene tudi v vseh treh mestih, na Bledu v parku pred Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem, na mariborskem Trgu svobode ter v bližini BIC Ljubljana na Špici.

12:30
Novice
13:30
Novice

Superkoloritas, razigrani litovski duo, je videti in slišati tako, kot si po vsej verjetnosti predstavljate, ko slišite ime. Spoznali smo ga na letošnjem MENTU, ko smo stopili v nabito polno Gromko in se neizogibno pozibavali ob iskrivih sintetizatorskih tonih in poetičnih litovskih besedilih. Giedrė in Afomas ob omenjenem projektu ustvarjata še v drugih, tako da smo Afomasa v sklopu letošnje izvedbe MENTA lahko videli na odru še s skupino Planeta Polar. A smo se odločili za Superkoloritas, saj je igrivost tega dua nekaj, kar želimo deliti z vami. Ne bomo torej peli angleško, ampak litovsko: Šokim Šokim in Ji Buvo Balta.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Along the Walk oziroma Vzdolž poti je mednarodni projekt, ki ga izvajajo tri evropske organizacije s področja uprizoritvenih umetnosti na temo upočasnitve.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

17:30
Novice
17:38
Obvestila

Osrednja tema popoldanskih športnih minut bo cestno kolesarstvo. Na sloviti enodnevni klasiki dirki Paris-Roubaix bo izmed Slovencev nastopil le Matej Mohorič.

Večerni spored ob 18.25.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt