Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 6.4.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Odbojkarska zveza Slovenije je podaljšala sodelovanje z romunskim strokovnjakom Gheorghejem Cretujem, ki je reprezentanco na svetovnem prvenstvu popeljal do četrtega mesta. Novi cilj je uvrstiti se na olimpijske igre v Parizu, izzivi pa ob tem ostajajo še v Ligi narodov in na evropskem prvenstvu.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Iz največjega kitajskega mesta se v Globalno vas oglasi Janko Le Ulaga, sin slovenskega veleposlanika, ki ga je poklicna pot pred desetletjem vrnila v rodno Kitajsko. V Šanghaju je preživel tudi obe koronski zaprtji in je tako lani neprekinjeno med štirimi stenami ostal kar dva meseca. Kako domačo spalnico spremeniti v badminton igrišče in v takšnih situacijah ohraniti trezno glavo izveste v četrtkovem jutru na Valu 202.

Avtor: Maj Valerij

08:30
Novice

Slovenske hokejiste po prvih skupnih treningih čaka prva prijateljska tekma. Slovenija se bo v sklopu priprav na majsko svetovno prvenstvo elitne divizije pomerila z Avstrijo. V jutranjih športnih minutah se posvetimo tudi kongresu Evropske nogometne zveze, ki jo bo še naprej vodil Aleksander Čeferin.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

V treh letih epidemije država ni zmogla pripraviti lastne platforme, ki bi na tako pregleden, ažuren in razumljiv način predstavljala aktualne podatke, kot jih je že tri leta povsem brezplačno pripravlja ekipa (zdaj že) društva Sledilnik. Na spletni strani, ki je bila v žaru epidemije številnim ne le sledilnik, pač pa tudi svetilnik v iskanju podrobnejših in povednejših podatkov, kot so jih podajali mediji, so zadnji dan marca še zadnjič objavili podatke o zasedenosti covidnih oddelkov v naših bolnišnicah. To ni edini podatek, ki ga zdaj tam ne moremo spremljati več. Že lani poleti je bilo denimo ukinjeno tudi spremljanje števila cepljenih, čeprav je cepljenje veljalo kot najboljša rešitev za končanje epidemije. Kaj vse manj dobljenih podatkov pomeni za delovanje Sledilnika, kaj se v času, ko je digitalizacija na številnih področjih med najpomembnejšimi cilji te družbe, lahko naučimo iz zgodbe teh digitalnih entuziastov in kam nameravajo usmeriti svojo pozornost v prihodnje?
Gostja bo predstavnica ekipe Sledilnika Maja Založnik.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Kmetijstvo bo v prihodnosti pred velikim izzivom: kako ob omejenih naravnih virih nahraniti rastoče svetovno prebivalstvo? Do leta 2050 moramo svojo proizvodnjo hrane povečati za vsaj 70 odstotkov, rodovitne zemlje pa je na voljo vse manj. V seriji Frekvence X razmišljamo o novih načinih intenzivne in trajnostne pridelave zelenjave ter o tehnologijah, ki spreminjajo sodobno kmetovanje. Preverili bomo, kako kravam ustreza robotska molža in kako solata uspeva v modernih rastlinjakih, ki jih nadzorujejo senzorji in umetna inteligenca, hkrati pa ugotavljamo, kako lahko s sonaravnimi metodami regeneriramo prst. Vprašamo pa se tudi, ali bodo vertikalno urbano kmetijstvo in 3D-tiskano meso res del naše prihodnosti? V treh aprilskih oddajah Frekvence X.
Avtorji: Jan Grilc, Neža Borkovič, dr. Blaž Germšek (Kmetijski inštitut Slovenije)

Avtor: Jan Grilc, Neža Borkovič, dr. Blaž Germšek

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Predstavitev nacionalnega raziskovalnega triletnega projekta: ”HEI-transform, dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo” , ki povezuje številne parametre za ponovno uporabo opuščene dediščine in njeno vključevanje v aktivno življenje. Osrednji gost bo prof. dr. Christer Gustafsson, eden vodilnih svetovnih strokovnjakov na področju raziskovanja vloge dediščine pri doseganju zelene preobrazbe.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Skupina Joker Out, ki bo Slovenijo zastopala na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, se mudi na evrovizijski turneji po evropskih mestih. Začeli so v Barceloni, nadaljevali v Varšavi, mi pa smo jih ujeli v Tel Avivu.

Avtor: Jernej Sobočan

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Kako (ne)uporaben je najbolj zloglasen robot na svetu? Zaradi Chat GPT-ja strokovnjaki celo predlagajo ustavitev razvoja umetne inteligence, Italija pa se je kot prva zahodna država odločila za prepoved uporabe Chata. Aktualne novice iz sveta umetne inteligence z Marušo in Anžetom komentira tehnološki novinar Dnevnika Aljaž Potočnik.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na namiznoteniški zvezi Slovenije so na izredni volilni skupščini izglasovali novega predsednika.

Avtor: Tomaž Langerholz

Najuspešnejši album teksaškega bradatega tria. Poln takrat novejših zvokov, zlasti sintetike, kar je šlo pravovernim poslušalcem v nos namesto v ušesa.

Avtor: Jernej Vene

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nina gosti gledališkega in filmskega igralca Petjo Labovića, člana SNG Maribor.

V glasbenem delu oddaje drugi album Leather Blvd. ameriškega dvojca novega soula in jazz rapa B. Cool-Aid, ki se šibi pod številom gostov. Slišali bomo tudi posvetilo 50. obletnici prelomnega albuma Bitches Brew Milesa Davisa, ki ga je posnela londonska all-star ekipa London Brew, nekaj malega iz novega albuma ameriškega trobentača Roba Mazureka in singlico novega člana retro soulovske založbe Daptone Jalena Ngonde.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 26.04.2023 09:10:00

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt