Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 22.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Splošna razgledanost ni mit. Ali pač? Kviz z nekaterimi vprašanji, na katera ste v šolah odgovarjali z vprašanjem: "Kdaj pa bom to potreboval v življenju?" No, danes.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierno predvajanje novih domačih skladb

Avtor: Andrej Karoli

Košarkarji Olimpije so v Italiji odigrali še zadnjo tekmo v gosteh v letošnjem Evropskem pokalu. Odzive ujamete v dopoldanskih športnih minutah kjer bo osrednja tekma kolesarstvo. Odličen nastop Primoža Rogliča na dirki po Kataloniji in 30 letnica prve izvedbe dirke po Sloveniji.

Avtor: Igor Tominec

09:30
Novice
10:30
Novice

V Galeriji Jakopič v Ljubljani je že vse od sredine februarja na ogled razstavni projekt Valovanje: Vizualni dnevnik vode, kjer so predstavljene fotografije na temo vode v različnih tematskih sklopih. Ob tej razstavi pa so in še bodo do junija pripravili številne dogodke, katerih rdeča nit je voda, med drugim tudi veliko srečanje lokalnih iniciativ za zaščito rek in pitne vode. V okviru projekta Varuhinje rek bodo danes predstavili najbolj pereče težave, ki ta hip pestijo številne slovenske reke: od protipoplavnih ukrepov na Sori in Savinji do zgraditve turističnih objektov na varovanih brežinah rek ter niza hidroelektrarn na srednji Savi. Od tam se nam bo neposredno v program s številnimi sogovorniki oglasila Neža Borkovič.

Avtor: Borkovič/Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Predlog Evropske komisije o posodobljeni direktivi o vozniških dovoljenjih, je že zdaj, ko gre samo za predlog, povzročil kar nekaj slabe volje med starejšimi vozniki. Po sprejetju direktive naj bi se namreč starostna meja za podaljšanje vozniškega dovoljenja znižala za 10 let, torej iz 80 let na 70. Kar pa za Slovenijo pravzaprav ni nič novega. Že od sredi januarja leta 2013 vsa pridobljena vozniška dovoljenja za kategorijo B, namreč veljajo do dopolnjenega 70. leta voznika. Več o veljavi vozniških dovoljenj, zdravniških pregledih in dobrodošlih osvežitvenih vožnjah za starejše voznike v tokratnem vročem mikrofonu na Valu 202.

Avtor: Veronika Gnezda

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Lara Oset, 26-letna grafična oblikovalka in glasbenica, ki ustvarja s prijateljem Leonom Firštom, predstavlja svoj drugi singel.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Ne glede na to, ali ga uporabljamo v solati, kot prilogo k svoji najljubši jedi ali kot ključno sestavino v receptu sladice – korenje ima edinstven sladkast okus, ki se mu je težko upreti. V tokratnih Radiovednih iščemo odgovor na vprašanje: Zakaj je korenje slajše, če ga naribamo?

Avtor: Neža Borkovič

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Iranska režiserka in aktivistka Nahid Persson, dobitnica nagrade Amnesty International Slovenije za najboljši film na temo človekovih pravic, je bila gostja letošnjega Festivala dokumentarnega filma. Ko je Iran postal islamska republika, so jo oblasti kot najstnico zaprle, pobegnila je v Dubaj, od koder se je preselila na Švedsko, kjer že 30 let snema dokumentarne filme. V njih se osredinja predvsem na svojo državo rojstva, iranske ženske, njihovo ranljivost, življenjsko moč in sposobnost preživetja.

Avtor: Gorazd Rečnik

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Kolesarji se merijo na dirki po Kataloniji, kjer je zaključek tretje etape prinesel še drugi zaporedni ciljni vzpon. Nogometaši začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Kazahstanu, uvod ujamete v popoldanskih športnih minutah.

Avtor: Dare Rupar

Ne preseneča, da je postregla z mešanim na žaru. Pri tem vse vključeno v slogovno mešanico ni povsem tipsko in žar je pohvalno učinkovit. To pomeni, da se Miley Cyrus stilskih permutacij, ki zadevajo ob pop, electro pop, delno tudi rock in naposled ob country pop, loteva dovolj suvereno. Značilna ameriška sorta plaho posiljenega nihilizma slavni pevki pomaga tudi tokrat.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Pretekli konec tedna se je končala sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Ilka Štuhec je sezono kronala z novo zmago v smuku in drugim mestom v smukaški razvrstitvi, Žan Kranjec pa je prvič v karieri veleslalomsko sezono končal na tretjem mestu v seštevku discipline. O celotni sezoni, predvsem pa o izjemni vrnitvi med najboljše, je v tokratni epizodi podkasta Smučina govorila ta hip najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec. Dvakratna svetovna prvakinja je bila med favoritinjami za nov naslov tudi letos, a ji razmere na progi v Méribelu niso dovoljevale ponovitve uspeha. V letošnji sezoni je dvakrat stala na najvišji stopnički in bila še dvakrat druga, v prihodnji želi rezultate, skupaj s svojo maloštevilno ekipo, še nadgraditi. V pogovoru Ilka ponudi tudi nekaj zgodb iz zakulisja svetovnega pokala, razloži, zakaj je organizacija smukaškega treninga najzahtevnejša in s kom najraje trenira. V oddaji sodeluje še reporter Vala 202 za alpsko smučanje Igor Tominec, pogovor je vodila Nina Smole.

Avtor: Nina Smole

Končno se začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Slovenija ima na papirju ugodno skupino, v kateri so še Danska, Finska, Severna Irska in prva tekmeca Kazahstan in San Marino. Člana italijanskih prvoligašev Petar Stojanović in Domen Črnigoj razmišljata, kaj bo ključno v tem ciklu, kako je drugače igrati na severu Italije in na jugu ter kaj najraje počneta na dolgih gostovanjih. Številni reprezentanti radi igrajo družabne igre, na primer enko in človek ne jezi se, let do Astane pa traja sedem ur. Radijska trojica Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič debatira o boju za obstanek v prvi ligi in tudi o prigarani zmagi Mure nad Olimpijo. Ljubljančani so znova napadali, a le enkrat prebili trdno domačo obrambo in ostali brez točk, trener gostov Albert Riera pa se je znova jezil zaradi taktike tekmecev.

Avtor: Luka Petrič

Zadnja sprememba: 22.03.2023 10:40:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt