Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 25.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Lahtiju se končuje letošnja sezona svetovnega pokala smučarskih tekačev in skakalk. O uspešnosti slovenskega tabora pred zaključkom sezone več v današnji jutranji športni zgodbi.

Avtor: Dare Rupar

Mineva leto dni od smrti Taylorja Hawkinsa, bobnarja rokovskih velikanov Foo Fighters. Njegova prezgodnja smrt na turneji v Bogoti je pretresla glasbeni svet, zasedba pa je pred kratkim napovedala povratek na koncertne odre.

Avtor: Jernej Sobočan

08:30
Novice

Tokrat se ukvarjamo s prav posebnim fenomenom, do katerega je naše laično radiovedno snovalstvo te oddaje ostalo neopredeljeno. Tako kot je spomladansko čiščenje velikokrat prej mit kot pa resnica, se poslušalec Žiga sprašuje: Ali je spomladanska utrujenost mit ali za tem stoji znanstvena razlaga? Ker se tudi Radiovedni tu in tam ležerno prepuščamo ležanju in za to krivimo spomladansko utrujenost, smo se po objektivno razlago odpravili na Univerzitetni klinični center v Ljubljano k endokrinologu doktorju Tomažu Kocjanu.

Avtor: Kaja Ravnak

Medtem ko so smučarske skakalke v Lahtiju sklenile letošnjo sezono svetovnega pokala, se na kolesarski dirki po Kataloniji zaostruje boj za skupno zmago.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice

Poleg novosti v avtomobilsko-prometnem svetu sledi še sprehod po Beograjskem sejmu avtomobilov. Nabirali smo vtise pri obiskovalcih in se spraševali, kako jim še vedno uspeva pripraviti tako razstavo, medtem ko tovrstni mednarodni saloni drugod po svetu zapirajo vrata.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Danes je materinski dan in ob tem povejmo, da v Sloveniji živi približno 700 000 mater. Navada praznovanja materinskega dne se je v Evropo razširila iz Združenih držav Amerike po drugi svetovni vojni, pri nas se je uveljavila po letu 1991. Datum praznovanja se od države do države razlikuje.

Avtor: Maja Ratej

V Mariboru se je začel 6. Festival sprehodov, v okviru katerega bodo lahko obiskovalci vse do prihodnje sobote med sprehodom po mariborskih mestnih ulicah in trgih ter spoznavali zgodbe, ki delajo štajersko prestolnico tako zelo posebno. Da jih ne obtožijo pretiranega lokalpatriotizma, bodo organizatorji letos pokukali tudi v prestolnico na Rožnik. V nizu okroglih miz, ki bodo spremljale sprehode, pa bodo razpravljali tudi o vlogi mladih v kreativnem turizmu in o bogastvo tematskih poti, ki so v Sloveniji skupno dolge več kot 5000 kilometrov.

Avtor: Nataša Kuhar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na Inštitutu Jožefa Stefana ta teden že 30. zapovrstjo potekajo Stefanovi dnevi, ki so nastali z idejo vsakoletne popularizacije znanosti prav v tednu, ko zaznamujemo obletnico rojstva našega slavnega fizika Jožefa Stefana. Na inštitutu so se tako ves teden odvijala predavanja vrhunskih znanstvenikov, pripravili so delavnice in okroglo miza s temo fizičnega in psihičnega zdravja in podelili priznanja zlati znak Jožefa Stefana najboljšim doktorskim disertacijam s področja fizike. Danes pa tamkajšnji laboratoriji odpirajo vrata javnosti. Maja Ratej se je med drugim ustavila v laboratoriju Ultracool pri dr. Hani Uršič Nemevšek in na Odseku za tehnologijo površin in optoelektroniko pri dr. Gregorju Primcu.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice
13:30
Novice

Skupine Mayales letos praznuje 20 let delovanja, skozi desetletji jo je sestavljalo od 5 do 9 članov, zasedba je bila vedno v službi glasbe, ki jo je skoraj izključno pisal Petar Beluhan.

Avtor: Andrej Karoli

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Na sedežu Združenih narodov v New Yorku je ta teden potekala druga konferenca o vodi. Več milijard ljudi po vsem svetu danes nima dostopa do čiste pitne vode, vsako leto pa zaradi bolezni, povezanih s pomanjkanjem čiste vode, po podatkih svetovne organizacije umre približno 800.000 ljudi. Voda je povezana tudi s podnebnimi spremembami v obliki neviht, poplav in suš, katerih obseg in pogostnost pa hitro naraščata. O ključnih poudarkih konference se bomo pogovarjali s slovensko veleposlanico za vodno diplomacijo Tanjo Miškovo.

Avtor: Maja Ratej

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V sobotnem popoldnevu spremljamo predzadnjo etapo kolesarske dirke po Kataloniji, na kateri se za končno zmago bori Primož Roglič in moštveno tekmo smučarskih skakalcev v Lahtiju.

Avtor: Marko Polak

17:30
Novice
17:38
Obvestila

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 25.03.2023 06:50:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt