Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 14.2.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Katja se je v podkastu Rožnata dolina odpravila na obnovitveno kmetijo Zeleni pašnik. H Klari in Mihu. Dvema ljubljanskima srajcama, ki sta se odločila, da želita poskusiti vzpostaviti dober poslovni sistem in živeti srečno življenje na kmetiji. Poleg farme, dveh magisterijev, enega doktorata in dveh otrok imata še tri hektarje pašnikov, šest zajcev, 22 ovc in 70 piščancev – pa niti 30 še nista!

08:30
Novice

Svetovni prvenstvi v alpskem smučanju in biatlonu ter nadaljevanje nogometne lige prvakov so teme dopoldanskih športnih minut.

09:30
Novice
10:30
Novice

Na valentinovo, kako simbolično, začenjamo niz kratkih prispevkov o matematiki in ljubezni do nje. V prvem delu serije, s katero odštevamo do dneva pi čez natanko mesec dni, smo poiskali nekaj zavzetih učiteljev, ki skušajo matematiko približati mladim glavam. Od tega, da iščejo Pitagorov izrek v videoigricah in preštevajo odstotke na znižanjih, do tega, da se na popotovanje po kvadratni funkciji odpravijo kar z žogo za odbojko. V torek ob 10.45 se na Valu pobliže spoznamo Lucijano Kračun Berc in Roka Lipnika s celjskih gimnazij Lava in Center in večkrat nagrajenega učitelja Uroša Ocepka s Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Da je v Sloveniji dobro poskrbljeno za enakopravnost, je jasno, da pa smo v družbi še zelo daleč od enakosti, pa kažejo ne le raziskave, temveč tudi javno izrečene žaljivke in vulgarno komentiranje videza naših političark, ki smo jim v Sloveniji vedno znova priče.
Komentiranje, ki prihaja tudi od vidnih predstavnikov družbe, je znak diskreditaciji žensk ter odraz mizoginije. Koliko feminizma pa je v slovenskem političnem vrhu?

12:30
Novice

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo tekmi svetovnih prvenstev v alpskem smučanju in biatlonu.

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Postojnčan Marko Premrl je bil verjetno bolj poznan kot Marcel Valentini, ime si je spremenil po študiju slikarstva na slavni umetniški akademiji Brera v Italiji. Tam je navezal stik z italijanskim poslovnežem Danielom Dondèjem, ki ga je povabil v skupino kopistov starih mojstrov, imenovano Musée Imaginaire. Donosni poslovni model trgovine z »legalnimi« ponaredki je Valentini skušal prenesti tudi v novonastalo državo Slovenijo, a prodaja »legalnih« ponaredkov s certifikati je v slovenski strokovni javnosti dvignila kar nekaj prahu. Nekaj njegovih del, izvirnih in legalnih ponaredkov, je na ogled na razstavi Originalni ponaredki v Galeriji Vžigalica, pri kateri sodelujeta tudi družina Marcela Valentinija in Muzej slovenske policije. Leta 2006 je bil Valentini zaradi izdelave enajstih ponaredkov, prodanih lokalnemu podjetniku, kazensko ovaden.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Vrhunce zime s svetovnimi prvenstvi v alpskem smučanju, biatlonu in deskanju ponudimo v prepletu popoldanskih športnih minut. Odzivi po ekipni paralelni tekmi, moški biatlonski individualni in pričakovanja pred svetovnim deskarskim prvenstvom v Gruziji.

S skupino Hamo & Tribute To Love se spominjamo njenega lanskega nastopa v Križankah in napovedujemo prihajajočega v ljubljanskem Kinu Šiška 10. marca.

Večerni spored 18:25

Po dveh letih od prvenca More bijesa je skupina Bogunov izdala drugi album Dolazimo u miru. Njeni člani izraz še vedno postavljajo na novovalovsko bazo, a se z veliko radovednostjo odpravljajo v druge glasbene svetove. Četudi je večina skladba v hrvaščini, zmore poezija Ognjena Zeljića zlahka vzbuditi zanimanje slovenskih ušes, saj tako kot na prvencu tudi na novem albumu najdemo nekaj skladb v slovenščini. Več o njem pa poleg glavnega avtorja še kitarist Vladimir Zelić.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt