Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 26.1.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Nočna spektakla v Schladmingu in rekord Michaele Shiffrin so zaznamovali tekme alpskih smučark in smučarjev sredi tega tedna. Utrinek s prizorišča ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Igor Tominec

Z bogato zgodovino zaznamovani polotok Sinaj je del Egipta, ki leži v Aziji. Izmenjaje tam in v Sloveniji zadnjih 22 let prebiva Blanka Kegl, sicer likovna pedagoginja, ki kot prostovoljka dela v vrtcu v Dahabu. Ta je bil nekoč mestece, a se je od takrat, ko ga je prvič obiskala, zlasti po zaslugi razcveta (potapljaškega) turizma temeljito spremenil. Z njim pa tudi življenje lokalnega prebivalstva.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Odbojkarji ACH Volleya so zaokrožili redni del sezone v ligi prvakov, košarkarji Olimpije so v evropskem pokalu gostovali pri Juventutu, za alpskimi smučarji pa sta spektakla v Schladmingu. Preplet ujamete v dopoldanskih športnih minutah.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Barbara Kvac je pred 20 leti skupaj Lidijo Živčič ustanovila društvo Fokus, da bi ozaveščali o okoljevarstvenih problemih. Že takrat smo se soočali s posledicami antropocentrizma, neobrzdanega pohlepa in izkoriščevalskega konzumerizma, kot so izginjanje naravnega habitata in izumiranje živalskih vrst, onesnaževanje voda in zraka, zastrupljanje zemlje, podnebne spremembe, družbena neenakost.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Januar in tudi še december - tokrat smo v pregled združili dva meseca - sta spet prinesla raznoliko bero aktualnih raziskav in znanstvenih pridobitev. Še decembra smo brali o izjemnem preboju na področju jedrske fuzije, kjer je ob reakciji nastalo več energije kot so je dovedli za samo reakcijo. Na Institutu Jožef Stefan so pridobili masni spektrometer oziroma tako imenovano tehtnico za molekule, osvetlili bomo še pridobitev projekta Znanstveniki proti plastiki in nov projekt Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), z gostujočo urednico, virologinjo Katarino Prosenc Trilar, pa bomo pokomentirali še aktualno sezono okužb z respiratornimi virusi.

Avtor: Maja Stepančič, Luka Hvalc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

PRO Bauhaus je najbolj specializirana strokovna publikacija za gradbeništvo, arhitekturo, urbanizem in dizajn pri nas. Revija naj bi, kot pravi odgovorni urednik Bor Pungerčič, postopoma prerasla v vir informacij za vse projektante, arhitekte kot tudi za izvajalce.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V odbiti mini seriji raziskujemo Be Real, Mastodon in Discord, ki nimajo nujno veliko skupnega, se pa od uveljavljenih in velikih omrežij razlikujejo po skrbi za uporabnika in skupnost. Discord, ki živi od leta 2015, je platforma za komuniciranje skupine uporabnikov. Zakaj smo jo opazili šele zdaj in kaj ima, česar drugi nimajo? Lahko alternative preživijo in premagajo komercialna omrežja? 

Rebeka Žerovnik v Tehnološkem parku v Ljubljani svetuje startupom, v prostem času pa vodi geekovske skupnosti. Je organizatorka konvencije ljubiteljev fantazije in znanstvene fantastike Na meji nevidnega. 

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Judoisti začenjajo novo sezono svetovnega pokala, teniški igralci in igralke pa se merijo na odločilnih dvobojih prvega letošnjega grand slama v Avstraliji.

Avtor: Marko Polak

V današnji Obletnici albuma bomo slišali album Elephant, ki ga je pred 20-imi leti izdal ameriški rokovski duet The White Stripes. Z njim sta člana dosegla priznanje kritikov in poslušalcev, tudi v obliki prestižnih glasbenih nagrad.

Avtor: Klara Zupančič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 25.01.2023 18:15:02

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt