Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 10.2.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Smučarski skakalci so se vrnili v združene države Amerike. Zanimivosti, povezane s smučarskimi skoki onstran Atlatnika, ujamete v jutranji športni zgodbi.

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oziroma poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu.
Ob petkovih jutrih ga odpihujemo skupaj, tokrat znova s pojma brezvezje.

08:30
Novice

Dva tekmovalca se merita v (pre)poznavanju legendarnih skladb iz devetdesetih. Ena na ena, iz slušalke v slušalko. Naloga je prepoznati naslov in izvajalca skladbe.

Celjski rokometaši po reprezentančnem premoru nadaljujejo s tekmami v ligi prvakov. Odzive ujamete v dopoldanskih športnih minutah, kjer se posvetimo še uvodnem nastopu Anamarije Lampič na svetovnih prvenstvih v biatlonu in slovenski hokejski reprezentanci, ki igra na turnirju v Bolzanu.

09:30
Novice
10:30
Novice

Henry Rollins je ameriški glasbenik, pisatelj, igralec in aktivist. V osemdesetih je zaslovel kot pevec pankrokovske zasedbe Black Flag. Od takrat je izdal številne samostojne albume in sodeloval pri različnih drugih glasbenih projektih. Rollins je znan po energičnih in karizmatičnih predstavah na odru, kakršno smo lahko izkusili v torek, ko je v sklopu turneje spoken words Good To See You nastopil v Kinu Šiška.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na Balkanu je dogajanje v zadnjih tednih nevihtno. Poleg snežnih neurij smo lahko spremljali tudi grmenje s pretepom v srbskem parlamentu, strele pa švigajo vsepovprek po političnem prizorišču. Z našim dopisnikom Boštjanom Anžinom razmišljamo o tem, kakšne so možnosti za uresničitev evropskega predloga za normalizacijo odnosov med Srbijo in Kosovom in ali bi lahko tudi Srbija uvedla sankcije proti Rusiji. Ob tem bomo pogledali še proti Bosni in Hercegovini, saj jim je tam uspelo oblikovati novo vlado, in proti Črni gori, v kateri politična kriza še vedno hromi normalno delovanje države.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:30
Novice
14:35
Obvestila

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu je na sporedu za slovenske navijače izjemno zanimiva preizkušnja v sprintu za ženske. Dogajanje z oglašanji s prizorišča pospremimo v popoldnevu.

Priporočilo za preživljanje prostega časa bo podala mlada dramatičarka Nina Kuclar Stiković, avtorica gledališke igre Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače (režija: Nejc Gazvoda). Postavljena je v obdobje epidemije.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Aleš Kocjan.

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Biatlonke so svetovno prvenstvo v Oberhofu začele s sprintersko preizkušnjo, skakalke so pred vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom v Planici v Hinzenbachu, hokejisti ob povratku med elito sestavljajo reprezentančni mozaik, ki je še brez selektorja pri odbojkarjih. Preplet v Navalu na šport.

Večerni spored ob 18.25.

Ditka je kantavtorica in skladateljica, ki je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije naših pesnikov, predvsem Ferija Lainščka. Hkrati piše avtorske skladbe v angleščini, uglasbila pa je tudi poezijo Karla Destovnika - Kajuha z naslovom Naša pesem in jo bo v družbi Neje Jerant in Notic delila z nami.

Novosti s senčne strani popularne glasbe danes vključujejo domače Dandelion Children, iz tujine pa Gracie Abrams, Caroline Polachek, Black Honey, Braid, Yvesa Tumorja in druge.

Londonski MC se je na kratko predstavil že pred štirimi leti, ko je nakazal, da želi prevzeti slog atlantskih Mrigosov, a ga ukrojiti malce po svoje. Pred tremi leti je kratko sekvenco dodal na zmagovalni Ninesov album. Od januarja pa Clavish slavi svoj prvi mixtape, ki je navdušil tudi z visoko uvrstitvijo na otoško albumsko lestvico. Na njem je raperjev diskurz zaznavno upočasnjen, ostrina njegovih pripovedi pa še bolj poudarjena. To bo Galerija krajših sunkov. Ob PinkPantheress in premierni Ice Space bo izdaten delež domačih. Zagodli jih bodo Side, Tsujigiri, Drill, Ezy G & Yngfirefly, Wugla & Wera Bestrd, Gotti & Wera Bestrd, premierno tudi Veleslick ter s slalomsko novostjo še retro-space-elektronik Ichisan.

Ta konec tedna bomo v RH 202 predstavili nekaj izjemnih melodičnih novosti, ki so jih dostavili prekaljeni ustvarjalci tovrstne elektronike, kot so Yotto, Cristoph, Matt Guy in Yuné Pinku, na domačem se bodo tokrat vrteli Vanillaz, Clay Clemens in Marra, v drugem delu oddaje pa nam bo z enournim gostujočim miksom postregel slovenski producentski in didžejski duo UNSYN.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt