Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 31.1.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Krajši in manjši prispevek k medgeneracijskemu (spo)razumevanju.

Avtor: Katja Stojnić

08:30
Novice

Hokejisti Olimpije so po menjavi trenerja izgubili prvi dve tekmi. V dopoldanskih športnih minutah prepletemo zanimivosti, povezane s klubsko strategijo.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

Približno tri mesece, od konca lanskega oktobra do srede letošnjega januarja, je bila na večjem delu avtocest razsvetljava na izvozih zaradi energetske negotovosti ugasnjena. Statistični podatki ne pritrjujejo tistim, ki menijo, da se je zato zmanjšala prometna varnost, saj se število prometnih nesreč v tem obdobju ni povečalo. Ali je sploh smiselno razsvetljevati avtocestne izvoze? Bi bilo treba namestiti šibkejša svetila, jih ugašati ponoči?

Avtor: Miha Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Sloveniji smo priča burni in nezdravo polarizirani razpravi o količini mesa, ki se znajde na našem jedilniku. Namesto da bi prilivali olje na ogenj, ki se razplameneva okoli usode mesne industrije, se v Vročem mikrofonu vprašanja lotievamo s širše perspektive. Kaj prispevamo v okolje in za naše zdravje, ko se prehranjujemo tako, kot se? Koliko nas pri naših prehranskih vzorcih vodi reflektirana in kritična izbira in koliko cena? In kakšne posledice prinaša težnja globalnega prehranskega kolesja k dobičku in nenehni rasti? V prvem delu posebne serije najprej o številkah, ki se pletejo okoli globalne porabe mesa, in tem, kaj sporočajo.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Izšel je slovenski prevod grafičnega romana Peršmanova domačija, ki opisuje enega zadnjih nacističnih zločinov, zagrešenega nad koroškimi Slovenkami in Slovenci v drugi svetovni vojni. Tudi o kolektivni pozabi v pogovoru z avtorico grafičnega romana Evelyn Steinthaler.

Avtor: Gorazd Rečnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Val 202

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Planica se pripravlja na svetovno prvenstvo, do katerega je ostalo natanko 21 dni. Avto-moto zveza Slovenije pa je zaokrožila preteklo leto in predstavila ideje za letošnje, na čelu z dirko za svetovno prvenstvo v motokrosu.

Avtor: Dare Rupar

Pred kratkim se je v Groningenu končal konferenčni festival Eurosonic, na katerem se predstavi veliko število evropskih izvajalcev in mi vam bomo v prihodnjih tednih in mesecih zavrteli kar nekaj njihovih koncertov. Danes je na vrsti Anna Erhard, švicarska kantavtorica, ki zdaj živi in ustvarja v Berlinu.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Brutalna romantika je glasbeni dvojec, ki pa se je za potrebe ustvarjanja glasbe za prvenec Tobogan ljubezni okrepil s prijatelji. Glasba pluje od popa do ritma in bluza, preseneča tudi z uporabo različnih jezikov, ki projektu dajejo posebno privlačnost. O vzgibih in ciljih skupnega delovanja se bosta razgovorila glavna avtorja Dejan Markič in Peter Zajc.

Avtor: Jernej Vene

Zadnja sprememba: 31.01.2023 02:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt