Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 2.2.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Urška in Jernej sta se po sedmih letih bivanja na Britanskem otočju resneje lotila uresničitve dolgoletnih sanj o tem, da bi prodrla na glasbeni trg ter se preživljala s pisanjem in izvajanjem glasbe. Jerry (na Irskem sta namreč znana z umetniškima imenoma Jerry in Elza Miles) je lani začel nizati nastope po tamkajšnjih pubih, na odru pa sta se pridružila tudi Vladu Kreslinu na enem njegovih koncertov v Dublinu. V oddaji preverjamo, kako jima gre oz. kako kot oče in mama dveh majhnih otrok svoja prizadevanja za uresničitev kariernih ciljev usklajujeta z realnimi vsakdanjimi potrebami.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice
09:30
Novice
10:30
Novice

Čeprav je mesto Salzburg ime dobilo po znamenitih okoliških rudnikih kamene soli, pa mu marsikdo reče kar Mozartovo mesto. Tam se je namreč 27. januarja leta 1756 rodil Wolfgang Amadeus Mozart in zato v mestu že več kot 60 let pripravljajo Mozartov teden. Obiskali smo nekaj znamenitosti, povezanih z glasbenim genijem, tudi njegovo rojstno hišo, kjer smo med drugim izvedeli, zakaj Mozartova mati svojih otrok ni dojila in zakaj je skladatelj Salzburg pravzaprav sovražil.

Avtor: Veronika Gnezda

Kdo bo postal ime meseca januarja:
− Bojan Kokal, Korošec, ki iz poledenelega jezera rešil psa;
− Jelena Aščić, urednica in voditeljica Tednika na Televiziji Slovenija;
− Aljoša Petek, vodja priprave in eden od avtorjev Štoparskega vodnika po varstvu okolja;
− Dijana Matković, pisateljica, ki se bo s knjigo Zakaj ne pišem predstavila na Berlinalu?

Avtor: Žgajnar Boris

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Znanstveniki že desetletja neuspešno iščejo zdravilo zoper Alzheimerjevo bolezen. Vse do januarja letos, ko sta farmacevtski podjetji Biogen in Eisai objavili rezultate študije o prvem zdravilu, ki upočasni napredovanje te bolezni. Kako deluje novo zdravilo, ki je prineslo novo upanje milijonom obolelil, in zakaj pravi vzrok Alzheimerjeve bolezni po vseh letih raziskav še vedno znan, raziskujemo v tokratni Frekvenci X.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Tržaška železniška postaja skozi pripoved letošnjega Prešernovega nagrajenca Dušana Jelinčiča.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi, ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Upravljalnik gesel LastPass po svetu uporablja 30 milijonov ljudi. Upravičeno nas skrbi, ko beremo novice o vdoru in kraji gesel uporabnikov. Tadej Hren, strokovnjak za kibernetsko varnost s SiCerta, o vdorih, vzrokih in zaščiti.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo organizacijskim pripravam na svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici.

Avtor: Aljaž Golčer

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Mila Turajlič in njena najnovejša dokumentarna filmska zgodba o fotografu in snemalcu Stevanu Labudoviću.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 01.02.2023 15:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt