Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 3.2.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oziroma poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu.
Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom etimologija ... Kaj je že to?

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o državi, o kateri se nam zdi, da pa res vemo vse – Srbiji.

Avtor: Tadej Košmrlj

Smučarski tekači so se preselili v Italijo, kjer je na sporedu še zadnji sprint pred svetovnim prvenstvom v Planici, smučarski skakalci in skakalke pa se bodo ta konec tedna merili v Willingenu.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Pri nas, še bolj pa v tujini lahko spremljamo naglo rast cen koncertnih vstopnic, ki za navadne smrtnike skorajda niso več dostopne. V Glasbeni zgodbi preverjamo, kako (ne)reguliran je svetovni trg prodaje vstopnic ter kako je monopolni status dobilo podjetje Ticketmaster, ki se je pred enim tednom zagovarjalo pred ameriškim senatom.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Združenih državah še vedno odmeva nov primer policijskega nasilja. Po smrti 29-letnega Tyrea Nicholsa, ki ga je brutalno preteplo pet policistov, so vpletene odpustili in jih obtožili umora. Z našim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo, na kakšen način so odzivi oblasti in javnosti tokrat drugačni kot ob prejšnjih primerih policijskega nasilja. Ob tem preverjamo tudi, ali je ameriška podpora Ukrajini res neomajna, zakaj se ZDA in Evropska unija zapletata v spopad za gospodarsko konkurenčnost in kako visok je kup laži enega izmed kongresnikov.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

Avtor: VAL202

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Smučarski skakalci in skakalke so se preselili v WIllingen na največjo skakalnico, ki gosti tekme svetovnega pokala. Za uvod se bodo pomerili na mešani ekipni tekmi, kjer je Slovenija lani osvojila naslov olimpijskih prvakov.

Avtor: Luka Dolar

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tanja Starič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenska teniška reprezentanca se v Davisovem pokalu meri v Turčiji, skakalci in skakalke so v Nemčiji, smučarski tekači in tekačice pa v Italiji. Vrhunce pesterga športnega dne z odzivi ujamete v popoldanskih športnih minutah.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Razvpiti Lil Yachty je navrgel album, ki ni niti malo podoben njegovem predhodnim štirim. Modna ikona med najbolj znanimi traperji se je dve leti skrival in v tem času zanoval delo, kakršnega nismo pričakovali. Psihadelični rock z obilo pop, funk in blues elementarnosti. Lil Yachty ne rapa, pač pa poje, in še prej pa svoje slavne sodelavce, beri prave instrumentaliste žene k odklopu. Let’s Start Here izveni kot presek med opusom nu-indie-pop-rock pionirjema MGMT in najbolj soularsko izvedenko Andersona Paaka, pa še ta presek ima posebno Yachtyjevo avtorsko pentljo.
Trem songom Lil Yachtyja bo dodana premiera odličnega novega pro-disco singla Taje Božič, naše pevke in avtorice z najbolj plemenitim pop okusom. Na valovski frekvenci sploh prvič zasije tudi rožnodolski trap-pop princ T.A.M.Z.Y., ki z Velenjčanom Veleslickom trenutno okuša High Life. Svoji novi singlični zmagi pristavita še ameriški neo-soul divi Kali Uchis in Kelela.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V prvi februarski epizodi RH 202 se posvečamo predvsem melodičnim house in techno novostim.
Prihajajo Bob Sinclar, Röyksopp, Eli Brown in Lawrence Hart, tokratna neprekinjena mešanica prinaša tudi nov singel glasbenega trojca Lufthaus, ki ga sestavljajo Tim Metcalfe, Flynn Francis in pop zvezdnik Robbie Williams, ob številnih tujih pa bomo premierno predstavili tudi tri domače elektronske novosti, ki so jih dostavili Aney F., Afekt Music in Lenthea.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 03.02.2023 11:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt