Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 31.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se tradicionalno končuje s poleti v Planici. Utrinke s prizorišča po prvih treningih in kvalifikacijah bomo ponudili v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Dare Rupar

Kakšno je učenje govora po možganski kapi, natančneje, afaziji? Gosta bosta Patricija Širca Ule, logopedinja na URI Soča, in Jernej Sluga, ki je pred 25-imi leti doživel možgansko kap.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Slovenski skakalci so na poletih v Planici z najboljšimi tremi dosežki v kvalifikacijah napovedali boje za najvišja mesta. Ob smučarskih skokih se bomo v jutranjih športnih minutah posvetili še državnemu prvenstvu v rokometu.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

V Glasbeni zgodbi preverjamo utrip ob začetku dveh velikih pomladanskih glasbenih festivalov v Ljubljani.

Avtor: Jernej Vene

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo na Dunaj, na katerem sta, podobno kot v drugih evropskih državah, med najbolj aktualnimi temami inflacija in gospodarski položaj. Spopadajo pa se tudi s hudimi težavami v zdravstvenem sistemu, na vseh področjih jim primanjkuje zdravnikov, zato z našo avstrijsko dopisnico Petro Kos Gnamuš razmišljamo o tem, kako Avstrijci rešujejo svoj zdravstveni sistem in dolge čakalne vrste. Ob tem se bomo pogovorili tudi o dunajskem stanovanjskem modelu in pogledu slovenske manjšine na izid deželnih volitev na Koroškem.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Damjan Zorc.

Avtor: Damjan Zorc

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Sezona smučarjev skakalcev se končuje s poleti v Planici. Atraktivni nastopi tekmovalcev, polne tribune, glasba na Odru 202 in pester radijski program od petka do nedelje.

Avtor: Aleš Smrekar, Dare Rupar

15:30
Novice
16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V glavnem mestu sta te dni glasbeni festival in konferenca Ment 2023. Festival glasbenih odkritij, ki že deveto leto zapored v Slovenijo prinaša izvajalce vseh žanrov sodobne produkcije: od popa in alternative do eksperimentalnih zvočnih izrazov.
V enourni večerni oddaji predstavljamo presežke festivala Ment, tako glasbenega kot konferenčnega dela.

Avtor: Jernej Sobočan

Muhast hiphop atlantskega raperja 6lacka s pričujočim albumom sega do redko zaznane super visoke stopnje - iskrenosti. Paketu sijajno predstavljenih emotivnih stanj atlantskega raperja vtis z nasprotnega mačističnega brega dodata Drake in 21 Savage. Dokončno se izkaže amsterdamski dvoec WeVal, novo zimzelenko pa doda tudi avstralski proucenta house metrike Mild Minds. Tsujigiri skupaj z Matter tokrat edini bdijo nad domačo trapersko osjo. Ena posebej specialna pride na vrsto pri koncu, saj se Shy podviza z eksperimentalnim remiksom, ki ga vpadljivi londonski electro-pop starleti nameni Bjork.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Petkov elektronski večer na Valu 202 tokrat začenjamo z ritmi drum’n’bassa, ki so jih prinašajo prekaljeni ustvarjalci tekoče ,bobenbasovske' elektronike Sub Focus, Benny Page, Bladerunner in Subsonic, z vokalnimi in melodičnimi novostmi housa se bodo predstavili tudi Claptone, Cristoph, Simon Doty in Riva Starr, pred gostujočim miksom, ki ga bo v drugem delu oddaje sestavil slovenski didžej Wolke, pa bomo zavrteli še eno skladbo z novega albuma pionirja slovenske elektronske glasbe Mihe Kralja.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 26.04.2023 09:09:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt