Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 23.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca začenja kvalifikacije za nastop na Evropskem prvenstvu na gostovanju v Kazahstanu. Utrinek s prizorišča ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Boštjan Janežič

V Globalni vasi se odpravljamo na eno najbolj dosegljivih in priljubljenih sanjskih dopustniških destinacij za Slovence, rajski afriški otok v Indijskem oceanu, kjer zadnji dve leti živi Valentina Trilar. Na Zanzibar, kamor se je preselila iz Medvod, je ni odpeljala ljubezen, ampak jo je tam šele našla. Prav tako je Valentina tam našla novo službo, celo poklic - turizem. A aktivna kot je, se le počasi privaja na ležernejši afriški ritem življenja. Kako se Zanzibar razlikuje od druge Tanzanije in Afrike nasploh, koliko časa ji ostaja za športne podvige in kako se spopada z izzivi afriške miselnosti in birokracije?

Avtor: Miha Švalj

08:30
Novice

Sveti Patrik je svetnik, ki je na Irskem razširil krščanstvo, 17. marec pa je dan, ko je glavni zavetnik Irske umrl, zato na ta dan Irci in irski potomci praznujejo dan svetega Patrika, ki so ga v Bostonu zaznamovali 19. marca, ko so organizirali bogato parado. Obiskala jo je Klara Zupančič.

Avtor: Klara Zupančič

Kolesarska dirka po Katalonji in začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu bosta osrednji športni temi četrtka.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Četrta v vrsti Velikih Slovenk je Marica Nadlišek Bartol, prva urednica lista Slovenka, ki velja tudi za prvi slovenski ženski časopis. Ne samo, da je orala ledino ustvarjalnega dela slovenskih publicistk, v okviru časopisa je spodbujala tudi kritično delo drugih pisateljic, prevajalk in intelektualk, ter jih nacionalno in feministično ozaveščala.

Avtor: Neža Borkovič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Že vrsto let smo priča spreminjanju središč mest, ki se predvsem kaže v načrtnem spreminjanju prebivalstva središč iz nižjega v višje sloje. To se načrtno dogaja v Ljubljani, temu pa se ne morejo izogniti niti obalna mesta. Tam gre predvsem za prilagajanje ponudbe izključno turistom ali pa celo, da se stanovanja v historičnih delih mest prodajajo tako imenovanim vikendašem, kar pomeni, da je poleti predvsem na obalnih predelih velika obremenitev, pozimi pa so to mesta duhov. Eno takšnih primerov je mesto Piran - na vsenavzočnosti turistične gentrifikacije so nas opozorili dijaki gimnazije z italijanskim učnim jezikom Antonia Seme v Portorožu, zato se je Frekvenca X tokrat odpravila na terensko debato na Obalo.

Avtor: Maja Stepančič, Neža Borkovič

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V uredništvu igranega programa Radia Slovenija in v režiji Špele Kravogel je po dramskem besedilu Mihe Mazzinija Pot domov nastala nova radijska igra. Sledi resnični zgodbi 84- letnega dementnega gospoda, njegovih zgodnjih spominih na hčerko in usodi, ki se ne bi smela zgoditi.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Kazahstanu. Vrhunce tekme ujamete v popoldnevu na Valu 202.

Avtor: Boštjan Janežič

Dezinformacije so v zadnjih letih velika in pomembna tema. Nekaj, kar je včasih sodilo za šank, se danes v obsežnejših oblikah pojavlja v spletnih objavah in komentarjih.
Je Tik Tok zaradi ohlapne regulacije in algoritma, ki daje pomembnost tudi uporabnikom z manj sledilci, privlačnejši za dezinformacije?

Gost druge epizode serije o Tik Toku je asistent na fakulteti za družbene vede Nejc Slukan.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Letos mineva 50 let od debitantske plošče Bruca Springsteena, ki je pomenila odskočno desko ene najbogatejših karier v popularni glasbi.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Glavnino glasbenega dela oddaje Proti etru bo Borja Močnik posvetil predstavitvi treh albumov - jazzovsko, folkaško, bluesovsko in soulovsko popotovanje Oh Me Oh My 73- letnega ameriškega veterana Lonnieja Hollyja, venezuelski psihedelični folk trojca Insólito UniVerso in lanskoletno uspešnico ¡Ay! Kolumbijske raziskovalke Lukrecie Dalt.
Gostja Nine Zagoričnik pa je Maša Derganc, gledališka in filmska igralka, ob premieri uprizoritve Gospa Dalloway v SNG Drama, gledališke priredbe romana Virginie Woolf se je lotil hrvaški dramaturg Tomislav Zajec.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 23.03.2023 02:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt