Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 21.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Delovanje družbe ga je od nekdaj zanimalo, predvsem to, kako so skupine strukturirane, po kakšnih pravilih delujejo, kateri miti, zapovedi in ideologije jih usmerjajo. Miha Šalehar pravi, da ko se človek sprašuje o lastnih vzgibih – zakaj razmišlja tako in ne drugače, zakaj se mu zdi tuje mnenje neumno, njegovo lastno pa neskončno bolj pametno – in ko gre zelo iskreno po tej poti, ga včasih doletijo osupljiva spoznanja.

Avtor: Jurij Drevenšek

08:30
Novice

Slalomisti na divjih vodah začenjajo novo sezono svetovnega pokala v kateri bodo nabirali tudi kvote za olimpijske igre, kolesarje pa na dirki po Kataloniji čaka druga etapa prvi s ciljnim vzponom.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Agencija za varnost prometa ob začetku preventivne akcije za večjo varnost motoristov opozarja, da so razmere na cestah še vedno zahtevne, zato poziva k previdni vožnji. V ta namen so na agenciji pripravili dogodek s praktičnimi prikazi za motoriste.

Avtor: Tina Šoln

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Svet Evropske centralne banke je šestič zapored zvišal obrestne mere v evrskem območju, in sicer za pol odstotne točke. ECB tako kljub pretresom na finančnih trgih v zadnjih tednih nadaljuje pot zaostrovanja denarne politike. To naj bi počela vse do občutnega znižanja inflacije. A ob nedavnem propadu pomembne ameriške banke Silicon Valley ter težavah švicarske banke Credit Suisse, ki jo je zaradi hudih likvidnostnih težav prevzela konkurenčna banka UBS, se negotovost nadaljuje. Porabnike ob tem najbolj zanima, kako dolgo se bodo še zviševale obrestne mere. To namreč pomembno vpliva na višino obveznosti pri kreditih s spremenljivo obrestno mero, poleg tega so posojila vse manj dostopna.

Avtor: Rok Kužel

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Do 4. junija bo v Jakopičevi galeriji v Ljubljani postavljena razstava Valovanje: Vizualni dnevnik vode, ki ob krovni tematiki vode odstira vprašanja podnebne krize, človeškega bivanja in družbene neenakosti ter se hkrati na novo izprašuje o praksah galerijskih postavitev. Ob razstavi so pripravili tudi kar nekaj z njo povezanih dogodkov, med njimi umetniško-plakatno akcijo s temo Vode. V akciji so študenti in dijaki umetniških šol z uporabo različnih materialov na svoj način opozorili na razstavo na oglasnih stebričkih v okolici Jakopičeve galerije.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Pred košarkarji Olimpije je še zadnje gostovanje v letošnji evropski sezoni, v popoldanskih športnih minutah se posvetimo razpletu etape na kolesarski dirki po Kataloniji.

Avtor: Dare Rupar

Skupina Editors je med pripravami na turnejo lani posnela nekaj skladb v svojem prostoru za vaje. V predvajanje so jih poslali radijskim postaja. Ne zamudite.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Za imenom Paul Grem stojita družba in družina primorskih glasbenikov, ki našo glasbeno sceno soustvarjajo že lep čas, a do zdaj še niso delovali skupaj. Čeprav prihajajo iz različnih glasbenih voda, je bil za začetek njenega ustvarjanja ključen skupni pogled članov na glasbo, ki je mešanica bluza, kantrija, roka in popa. Izražajo se s preprostimi, surovimi melodijami in brutalno življenjskimi ter osebno izpovednimi besedili. Prevenec Luč preteklosti predstavljajo Pevec Dušan Sagadin – Duco, bobnar Mitja Stropnik in kitarist Marko Stropnik.

Avtor: Jernej Vene

Pred košarkarji Olimpije je še zadnje gostovanje v letošnji evropski sezoni, vrhunce ujamete v večeru na Valu 202.

Avtor: Franci Pavšer

Zadnja sprememba: 21.03.2023 02:40:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt