Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 27.1.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Teniške igralke in igralci v Melbournu zaključujejo prvi letošnji grand slam. Zanimivosti ob turnirju v Avstraliji ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Luka Petrič

Po dveh superpoliglotih tokrat prva superpoliglotka. Laura Homs, Katalonka, ki že vrsto let živi v Nemčiji, in govori nemško, katalonsko, špansko, italijansko, rusko, švedsko ter francosko. Opravlja pisarniško delo, a je zelo ekstrovertirana. Med epidemijo, ko je bila zaprta med štiri stene, je zelo pogrešala stik z ljudmi. Tako se je odločila, da bo ustvarila svoj kanal na Youtubu, poimenovan Couch polyglot.

Avtor: Tadej Košmrlj, Boris Kokalj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o kitajskem koledarju, pravzaprav horoskopu, po katerem je del sveta nedavno stopil v leto zajca.

Avtor: Tadej Košmrlj

Svetovni pokal v deskanju na snegu, evropsko prvenstvo umetnostnih drsalcev in zaključek teniškega turnirja v Avstraliji prepletemo v dopoldanskih športnih minutah.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Izjemno veliko razlogov je , da se posamezniki ali pač skupine odločijo delati glasbo. Vsak zase ve zakaj, večina potrebuje pomoč, nekaterim uspe. Mnogo jih obstane po prvi zavrnitvi, veliko jih vztraja. Odrekanj je veliko, a ko pride potrditev, je občutek čudovit. Sledi zgodba tudi o Sloveniji na največjem evropskem predstavitvenem oz. showcase festivalu Eurosonic.

Avtor: Andrej Karoli

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Nemčija je nepričakovano postala znana kot glavno nahajališče leopardov. Govorimo seveda o tankih leopard in državi, ki je postala glavna protagonistki diplomatskega plesa okrog dobave bojnih tankov Ukrajini. Z našo berlinsko dopisnico Polono Fijavž razmišljamo, zakaj je Nemčija tako dolgo odlašala z odločitvijo glede izvoza tankov, kako razumeti novo nemško vojaško strategijo v okviru dogajanja zadnjih tednov in ali Nemčija še uživa status vodilne sile v Evropski uniji. Ob tem pa pogled usmerjamo tudi na odmevne akcije okolijskih aktivistov v Nemčiji.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

Avtor: VAL202

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: VAL202

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Smučarski skakalci se bodo v tem koncu tedna prelevili v letalce na smučeh. Prve polete v sezoni gosti Kulm, znana pa sta tudi finalista odprtega teniškega prvenstva Avstralije.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Jaunarska trap ekstatika ne jenja. Trippie Redd muziko iz, najbrž, svoje vile ponuja na novem albumu. Ta kot celota ni presežek. Je pa slavni raper iz Ohia doma pričakovano sproščen in za kanec še bolj iskren kot je bil kadarkoli prej. Poleg utrinkov z albuma Mansion Musik, ki bo konec tedna prisatal med petimi najbolje prodajanimi glasbenimi deli v Ameriki, bo eden od galerijskih žepov rezerviran tudi za soul-pop, ki ga priskrbita Joesef in novinka Skylar Najbolj poudarjeno pa tole domačinsko: nov single ima Genxta Gregi, s povratniškim albumom pa je pravzaprav šokirala velenjska hiphop legenda Ziebane.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Petkov večer na Valu 202 tudi tokrat opremljamo z neprekinjeno mešanico izključno svežih elektronskih kreacij. V RH 202 prihaja nekaj malenkost hitrejših in občasno tudi vokalnih novosti, ki so jih dostavili Young Marco, ABSOLUTE., Made by Pete in LF System, z novim skupnim projektom se bosta zavrtela tudi Alison Goldfrapp in Claptone, drugi del tokratnega druženja pa prinaša še nekaj modernih techno zvarkov prekaljenih ustvarjalcev, kot so Umek, Wehhba in Tiger Stripes.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 27.01.2023 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt