Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 24.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na kolesarski dirki po Kataloniji je pred kolesarji odločilna etapa v dvoboju za zmago osrednjih protagonistov letošnje dirke po Italiji.

Avtor: Luka Dolar

Družinska razmerja so lahko zapletena že sama po sebi in zakaj bi bilo drugače jezikovno. Kdo je stric in kdo ujec? V kakšnem razmerju sta si snaha in svak, kdo je v teoriji vaš mrzli bratranec ali sestrična? In tu smo šele pri knjižnih poimenovanjih za člane širše družine, narečne variacije so še bolj izvirne, a jih tokrat zaradi razumljivosti in zgoščenosti po večini izpuščamo.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Zanimivosti s kolesarske dirke po Kataloniji prepletemo z utrinkom po prvi tekmi slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Letošnja koncerta sezona je že v polnem zamahu, pri nas in v soseščini nas čaka izjemna bera koncertnih spektaklov. V Glasbeni zgodbi se posvečamo najbolj obiskanim koncertom vseh časov. Najvišji na lestvici se presenetljivo niso odvili v Združenih državah, hkrati pa se je eden od najbolj množičnih koncertov odvil tudi v naši bližini.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Medtem ko se pri nas pripravljamo na novo šolsko reformo in zvišanje plač učiteljem, je v Nemčiji stanje v javnem šolstvu katastrofalno. Primanjkuje približno štirinajst tisoč učiteljev, zato učencem odpada pouk, šole so v zelo slabem stanju. V Berlinu zaradi nemogočih razmer učitelji vsak mesec stavkajo dva dneva, v drugih deželah otroke zaradi pomanjkanja učiteljev prerazporejajo tudi v višje ali nižje razrede, snov morajo predelovati sami, zvezni izobraževalni sistem pa se je izkazal za veliko težavo, ki jo bo treba odpraviti.

Nemško tožilstvo pa se ukvarja s preiskavo sabotaž na plinovodih Severni tok 1 in 2, nemški strokovnjak za pomorsko varnost, s katerim se je pred dnevi pogovarjala dopisnica Polona Fijavž, je prepričan, da ni šlo za akcijo peščice, ki bi jo izvedli z jadrnice, pač pa za veliko večjo organizacijo, morda državo? Kdo je torej najverjetnejši saboter? Tudi o tem ob 12.00 v 18. vzporedniku.

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Svoj namig nam bo tokrat dal kustos v Slovenskem etnografskem muzeju Marko Frelih.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Tradicionalno petkovo glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

Avtor: Andrej Karoli

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Aleš Kocjan.

Avtor: Aleš Kocjan

Vreme za prihajajoči konec tedna.

Avtor: Nataša Štefe

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Prvi odzivi po odločilni etapi kolesarske dirke po Kataloniji in sveže novice iz Lahtija, kjer sezono svetovnega pokala končujejo smučarski tekači in skakalke.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Lara Oset je grafična oblikovalka in glasbenica, ki je ob pomoči Leona Firšta izdala svojo prvo skladbo z naslovom Time. Če so vam, tako kot Lari, všeč Bon Iver, The National, Yebba, Lianne La Havas, Frank Ocean … potem je njena skladba za vas – "mir, dež, klavir, improvizacija in tok misli".

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna v RH 202 gostimo nekaj izjemnih novosti priznanih ustvarjalcev plesne elektronike, kot so The Chemical Brothers, Skrillex, Josh Wink, Damian Lazarus in Sister Bliss, ob tem bomo prisluhnili tudi debitantski albumski izdaji projekta Kx5, ki ga poganjata zloglasna Deadmau5 in Kaskade, na domačem tokrat gostujeta Stanny Abram in Miha Kralj, z enournim miksom nalezljivih tech house ritmov in hipnotičnih melodij pa nas bo v drugem delu oddaje razvajal slovenski didžej Timarac.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 24.03.2023 02:40:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt