Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 7.4.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Najboljši golfisti sveta se merijo na prvem letošnjem turnirju velike četverice. Masters je edini med temi, ki se v skoraj stoletni zgodovini vselej igra na istem prizorišču.

Avtor: Marko Polak

Zakaj nekatera narečja veljajo za bolj sprejemljiva od drugih? Kdo govori lepše, bolj prestižno in kdo je težko razumljiv jezikovni zahojenec? Ali je pogled na druge odvisen tudi od dialekta, iz katerega izhajamo sami? Gostja: dialektologinja dr. Tjaša Jakop.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Slovenski hokejisti so prvo prijateljsko tekmo v sklopu priprav na svetovno prvenstvo elitne skupine v Latviji odigrali proti Avstriji. Ob odzivih po sosedskem derbiju v Beljaku se posvetimo še slovenskemu nogometnemu pokalnemu tekmovanju in odigranim tekmam četrtfinala.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Klari Zupančič se pridruži priznani glasbeni kritik in novinar Larry Fitzmaurice, čigar delo je bilo objavljeno v prestižnem mednarodnem časopisju, pa tudi na spletnih mestih vseh velikosti in dosega. Včasih strasten, drugič razočaran nad glasbeno industrijo, ki je postala samo industrija, se v pogovoru za Val 202 ozira na svoje začetke in svetuje nadobudnim mladim glasbenim kritikom.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Hitro spreminjajoče se geopolitične okoliščine so Japonsko, državo s tretjim največjim gospodarstvom na svetu, poslale na pot spreminjanja varnostne in zunanje politike. Zdaj država namenja vse več denarja za oboroževanje in spreminjanje svoje vojske, hkrati pa se ukvarja z notranjimi problemi, ki bi v prihodnosti lahko ogrozili uspešnost njenega gospodarstva, predvsem s staranjem prebivalstva. Z dopisnico Karmen Švegl razmišljamo pa tudi o odnosih med Kitajsko in Evropsko unijo ter o kitajskem vplivu na vojno v Ukrajini.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Gorazd Rečnik.

Avtor: Gorazd Rečnik

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po drugem tekmovalnem dnevu na masters turnirju bo po rezu igralcev, v boju za sloviti zeleni suknjič, ostala le zgornja polovica golfistov. Ženska nogometna reprezentanca pa se pripravlja na prihajajočo ligo narodov. V sklopu kratkih priprav se je na prijateljski tekmi pomerila z Romunijo.

Avtor: Klemen Verlič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Hauptman je Mariborčan, ki je pred kratkim svoj rodni kraj zamenjal za Ljubljano. 21. aprila bo predstavil svoj album, še pred tem pa bo v veliki zasedbi 17. aprila nastopil v Izštekanih. Tudi s skladbo Lejla.

Avtor: Neja Jerant

Glavna točka današnje oddaje je odličen prvenec slovenskih indie rockerjev Before Time, sveži single predstavi tudi Larao, pri tujih pa se sprehodimo med različnimi žanri, ki jih najdemo v prostoru med popularno glasbo in alternativo.

Avtor: Žiga Klančar

Odmik od sanjavega indie-soula, ki je Galerijo pogosto premamljal zadnje tromesečje, bo zaznaven. Najbolj radikalna med podzemnimi rapovskimi zvezdami sta se zagnala vzporedno. Danny Brown je takoj prepoznaven s svojim unikatnim vokalom, medtem ko je JPEGMAFIA doberšen del njunega vpadljivega kolaborativnega dela namešal ob pomoči že davno upokojene ritemske mašine SP 404 − zato album Scaring The Hoes ne utegne ubežati klasifikaciji: resen kreativni odštek. Po dolgih letih se na Val 202 vrača angleški producent umetelnega housea James Holden, prvič pa nastopi slogovno prestukturirani italijanski producent Andrea. Utrinek s spektakulatnega ljubljanskega recitala Central Ceeja soupade z zadnjim pozivom na tradicionalni domači žur HipHop Reunion.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna se bomo v RH 202 naužili svežih elektronskih ritmov, ki so jih dostavili priznani glasbeni ustvarjalci, kot so Purple Disco Machine, Ferreck Dawn, Anyma in Seth Troxler, na domačem bodo kraljevali Vanillaz in Beat Amusement, v drugem delu tokratne oddaje pa nas bo z ekskluzivnim enournim miksom počastil eden opaznejših predstavnikov nove generacije slovenskih didžejev, ki že nekaj let redno trese tako domača kot tuja klubska in festivalska plesišča. V RH 202 ta petek zvečer prihaja Clay Clemens.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 26.04.2023 09:10:07

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt